Atina (Grčka)
Solun
Termin

29. Decembar 2022  – 6 dana I 3 noćenja

ts-awesome-check-circle  Smanjen kapacitet! Ispunjeni bezbjednosni protokoli vezani za epidemiološku situaciju.

Program
Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogučio 100% odmor, zabavu i nezaboravnih iskustava. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!
Paket aranžman

od 349KM

Na trenutne cijene iskoristite popust do 40KMts-awesome-check ovisno od kategorizacije smještaja i tipa sobe.

Hotel 1/3 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-busts-awesome-cutlery    349KM uz popust do 40KMts-awesome-check 

Hotel 1/2 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-busts-awesome-cutlery    359KM uz popust do 40KMts-awesome-check

Trenutno, za ulazak u Grčku potrebno je imati nešto od navedenog:

 negativni antigenski test (urađen maksimalno 48 sati prije ulaska) ili
– dokaz o vakcinaciji ne stariji više od 270 dana (više od 14 dana prije puta moramo biti revakcinisani) ili
– negativni PCR test (urađen maksimalno 72 sata prije ulaska u Grčku).

U ponudi imamo i zdravstveno osiguranje koje pokriva Covid!

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

*Za prijavu je potrebno manje od 1 minut, prijavi se odmah i sačuvaj svoje mjesto.

Opis destinacije:

Let’s Go druženje – Atina Nova godina 2022 –  Dočekajte najluđu noć u grčkoj prijestonici, uz fenomenalnu prazničnu atmosferu i blagu klimu! Putovanje u Atinu uvijek podrazumjeva prelijepe znamenitosti i obilaske, ali prije svega srdačno grčko gostoprimstvo i prijatne temperature zbog kojih turisti obožavaju da je posjete i zimi!

Nova godina u Atini će biti sasvim posebno iskustvo za vas i vaše društvo, članove porodice, ili dečka/devojku. Osim što je doček Nove godine u Atini garancija dobrog provodaistraživanje znamenitosti će obogatiti vaše zimsko putovanje, a praznici u Atini mogu biti i vrlo romantični, što bi značilo da ovaj grad predstavlja odličnu destinaciju za svačiji ukus.

Novogodišnje putovanje u Atinu u organizaciji Let’s Go ekipe obećava nezaboravan provod i najljepše uspomene koje zajedno stvaramo na izletima, u obilascima i na najboljim žurkama koje su lična karta naših aranžmana! 

Zaintrigirao vas je ovaj grad? Ukoliko ste odlučili da vaša novogodišnja destinacija bude Atina putovanje i cijelokupnu organizaciju povjerite našem timu. Naši iskusni vodiči će vam predstaviti najljepšu stranu Atine, a detaljno isplaniran program i plan putovanja će zadovoljiti sva vaša interesovanja u pogledu ove destinacije i njene ponude! Spremite se da zajedno ispratimo 2021. godinu i provedemo doček Nove 2022. godine u Atini. 

Putovanje u Atinu – upoznajte koljevku zapadne civilizacije

Kada je u pitanju Atina putovanje u ovaj grad nije samo izgovor za provod i bijeg od obaveza, već je idealna prilika da se upoznate i sa jednim od istorijski najznačajnijih gradova.

Atina je jedan od najstarijih svjetskih gradova, čija je zabilježena istorija duga čak 3400 godina. Danas je glavni i najveći grad Grčke, dok je antička Atina bila moćan grad-država, i poznati obrazovni i filozofski centar iz koga je potekla demokratija. 

Rodno je mjesto Sokrata, Sofokla, Perikla i drugih antičkih velikana, a njena prošlost je danas čini ogromnom atrakcijom za ljubitelje antičke istorije, koji dolaze iz cijelog svijeta da vide Atinu. 

Najveće atrakcije u Atini su Akropoljpozorišta kojih ima čak 148 u ovom gradu, hram Zevsa Olimpijskog, stadion Panatinaiko, Dionisovo pozoršte i mnoge druge. Ovaj grad uvijek pruža mogućnost fenomenalnih izleta i cjelodnevnog razgledanja, pa je putovanje u Atinu uvijek dobar izbor za avanturiste i istraživače!

Zašto rezervisati novogodišnje putovanje u Atinu?

Preljepa Atina za praznike izgleda još raskošnije nego u svom uobičajenom izdanju, pa ćete Akropolj i sve druge simbolične znamenitosti ovog grada doživeti na jedan poseban i nov način. 

Novogodišnji duh u Atini podrazumjeva veselu atmosferu i novogodišnje ukrase na ulicama i u ugostiteljskim objektima, ali ne i tako niske temperature na koje smo navikli tokom zimskih mjeseci. Zbog toga su praznici u Atini odlična opcija za one koji žele da uživaju u prijatnoj šetnji i tokom zime.

Ljubitelji šetnji, istraživanja i razgledanja imaće pune ruke “posla” na ovom putovanju, a oni koji bi da se odmore prije svega, mogu posjetiti niz restorana, kafića i sličnih sadržaja koje ovaj grad nudi. Grčka kuhinja je vrlo autentična i ukusna, pa nema sumnje da će putovanje u Atinu prijati svim vašim čulima!

 

Live for the story.

Aranžman uključuje:

• Četiri dana u Atini;
• Tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Atini, u odabranom tipu soba – 1/3 i 1/2;
• Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
• Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Tuzle;
• Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
• Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM;
• Organizaciju i tehničko vođenje putovanja u cjelini;
• Odlazak u Solun.

Aranžman ne uključuje

• Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju istih) – 12,00 KM za sve dane – plaćanje u agenciji;
• Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 1,5 € – 3 KM – plaća se u agenciji);
• Dodatno sjedište u autobusu – 100,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
• Polaske iz Banja Luke, Jablanice, Konjica, Mostara; cijena se uvećava za 10 KM – Oslobođeni plaćanja doplate su oni putnici koji budu u prvih 100 rezervacija;
• Fakultativne izlete – Cijene će biti naknadno objavljene;
• Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1.i 2.dan / BiH – Sarajevo – Srbija – Makedonija – Grčka – ATINA (Akropolj – fakultativno):

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u jutarnjim satima. Vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Atinu je u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Slijedi slobodno vrijeme do check in-a ili panoramsko razgledanje grada autobusom (Trg Omonija, Trg Sintagma gdje se nalazi Parlament i straža Evzona, Olimpijski stadion, Zevsov hram, Hadrijanova vrata, Bajronov spomenik, Nacionalna biblioteka, univerzitet…). Smještanje u hotel. Slobodno popodne ili fakultativna posjeta AKROPOLJU (Propileji, Partenon, Erehtejon…) sa stručnim lokalnim vodičem. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan / Atina (Argolida – fakultativno):

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni cjelodnevni izlet za ARGOLIDU – Korint, Epidaurus (obilazak antičkog pozorišta iz IV vijeka p.n.e. i muzeja) i Mikena (Kraljevske grobnice i Lavlje kapije). Povratak u Atinu. Priprema za doček. Fakultativni doček NOVE GODINE u nekom od popularnih gradskih klubova ili individualno na Sintagma trgu. Noćenje.
4. dan /Atina (Sunion – fakultativno):

Doručak. Slobodno vrijeme. U podne poludnevni izlet na SUNION, najjužniju tačku Atike (Posejdonov hram , Apolonovu obalu i Glifadu (slobodno vreme u Glifadi), koju naša agencija organizuje za prvi dan Nove godine). Povratak u Atinu i slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Fakultativni odlazak u neki od brojnih gradskih klubova. Noćenje.

5. dan / Atina – SOLUN – Grčka – Makedonija – Srbija:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U jutarnjim/popodnevnim satima polazak za Solun. Po dolasku u Solun slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najznačajnijih znamenitosti uz vodiča. Slobodno vrijeme do polaska prema Bosni i Hercegovini. Polazak prema BiH u večernjim satima. Noćna vožnja preko Grčke, Makednije i Srbije uz usputne pauze za odmor i osvježenje.

6. dan / BiH – Sarajevo:

Dolazak u BiH u popodnevnim/poslijepodnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Prvi krug prijava završava za:

Napomena

NAPOMENA: 

  • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja i Tuzle;
  • Za polazak iz Banja Luke cijena se uvećeva za 20 KM, a za polazak iz Mostara, Jablanice i Konjica cijena se uvećava za 10 KM; Polasci iz Mostara, Jablanice, Konjica i Banja Luke će biti organizovani u slučaju zadovoljenog minimalnog broja prijavljenih putnika – (provjeriti u agenciji), u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika iz vašeg grada polazak će biti organiziran iz narednog grada na ruti putovanja gdje je zadovoljen minimalni broj putnika;
  • Svi putnici su obavezni da poštuju naredbe i preporuke kriznog štaba i da drže fizičku distancu. Maske su obavezne unutar autobusa;
  • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne;
  • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih;
  • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantuje posebno sjedište u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata;
  • Završne informacije vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, lokciju smještaja i sl.);
  • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta;
  • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja;
  • Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatateletsgo.ba/uslovi.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.

×
Nova prijava