10 najljepših mjesta u Beogradu za najbolje fotografije!

Predivan glavni grad Srbije, Beograd, sadrži mnogo skrivenih mjesta i neotkrivenih lokacija. Beograd je postao jedan od top turističkih destinacija kada su u pitanju putovanja za mlade. Srbija je svima dobro poznata radi njenog raskošnog noćnog života, dok s druge strane,  ima puno više sadržaja od visokokvalitetnih klubova. Beograd  je jedan od  umjetničkih gradova Europe čije ulice krasi street art i posebna arhitektura. Polako, ali sigurno, Beograd počinju otkrivati najpoznatiji instagrameri, blogeri i svjetski fotografi.

Kako najpovoljnije otići u Beograd?

Aranžman

1 dan ts-awesome-bus

19KM
2 dana ts-awesome-bus + ts-awesome-bed Hostel I Hotel  ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star + doručak
 55KM

Hram svetog Save

Hram svetog Save u Beogradu jedna je od najvećih pravoslavnih crkvi  u svijetu. Također jedna je od najljepših građevina u Srbiji. Locirana je u centru grada, na istočnom dijelu Svetosavskog trga, u beogradskoj općini Vračar.

Tvrđava Kalemegdan

Kalemegdan je najveći park u Beogradu i ujedno mjesto na kojem ljudi provode najviše vremena praveći dobre fotografije. Dominira Beogradska tvrđava iznad ušća Save u Dunav. Naziv Kalemegdan odnosi se samo na prostor oko tvrđave koji je 1880-ih pretvoren u park. Historija, kultura, pejzaž i ljepota posebnosti su koje ćete pronaći unutar zidova tvrđave Kalemegdan. Oslobodite si memoriju jer ćete htjeti napraviti fotografiju na svakoj stepenici! Tvrđavu posjećuje gotovo 500000 turista svake godine. Još jedna odlična stvar je ta što je otvorena cijeli dan i noć svakog dana u godini. Nešto što zasigurno ne smijete propustiti za vrijeme hodanja oko Kalemegdan tvrđave je kip Pobjednika. Bronzana, muška figura od 14 metara, stoji i gleda preko rijeke. Kip je napravio poznati kipar Ivan Meštrović 1913. godine.

Vojni muzej u Beogradu jedan je od najvećih svjedoka promjena koje su se dogodile u povijesti na djelovima Balkana i šire.

Boho bar – lounge bar koji je inspiriran egzotičnim mjestima kao npr. Bali, Maroko, India… Ovakvo jedinstveno mjesto sa opuštajućom atmosferom i predivnim interijerom ne smijete propustiti.

Kalemegdan

kip Pobjednika

Boho bar

Boho bar

Top Instagram lokacije u Beogradu

Gardoš (Millenium) kula u Zemunu  izgrađena je u znak slavlja mađarskog naselja u Panonskoj nizini. Tokom ljeta možete ćuti muziku živih koncerta iz pozorišta na otvorenom u blizini tornja. Jedinstvena arhitektura i pogled na rijeku predstavlja raj za krajnju panoramsku sliku Beograda.

Savamala distrikt – Industrijsko, umjetničko, zabavno! Pronaći ćete mnoge izvrsne ulične grafite koji su savršeni za fotografiranje. Jedan od najboljih pubova, barova i izvrsnih restorana nalazi se u ovom okrugu. Ispod Karađorđeve ulice nalazi se mreža podzemnih prolaza koja nije dovoljno istražena. Možete uzeti podzemnu turneju za više “tamnijih” snimaka. Toplo preporučujemo da posjetite bar Ben Akiba, moderan koncept koji predstavlja umjetnost i muzičku fuziju, a u kombinaciji s izvornim ambijentom, Ben Akiba White Lounge & Art Gallery je nešto što do sada još niste probali.

Jezero Ada – također nazvano “beogradska obala” je hotspot u proljeće i ljeto. Puno ljudi, barova na plaži i sportskih aktivnosti, odlično je mjesto za sve one koji žele da se odmore i naprave odlične fotografije.

Botanički vrt Jevremovac – Botanički vrt Sveučilišta u Beogradu smješten je u urbanom naselju Beograda. Nalazi se u općini Stari Grad u Beogradu. Prekrasna priroda i izvanredan staklenik ostavit će vas bez daha i nećete primijetiti kako vrijeme prolazi.

Skadarlija – mjesto gdje je vrijeme zaustavljeno! Boemska kvart, smještena u starom gradu Beograda. Riječ je o romantičnoj ulici s brojnim tradicionalnim restoranima koje posjećuju i stranci, ali i domaći gosti.

Cetinjska ulica – Reborn industrijsko središte, umjetničko i jedinstveno mjesto smješteno uz Skadarliju. Nekada tvornica piva, danas hipster centar Beograda. Lijepo dizajnirani barovi i klubovi, mjesto koje vrijedi posjetiti.

Trg Nikole Pašića – Što je više turističko od slikanja pored naziva grada? Mnogi europski gradovi to imaju, a sada i Beograd! Možda si ti jedan/a od onih koji voli takve slike u svojim albumima sa putovanja!

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.