0
Slobodnih mjesta po promotivnoj cijeni

Prijava je potpuno besplatna i za nju vam je potrebno manje od 1 minute.

ULTIMATE EURO trip
Dragi putnici, jeste li spremni za avanturu života?!
Potrudili smo se da velika većina Vas ima priliku posjetiti ove gradove!!!
Amsterdam
Berlin & Prag & Brisel
Termin
28. Februar I 8 dana

29. April I 8 dana

Promotivna cijena

Ukupne cijene aranžmana  ts-awesome-bed  +  ts-awesome-busts-awesome-cutlery ts-awesome-shield 

 

 ts-awesome-comment  Euro trip fact

0
Glavna grada

Cijena po gradu manje od 70KM

0
Kilometara

Da je Let’s Go taxi bio bi najjeftiniji taxi na svijetu i koštao bi Vas manje od 5 feninga po kilometru!

0
Država

 Za 8 dana trajanja putovanja prolazimo kroz 8 država!

ts-awesome-check-circle Amsterdam je među 5 najboljih party destinacija u Europi!

ts-awesome-check-circle 20 miliona turista godišnje posjeti Amsterdam!

ts-awesome-check-circle Jedan od 10 najsigurnijih gradova na svijetu!

ts-awesome-check-circle Grad bez predrasuda u kojem je sve dozvoljeno!

ts-awesome-check-circle Amsterdam se ponosi sa 51 muzejom!

ts-awesome-check-circle Grad koji ima gotovo 1000 godina !

ts-awesome-check-circle Venecija sjeverne Europe!

ts-awesome-check-circle Glavni grad Europske unije a time praktički i glavni grad 27 država!

ts-awesome-check-circle Glavni i najveći grad Kraljevine Belgije

ts-awesome-check-circle Atomium je briselski Eiffelov toranj Atomium je jedna od najposjećenijih atrakcija u Europi

ts-awesome-check-circle Grand Markt važi za jedan od najočuvanijih i najljepših trgova u Europi.

ts-awesome-check-circle Park Mini – Europa U ovom parku možete vidjeti makete poznatih europskih građevina, koje su 25 puta manje u odnostu na svoju prirodnu veličinu.

ts-awesome-check-circle Berlin je devet puta veći od Pariza

ts-awesome-check-circle Glavni grad Njemačke i nakon Londona drugi je najveći grad Europske unije s nešto više od tri milijuna duša

ts-awesome-check-circle Svaki vikend u berlinske klubove izlazi oko 50,000 mladih

ts-awesome-check-circle Berlin je dom više od 200 muzeja

ts-awesome-check-circle U Pragu živi 1,2 miliona stanovnika

ts-awesome-check-circle Prag je turistički najposjećeniji grad u Europi

ts-awesome-check-circle Vidjećemo najveći kompleks dvorca na svijetu!

ts-awesome-check-circle Uštedićemo novac u jednom od najjeftinijih metropola u Europi

Putovanje u Amsterdam je ozbiljan agencijski projekat tako da je i broj putnika limitiran, zato Vas molimo da odmah popunite online prijavu

Opis destinacija

Amsterdam

Amsterdam – Grad karakteristične holandske arhitekture, kanala, brodića i mostova, grad boemskog duha i nevjerovatne atmosfere. Na prvi pogled imat ćete utisak da je u Amsterdamu vrijeme stalo u sedamnaestom vijeku koji je poznat kao zlatno doba holandske kulture, ali već na drugi pogled shvatit ćete zašto milioni mladih hrle u Amsterdam „grad u kome je skoro sve dozvoljeno“. Mnoge evropske prestonice obiluju istorijskim znamenitostima, ali ono što Amsterdam čini posebnim je to što je gotovo svaka građevina u užem centru grada u isto vreme kulturni spomenik i nečiji životni prostor. Amsterdam je u istovremeno muzej na otvorenom, riznica znamenitih građevina i spomenika pod otvorenim nebom, ali i moderna užurbana evropska prestonica. Red light district i svojevrsne „Coffee shopove“ takođe ne treba zaobići kao neke od atrakcija boemskog Amsterdama. Amsterdam će nesumnjivo ispuniti sva vaša očekivanja: od uživanja u preljepim, neobičnim amsterdamskim pejzažima do odličnog šopinga i vrhunskog noćnog provoda.

Berlin

Berlin – Ako neki europski grad ima zanimljivu priču, onda je to Berlin. Prebogata istorija, prepuna preokreta, uspona i padova, slave i poniženja, kao da izvire iza svakoga ugla. No, Berlin je mnogo više od istorijskih ostataka, to je grad gdje su arhitekti dobili maksimalnu slobodu u obnovi grada tokom prošloga vijeka, a njihovo ‘igralište’ iz ruševina se pretvorilo u grad vrhunske moderne arhitekture koja je nevjerojatno dobro stopljena s tradicijom.
Berlin je najveći i glavni grad Njemačke i nakon Londona drugi najveći grad Europske unije. U vrijeme Hladnog rata od 1949. do 1990. bio je podijeljen na Istočni Berlin i Zapadni Berlin. Berlin je smješten na rijekama Spree i Havel na sjeveroistoku Njemačke. Top 10 destinacija zbog čega posjetiti Berlin: Berlinski zid, Stup pobjede ili Siegessaule, Otok muzeja, Charlottenburg palača, Grunewald šuma, Katedrala u Berlinu, Židovski muzej, Spomen na ubijene Židove u Europi, Reichstag, Brandenbuška vrata.

Prag

Prag – Zlatni grad’ i ‘grad stotinu tornjeva’, mjesto u kojem ćete se vrlo brzo izgubiti u njegovim živopisnim uličicama, osjetiti njegov gotički duh i oduševiti se brojnim mogućnostima koje vam pruža! Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Europi. Njegova privalačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj rijeke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posjetioce, slikare, fotografe i pjesnike. Idealno je mjesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, provjerite. Prag je glavni grad Republike Češke, osnovan  na obali rijeke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra koljevkom Češke države. Kasnije se širio prema sjeveru i prema današnjem Novom mjestu, Starom mjestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vrijeme vladavine Karla IV tokom XIV vijeka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najljepših gradova istočne Europe i jednu od najatraktivnijih destinacija… Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom cijelog grada i čine ovaj “zlatni grad” zaista jedinstvenim. 10 razloga zašto posjetiti Prag:
Hradčany – Praški dvorac, Katedrala sv. Vida, Karlov most, Astronomski sat na Starogradskoj vijećnici, Václavské Námestí, Staro židovsko groblje, Petřín, Muzej voštanih figura, Křižíkove fontane, Praški specijaliteti..

Brisel

Brisel – Bruxelles je prijestolnica Europske unije, ali i grad doživljaja! Urbani grad, sa puno parkova i zelene površine. Grad je poznat po atrakciji Atomium i Mini Europe.
Vrhunske čokolade, odlična piva, čarobni Grand Place, Europska četvrt, NATO… Sve to, ali i puno, puno više opisuje Bruxelles, glavni grad Kraljevine Belgije i središte moći Europske Unije.
Iako mnogi ljudi doživljavaju grad kroz europske institucije i politiku, Bruxelles pruža i mnoge svoje skrivene tajne. Odakle početi? Od svjetskih poznatih belgijskih piva, poput Duvela i Chimaya, još poznatijih čokolada, poput Godive i Neuhausa, ili možda vafla sa šlagom, prelivenih karamelom? Sve je to originalni okus ovog čarobnoga grada. Samo ime mu izvorno znači ‘kuća u močvari’, što je zasluga brojnih poplava rijeke Senne, koju uza sav trud i razgledavanje, ipak ne ćete pronaći. Naime, još u 19. vijeku je istoimena rijeka natkrivena i ‘preseljena’ u podzemlje, a na mjestu njezinih bivših tokova izgrađene su goleme avenije, s kojima je grad dobio toliko željenu mogućnost daljnjeg razvoja.

Live for the story.

Aranžman uključuje

Četiri dana u Amsterdamu;
Tri noćenja u odabranom hostelskom smještaju u centru Amsterdama u dorm room s doručkom;
Boravišnu taxu;
Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Tuzle;
Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
Organizaciju putovanja u cjelini;
Odlazak do Berlina na putu prema Amsterdamu sa pauzom od 9 sati;
Odlazak do Praga u povratku sa pauzom od 9 sati.

Aranžman ne uključuje

Obavezno putničko zdravstveno osiguranje – 16 KM osobe mlađe od 60 godine, a 32 KM osobe starije od 60 godina;
Doplatu za 1/2 (dvokrevetnu sobu – na upit);
Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
Dodatno sjedište u autobusu – 200,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 50,00 KM;
Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice i Konjica – 10 KM;
Fakultativne izlete: obilazak Berlina u pratnji vodiča; obilazak Amsterdama u pratnji vodiča, “Velika holandska tura” (Hag, Ševeningen, Roterdam), Krstarenje Amstelom uz posetu fabrici dijamanata; obilazak Praga u pratnji vodiča, odlazaka i obilazak Brisela u pratnji vodiča; krstarenje u Pragu – cijene će biti naknadno objavljene;
Individualne troškove putnika.

1. dan:  / BiH – Hrvatska – Mađarska – Slovačka – Češka – Njemačka – Berlin:
Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u popodnevnim/poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
2. dan:  / Njemačka – BERELIN – Amsterdam:
Dolazak u Berlin u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Berlin slijedi fakultativni obilazak i upoznavanje sa ljepotama ovog predivnog grada u pratnji vodiča: Aleksandarplac, TV toranj, Mite, Berliner Dom, Bulevar pod lipama – “Unter den Linden”… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. Polazak za Amsterdam u večernjim časovima. Noćna vožnja ka Holandiji sa kraćim usputnim pauzama…
3. dan:  / Holandija – AMSTERDAM:
Dolazak u Amsterdam u jutarnjim satima. Slobodno vrijeme za obilazak grada u pratnji vodiča: Leidseplein, trg Dam, Četvrt crvenih fenjera, Rijks muzej, Van Gogov muzej, kanali… Smeštaj u hostel u popodnevnim satima. Slobodno vrijeme. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska u neki od poznatih gradskih pabova. Noćenje.
4. dan:/ Amsterdam – VELIKA HOLANDSKA TURA:
Doručak. Nakon doručka odlazak na fakultativni izlet – “Velika holandska tura” (Hag, Ševeningen, Roterdam). Posjeta grada Haga, gde je sjedište Parlamenta Kraljevine Holandije i Palate Mira (gde se nalazi sudnica Haškog tribunala). Nakon obilaska odlazak do najvećeg ljetovališta Holandije – Ševeningena. Šetnja obalom Sjevernog mora. Nastavak puta do Roterdama – centra moći i najveće luke na svijetu. Obilazak grada: Euromast toranj, Kijkskubus (kompleks stanova u vidu krivih kocki), Gradska kuća, trgovački dio grada… Slobodno vrijeme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslijepodnevnim satima povratak u Amsterdam. Slobodno vrijeme. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska u neki od popularnih klubova. Noćenje.

5. dan: / Amsterdam – Brisel (fakultativno) – Amsterdam:
Doručak. Slobodan dan u Amsterdamu ili fakultativni odlazak do Brisela. Polazak za Brisel je u 08:00h. Po dolasku u Brisel slijedi fakultativni obilazak gdje ćete imati priliku da obiđete najznačajnije znamenitosti glavnog grada Kraljevine Belgije i središte moći Europske Unije u pratnji vodiča. Srce Bruxellesa jest njegov glavni trg, Grand Place, mjesto na kojem se nalazi Gradska vijećnica i Maison du Roi, tj. Kraljevska kuća. Tokom boravka u gradu vjerojatno ćete se više puta vraćati na ovaj trg, koji je zaštitio i UNESCO, jer se ovdje dolazi isključivo uživati, popiti kafu ili pivo, ili pojesti nešto u brasserijama kao što je Le Roi d’Espagne. Za to vrijeme možete se diviti srednjovjekovnoj arhitekturi okolnih zgrada i uskih uličica popločanih kamenom, za koje ćete primijetiti da su sve označene dvojezično, francuski i flamanski, zapravo, isto kao i sve drugo u Belgiji. Ovaj trg ima i još jednu svoju zanimljivost. Naime, svake druge godine za blagdan Velike Gospe ovdje se održava festival cvijeća i cijeli pod je prekriven bezbrojnim šarenim lončanicama. U samoj blizini Grand Placea nalazi se i glavni gradski simbol, Manneken Pis, brončana statua dječaka kojeg ćete nerijetko vidjeti obučenog u raznovrsne kostime, a čija tradicija seže još s kraja 17. vijeka kad ga je bavarski princ prvi put obukao u prepoznatljivu bijelo-plavu boju. Od tog dana, pa do danas skupljeno je toliko kostima da je otvorena i posebna postava muzeja posvećena toj tradiciji. Postoje još dva muzeja karakteristična za ovaj grad, Belgijski centar stripa, što Belgija kao domovina stripa i zaslužuje te Muzej čokolade, koji je uz nekoliko stotina prodavaonica čokolade pravi spomenik toj slastici. Kao i u svakoj europskoj metropoli i ovdje se nalaze brojne crkve, od kojih su najpoznatije katedrala sv. Mihaela, posvećena gradskom svetcu zaštitniku te crkva Notre Dame des Victoires du Sablon. Slobodno vrijeme do povratka. Polazak za Amsterdam. Povratak u hostel. Noćenje.
6. dan: / Amsterdam – PRAG:
Doručak. Napuštanje hostela i pakovanje stvari u autobus. Odlazak do centra Amsterdama i mogućnost odlaska na fakultativni izlet – krstarenje Amstelom i kanalima Amsterdama. Tokom vožnje brodićem i lavirintima amsterdamskih kanala uživaćemo u glavnim znamenitostima Amsterdama i doživjet ćemo grad iz neopisivo lijepe i neobične perspektive… Nakon plovidbe odlazak u čuvenu fabriku dijamanata «Coster». Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Polazak za Prag u večernjim satima. Noćna vožnja preko Holandije, Njemačke i Češke…
7. dan: / Prag – BiH:
Dolazak u Prag u prijepodnevnim satima, zavisno od zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Prag slijedi fakultativni obilazak grada gdje ćete imati priliku da obiđete najznačajnije znamenitosti „Zlatnog grada“, „Grada sa hiljadu tornjeva“, „Krova svijeta“ ili jednostavno Praga. Prilikom šetnje starogradskom jezgrom Praga uz pratnju vodiča obilazimo: Stare Mesto (Stari grad), Staromestske namesti (Stari trg – najljepše i najživlje mjesto u Starom gradu), Orloj (Astronomski sat unutar Starog grada), Karluv most (Karlov most preko Vltave), Mala Strana (Mala barokna četvrt), Pražsky hrad (Praški dvorac – Guinnessova knjiga rekorda ga navodi kao najveći dvorac na svijetu, površine preko 70000 m2), Katedralu sv. Vida i Vaclavske namesti (glavna gradska ulica). Nakon obilaska slobodno vrijeme. Moguće fakultativno krstarenje Vltavom u večernjim satima. Polazak za BiH u večernjim satima. Noćna vožnja preko Češke, Slovačke i Mađarske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…
8. dan:  / BiH – SARAJEVO:

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events”

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

Prva rata 30 KM prilikom prijave
Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

ts-awesome-plus-circle Opšti uslovi putovanja

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.