Budimpešta (Mađarska)
Termin

30. Decembar – 5 dana I 2 noćenja

ts-awesome-check-circle  Smanjen kapacitet! Ispunjeni bezbjednosni protokoli vezani za epidemiološku situaciju.

Program
Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogučio 100% odmor, zabavu i nezaboravnih iskustava. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!
Paket aranžman

LAST MINUTE

od 299KM

ovisno od kategorizacije smještaja i tipa sobe.

Hotel 1/4 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-busts-awesome-cutlery    299KM (posljednje sobe) 

Hotel 1/3 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-busts-awesome-cutlery    329KM (posljednje sobe) 

Hotel 1/2 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-busts-awesome-cutlery    379KM (posljednje sobe) 

Besplatan polazak iz svih gadova bez doplate!

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje!

*Za prijavu je potrebno manje od 1 minut, prijavi se odmah i sačuvaj svoje mjesto.

Opis destinacije:

Budimpešta Neki će reći kako je Budimpešta jedan od najljepših gradova na svijetu. I vjerojatno će biti u pravu jer ovaj grad zrači posebnom energijom. Prekrasna mađarska metropola puna je kulture i lijepih krajolika. Uz sve to neodoljivom je čini i izvrsna hrana te pristupačne cijene. Budimpešta pruža osjećaj sigurnosti i tople ušuškanosti stoga ne samo da se nalazi vrlo visoko na popisu najpoželjnijih turističkih destinacija, ona je jedan i od najpoželjnijih gradova za život. Ugodna klima, Dunav koji protječe kroz grad i nosi u sebi relaksirajuću snagu i moćno dostojanstvo predstavlja adut na koji je teško ostati ravnodušan. Budimpešta je također postala i centar obrazovanja studenata iz cijelog svijeta što joj je udahnulo novi polet i entuzijazam. Različite kulture, različiti jezici i različiti snovi spojili su se na mjestu koje spaja Istok i Zapad. Na mjestu koje vrijedi istražiti ili posjetiti barem jednom u životu.

 

Live for the story.

 

Aranžman uključuje:

  • Tri dana u Budimpešti;
  • Dva noćenja u hotelu 3* sa dručkom, u Budimpešti ili okolici Budimpešte, u odabranom smještaju i tipu soba;
  • Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
  • Polaske iz Doboja, Maglaja, Žepča, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Konjica, Jablanice i Mostara (polasci bez doplata za prvih 100 rezervacija/uplata, nakon toga doplata je 20 KM za polazak iz Konjica, Jabalanice i Mostara);
  • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
  • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM; 
  • Organizaciju i tehničko vođenje putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

  • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju istih) – 10,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
  • Obaveznu boravišnu taksu u Mađarskoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 1,5 € – 3 KM –  plaća se u agenciji);
  • Dodatno sjedište u autobusu – 130,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
  • Fakultativne izlete: obilazak Budimpešte, krstarenje Dunavom, odlazak u Tropicarium i ZOO, 3 grada na Dunavu, moguće noćne izlaske – cijene će biti naknadno objavljene; 
  • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 

  1. dan  / BiH – Hrvatska – Mađarska – Budimpešta:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

  1. dan / Mađarska – BUDIMPEŠTA:

Dolazak u Budimpeštu je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Budimpeštu stvari ostavljamo u smještajne jedinice (ako sobe budu slobodne, odmah ćemo odraditi check in – zvanični check in je oko 15h), nakon čega slijedi fakultativni obilazak grada i upoznavanje sa Budimpeštom, odlazak do bazilike Sv. Stjepana iza koje se nalazi predivan praznični sajam, iskoristimo vrijeme da popijemo toplu čokoladu i pojedemo slavni mađarski desert Kürtőskalács – “dimnjak” kolač, zatim idemo do Lančanog mosta s kojeg puca pogled na budimski dvorac, prolazimo pored instalacije “cipelice pored Dunava” i dolazimo do jedne od najfascinantnijih zgrada u Budimpešti – zgradi parlamenta. Poslije toga slijedi povratak u smještajne jedinice i smještaj. Nakon što se smjestimo u sobe, pred nama je slobodno vrijeme, ili fakultativni odlazak na večernje krstarenje Dunavom. Jedna od najvećih europskih rijeka dijeli grad na dva dijela – urbanu Peštansku stranu i prirodniji i pitomiji Budim, stvarajući dva potpuno različita pogleda. Svjedočit ćete prekrasnom pogledu na osvijetljenu Budimpeštu, fascinantnu zgradu parlamenta, baziliku i veliku tržnicu u Pešti, a s druge strane budimski dvorac, ribarska utvrda i Gellert kupatilo. Sve to uz muziku uživo. Povratak u smještajne jedinice. Kratki odmor. DOČEK 2023. Provod do ranih jutarnjih sati je zagarantovan. Povratak u smještajne jedinice i noćenje.

  1. dan  / Budimpešta – 3 grada na Dunavu – Budimpešta:

Doručak.  Slobodan dan ili fakultativni odlazak u obilazak 3 grada na Dunavu – Eztergom (poznat i kao Ostrogon), kraljevski grad, sjedište katoličke crkve u Mađarskoj, poznat i po najvećoj katedrali u zemlji, Višegrad gdje je kralj Bela IV. bježeći pred Mongolima, sagradio utvrdu i Szentendre, grad dobro očuvane barokne arhitekture, poznat kao grad umjetnika gdje možete vidjeti pastelne fasade, posjetiti razne male galerije i kupiti autentične suvenire. Povratak u Budimpeštu, slobodno vrijeme. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska u neki od popularnih klubova. Noćenje.

  1. dan / Budimpešta – ZOO – Tropicarium i shopping centar Campona – BiH:

Doručak. Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u ZOO vrt i Tropicarium i shopping centar Camponu. Zoološki vrt u Budimpešti je jedan od najvećih na svijetu. Ima 1072 vrste životinja i smješten je u samom centru Budimpešte. Svaki dan u godini u Tropicariumu možete sresti životinje iz cijelog svijeta. Vidjet ćete lijene aligatore, egzotične ptice, zanimljive gmazove i male  majmune, čudne insekte, stotine šarenih slatkovodnih i morskih riba nadohvat ruke, a glavna atrakcija su morski psi u 1,4 milijuna litarskom akvariju. Tunel dug 12 metara kroz koji plivaju morski psi prizor je koji ostavlja bez daha. U prašumi iznad glave aligatora svakih 15 minuta počinje padati tropska kiša. Pridružite nam se u ovom nezaboravnom iskustvu! Nakon obilaska Tropicariuma slobodno vrijeme za shopping. Povratak u centar grada. Polazak prema BiH je oko 18:00-19:00h. Noćna vožnja preko Mađarske, Hrvatske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…

  1. dan  / BiH – SARAJEVO:

Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Krug prijava završava za:

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.

×
Nova prijava