BEČ + GRAZ + BRATISLAVA + HALLSTATT

 Beč (Austrija) – grad muzike, umjetnosti i čarolije Adventa

Termin

24. Novembar

Dešavanja
Posjeta Grazu, obilazak Beča za vrijeme Adventa, odlazak u Bratislavu i bajkoviti Hallstatt

First Minute

Aranžman uključuje 

ts-awesome-bed  +  ts-awesome-bus  + ts-awesome-map + ts-awesome-cutlery 

 1/4 Hotel ts-awesome-bed ( 2 noćenja ) 259KM

1/2  Hotel ts-awesome-bed ( 2 noćenja ) 269KM

Uplati I ratu u iznosu od 50KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

OPIS DESTINACIJA:

BEČ – Glavni grad Austrije koji obiluje zanimljivostima i atrakcijama koje privlače turiste iz cijelog svijeta. Često ga nazivaju “svjetskom prijestolnicom glazbe” jer je bio domaćin velikim kompozitorima poput Mozarta, Beethovena i Strussa. Poznat je po svojim prekrasnim palačama gdje možete doživiti raskošnu prošlost Habsburške monarhije. Za vrijeme naše posjete u Beču se održava Advent, te ćemo imati priliku uživati u čarobnoj atmosferi i božičnim sajmovima koji se održavaju na različitim lokacijama širom grada. Beč se pretvara u čarobno svjetlosno carstvo sa brojnim svjetlosnim instalacijama i dekoracijama u cijelom gradu. 

HALLSTATT – Slikovito austrijsko selo koje je smješteno uz obalu jezera Hallstttersee. Ima prekrasan božićni sajam na obali jezera, gdje se možete pronaći tradicionalne rukotvorine, božićne ukrase, kulinarske delicije i tople napitke. Poznat je i po svojoj romantičnoj atmosferi, pa je privlačan i za parove koji dolaze kako bi proveli posebne trenutke zajedno tokom trajanja Adventa. Ovdje ćete imati priliku doživiti jedinstveno čarobno iskustvo, gdje se prirodna ljepota sela kombinuje sa tradicionalnim običajima i božićnom atmosferom.

BRATISLAVA – Glavni grad Slovačke koji ima bogatu historiju i kulturu u kombinaciji sa prirodnim ljepotama. Stari grad obiluje historijskim građevinama, uskim ulicama i šarmantnim trgovima. Bratislavski hrad dominira gradskim horizontom. Ova impozantna tvrđava, koja datira iz 9. stoljeća smještena je na vrhu stijene iznad rijeke i pruža divan pogled na grad i okolicu.

GRAZ – Grad koji spaja bogatu historiju sa modernom inovacijom, te se ponosi svojim jedinstvenim čarima. Dom je različitih kultura i umjetnosti. Ovdje ćete pronaći brojne muzeje, pozorišta i galerije koje nude raznoliki umjetnički doživljaj. Šetnjom gradskim ulicama možete uživati u šarenim kućama i diviti se šarmantnom ambijentu.

Live for the story.

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • 2 noćenja u Beču, u sobama sa vlastitim wc-om i sa doručkom;
 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Banja Luke;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica – 15 KM po osobi
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju države u koju putujemo) – 10,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 € – 4 KM –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene i poslate putem linka;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 1. dan / Mostar – Sarajevo –Doboj – Gradiška – Zareb – Maribor – Graz – Beč  (BiH – Hrvatska – Slovenija – Austrija): Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u kasnim/noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Graz. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak grada. Nastavak putovanja ka Beču. Dolazak u Beč je Check in u smještajne jedinice. Nakon kraćeg odmora slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak i upoznavanje sa glavnim historijskim znamenitostima Beča u uskoj jezgri grada. U pratnji vodiča, obići ćemo Stephansdom na kojem se nalaz katedrala Sv. Stjepana koja je ujedno i simbol grada, Museums Quartier koji je jedan od najvećih kompleksa umjetnosti na svijetu, Operu Beč koja je pravo remek djelo arhitekture, Hofburg palaču, Rathaus park koji je sjajan primjer kako Beč kombinuje povijest, kulturu i prirodnu ljepotu kako bi stvorio inspirirajuće i opuštajuće okruženje za sve koji posjete ovaj grad, te Bečki Prater koji predstavlja zabavnu zonu grada gdje možete otkriti zabavu s dušom. Nakon pješačke ture odlazak u smještaj, check in i slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.
  1. dan / Beč – Hallstatt – Beč:

  Doručak. Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Hallstatt. Po dolasku u Hallstatt slobodno vrijeme za uživanje u čarobnoj prirodi, prizorima šarenih kućica, te uz šetnju obalom istoimenog jezera Hallstatt.  Advent u Hallstatt-u nudi posebne prizore, te se smatra da je upravo ovo mjesto bilo inspiracija za crtani Snježno kraljevstvo i izmišljeni grad Arendell. U večernjim satima okupljanje grupe i povratak u Beč. Slobodno vrijeme. Noćenje.

  1. dan / Beč – Bratislava – Beč – Slovenija – Hrvatska – BiH –  Sarajevo – Mostar:

  Doručak. Nakon toga slijedi napuštanje soba – check out. Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Bratislavu. Po dolasku u Bratislavu organizovan obilazak grada, a nakon toga slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u prelijepim ulicama grada. Bratislava je glavni grad Slovačke i prepuna je zanimljivih činjenica i bogate historije. Nalazi se na obali Dunava i graniči sa Austrijom i Mađarskom. Grad je poznat po svojoj slikovitoj staroj jezgri koja je domaćin mnogih historijskih građevina i uskih ulica. Bratislava ima i impresivni zamak, Bratislavski dvorac, koji dominira horizontom grada i pruža predivan pogled na okolinu. U večernjim satima povratak u Beč, a nakon toga okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme. Nastavak vožnje prema BiH. Dolazak u BiH u noćnim / jutarnjim satima.

KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plaćanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Prijava za putovanje

Način plaćanja

 • Prva rata 50 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.