Budimpešta I Beč I Bratislava

 Budimpešta (Mađarska) – “Pariz Istoka”, kraljica Dunava, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova!
Beč  (Austrija)  – riznica naljepših europskih znamenitosti, glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte.
Bratislava  (Slovačka) – grad u kojem živi duh prošlosti.

Termin

14. Decembar 

.

Dešavanja
Vodimo vas na najmagičnije decembarsko putovanje u tri grada koji imaju titulu najljepših adventskih gradova u Europi.

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

Advent u Budimpešti – vodimo vas na najmagičnije decembarsko putovanje u grad koji ima titulu jednog od najljepših adventskih gradova u Europi. Adventski sajam iza bazilike Sv. Stjepana u Budimpešti je jedan od top tri takva sajma, a mi svoju pješačku turu završavamo upravo tu. Ovaj sajam nudi sve što možete zamisliti, od vrućih čokolada raznih okusa, kuhanog vina, kobasica, popularnog mađarskog „dimnjak“ kolača, burgera, raznih ribljih jela… Kad padne noć, svjedočit ćemo prekrasnom pogledu na osvijetljenu Budimpeštu s Dunava tijekom krstarenja.

Advent u Beču – božićni ili adventski sajmovi u srednjoj Europi imaju dugu tradiciju. Austrijski su posebno omiljeni, a najpoznatiji među njima svakako je bečki adventski sajam. Riječ je o pravoj maloj zemlji čuda, koja svake godine privuče milijune posjetitelja. Advent u Beču nije samo jedan sajam niti se održava na jednoj lokaciji. Radi se o više sajmova raspoređenih po cijelome gradu, no kada se spominje božićni sajam u Beču, najčešće se misli na ‘Bečki božićni san’. Taj se sajam održava u središtu grada, ispred Gradske vijećnice.

Ponekad se koristi i naziv ‘Christkindlmarkt’, što se opet uglavnom odnosi na spomenuti sajam ispred Gradske vijećnice, no naziv se zapravo može koristiti za bilo koji božićni sajam u gradu. Ipak, uz središnji sajam koristi ga samo ‘Altwiener Christkindlmarkt’ na trgu Freyung (više ispod).

Advent u Bratislavi – advent u Bratislavi doba je kada se miris i duh Božića osjeti u svakoj ulici, na svakom koraku. Na više mjesta u gradu održavaju se božićni sajmovi gdje ljudi izlažu svoje male drangulije i božićne ukrase. Advent u Bratislavi toliko je popularan ne samo među lokalnim stanovništvom već i među turistima, jer grad vjerojatno nikad u godini, osim tijekom adventa, nije ovako krcat i bogato ukrašen.

Live for the story.

Aranžman uključuje:

 • Tri dana u Budimpešti;
 • Dva noćenja u odabranom smještaju u Budimpešti;
 • Doručak za putnike smještene u hotelu;
 • Prevoz autobusima prema planu i programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja;
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM; 
 • Organizaciju i tehničko vođenje putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju istih) – 10,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Mađarskoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (po osobi/noć: 2 € – 4 KM –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Polaske iz Jablanice, Konjica, Mostara, Tuzle i Banja Luke; cijena se uvećava za 15 KM;
 • Fakultativne izlete – obilazak Budimpešte, krstarenje Dunavom, odlazak i obilazak Beča, shopping u Beču, odlazak i obilazak Bratislave;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 1. dan: 14.12.  /  Sarajevo – BiH – Hrvatska – Mađarska: 

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

 1. dan: 15.12.  / Mađarska – BUDIMPEŠTA – krstarenje Dunavom:

Dolazak u Budimpeštu je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Budimpeštu stvari ostavljamo u smještajne jedinice (ako sobe budu slobodne, odmah ćemo odraditi check in – zvanični check in je oko 15h), nakon čega slijedi fakultativni obilazak grada i upoznavanje sa Budimpeštom. Obilazak započinjemo na Ribarskoj utvrdi, gdje možete kušati najbolju krempitu u Mađarskoj. Nakon toga idemo do Budimskog dvorca, spuštamo se i prelazimo Dunav preko Lančanog mosta, prošetamo pored instalacije Cipelice na Dunavu i do Parlamenta i naš obilazak završimo pored bazilike Sv. Stjepana gdje se nalazi najljepši praznični sajam u gradu. Poslije toga slijedi povratak u smještajne jedinice i smještaj. Nakon što se smjestimo u sobe, pred nama je slobodno vrijeme, ili fakultativni odlazak na večernje krstarenje Dunavom. Jedna od najvećih europskih rijeka dijeli grad na dva dijela – urbanu Peštansku stranu i prirodniji i pitomiji Budim, stvarajući dva potpuno različita pogleda. Svjedočit ćete prekrasnom pogledu na osvijetljenu Budimpeštu, fascinantnu zgradu parlamenta, baziliku i veliku tržnicu u Pešti, a s druge strane budimski dvorac, ribarska utvrda i Gellert kupatilo. Povratak u smještajne jedinice. Kratki odmor. Poslije slijedi mogućnost odlaska u neki od budimpeštanskih ruin pubova ili klubova. Provod do ranih jutarnjih sati je zagarantovan. Povratak u smještajne jedinice i noćenje.

 1. dan: 16.12.  / Budimpešta – BEČ – shopping centar G3:

Doručak.  Slobodan dan ili fakultativni odlazak do shopping centra G3 i Beča. Slobodno vrijeme za shopping u jednom od najvećih centara u Beču – Primark, C&A, H&M, Hofer… Nakon shoppinga, odlazak do centra Beča. Po dolasku obilazak užeg centra grada s vodičem, a nakon obilaska možete posjetiti Mariahilfer Strasse, poznatu po odličnim trgovinama, ali i po imenu koja ulica nosi. Naime, legenda kaže da su muškarci tako uzdisali „Marijo, pomozi!“ kada bi žene krenule u kupovinu. Ili možete posjetiti Adventski sajam u Beču, smješten ispred zgrade Gradske vijećnice, koji je najpopularniji i ima kultni status u Europi. Kuhano vino u tradicionalnim šalicama koje se mogu zadržati i kao suvenir je nezaobilazno. Christkindlmarkt je ipak najljepši noću, a traje do 26. decembra. Godišnje ga posjeti oko tri milijuna ljudi, a izvrsno je mjesto za kupnju originalnih božićnih darova uključujući ukusne domaće kolače i drvene igračke. Povratak u Budimpeštu, slobodan ostatak večeri. Noćenje.

 1. dan: 17.12.  / Budimpešta – BRATISLAVA –  BiH:

Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Bratislavu.

Obilazak grada započinjemo odlaskom do dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km) i Slovačka. Razgled ostalih znamenitosti: vrata sv. Mihaela, Katedrala sv. Martina, najistaknutija gotička građevina iz 14. stoljeća, Glavni Trg s Rolandovom fontanom, Stara vijećnica, Narodno kazalište. Slobodno vrijeme. Povratak u Budimpeštu po ostatak grupe.

Polazak prema BiH iz Budimpešte je oko 19:00h. Noćna vožnja preko Mađarske, Hrvatske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…

 1. dan: 18.12.  / BiH – SARAJEVO:

Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima.

KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plaćanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Prijava za putovanje

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.