Best Christmas Market (Advent)

 Budimpešta (Mađarska) – “Pariz Istoka”, kraljica Dunava, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova!
Beč  (Austrija)  – riznica naljepših europskih znamenitosti, glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte.
Bratislava  (Slovačka) – grad u kojem živi duh prošlosti.

Termin

01. Decembar
15. Decembar

5 dana I 2 noćenja

 

Dešavanja
Vodimo vas na najmagičnije decembarsko putovanje u tri grada koji imaju titulu najljepših adventskih gradova u Europi.
First Minute

Aranžman uključuje 

ts-awesome-bed  +  ts-awesome-bus  + ts-awesome-map + ts-awesome-cutlery 

 Dorm Room Hostel  ts-awesome-bed ( 2 noćenja ) 159KM

 1/4 Hotel ts-awesome-bed ( 2 noćenja ) 199KM

 1/3 Hotel ts-awesome-bed  ( 2 noćenja ) 209KM

1/2  Hotel ts-awesome-bed ( 2 noćenja ) 239KM

Svaka soba ima svoj WC 

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

 

Putovanje bez testova na Covid- 19 i karantina!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

 

Advent u Europi – vodimo vas na najmagičnije decembarsko putovanje u tri grada koji imaju titulu najljepših adventskih gradova u Europi. Adventski sajam iza bazilike Sv. Stjepana u Budimpešti je jedan od top tri takva sajma, a nama je prvi na listi obilaska u pješačkoj turi. Ovaj sajam nudi sve što možete zamisliti, od vrućih čokolada raznih okusa, kuhanog vina, kobasica, popularnog mađarskog „dimnjak“ kolača, burgera, raznih ribljih jela… Nakon sajma obilazimo najvažnije atrakcije Budimpešte, Lančani most, „cipelice na Dunavu“, zgradu parlamenta, a kad padne noć, svjedočit ćemo prekrasnom pogledu na osvijetljenu Budimpeštu s Dunava. Tijekom krstarenja, uz muziku uživo.
Beč je i inače jedna od najljepših europskih destinacija, ali posebno u vrijeme u koje ga mi posjećujemo. Gotovo svi njegovi trgovi obuku drugo ruho tijekom decembra i sa svih strana mame primamljivim mirisima poslastica. Jedan od najpoznatijih sajmova je i onaj na Prateru, koji je inače zabavni park, a od 16.11. utjelovljuje savršenu zimsku atmosferu. Uživanje u romantičnoj vožnji na Reisenradu, simulacija leta avionom iznad bečkih krovova, upoznavanje zvijezda u Madame Tassauds, na vama je samo da se odlučite.

Budimpešta Neki će reći kako je Budimpešta jedan od najljepših gradova na svijetu. I vjerojatno će biti u pravu jer ovaj grad zrači posebnom energijom. Prekrasna mađarska metropola puna je kulture i lijepih krajolika. Uz sve to neodoljivom je čini i izvrsna hrana te pristupačne cijene. Budimpešta pruža osjećaj sigurnosti i tople ušuškanosti stoga ne samo da se nalazi vrlo visoko na popisu najpoželjnijih turističkih destinacija, ona je jedan i od najpoželjnijih gradova za život. Ugodna klima, Dunav koji protječe kroz grad i nosi u sebi relaksirajuću snagu i moćno dostojanstvo predstavlja adut na koji je teško ostati ravnodušan. Budimpešta je također postala i centar obrazovanja studenata iz cijelog svijeta što joj je udahnulo novi polet i entuzijazam. Različite kulture, različiti jezici i različiti snovi spojili su se na mjestu koje spaja Istok i Zapad. Na mjestu koje vrijedi istražiti ili posjetiti barem jednom u životu.

BečBeč je, kao svjetska prijestolnica klasične muzike i univerzitetski centar Europe, jedan od najposjećenijih gradova na svijetu, a oni koji se odluče za advent u Beču, tvrde da je grad najljepši pod svjetlima novogodišnjih ukrasa koji mu daju poseban šarm. Adventska posjeta Beču uključuje obilazak najatraktivnijih znamenitosti u organizaciji Let’s Go tima, čiji će vas stručni vodiči sprovesti kroz najljepše dijelove grada i sve ono što u Beču treba vidjeti.

Kada posjetite Beč, putovanje se pretvara u obilazak riznice najljepših europskih znamenitosti, koje na najbolji način predstavljaju tradiciju i kulturu ovog kontinenta. Dvorovi, palače, parkovi i živopisna arhitektura odolijevaju vremenu, predstavljajući ličnu kartu austrijske prijestolnice, a čini se da su danas raskošniji nego vijekovima ranije kada su podignuti. Beč je jedan od onih gradova koji će vas impresionirati i ljeti i zimi, pa ne čudi što advent u Beču uvijek okuplja turiste iz svih krajeva svijeta. Njegova urbana strana ga čini jednim od najmodernijih europskih gradova, a savršeno se uklapa sa tradicionalnim arhitektonskim i kulturnim oblježjima grada.

BratislavaBratislava je jedini grad na svijetu iz kojeg možete gledati u dvije države: Austriju i Mađarsku. Glavni i najveći grad Slovačke, često nepravedno zapostavljen zbog svojih susjeda – Praga, Budimpešte i Beča. Smještena na obalama moćnog Dunava, na svojoj istočnoj strani ‘pokazat’ će vam povijesnu gradsku jezgru s kulturno-povijesnim građevinama, dok je sa zapadne strane noviji dio grada, poznat kao Petržalka, koji ćete najlakše prepoznati po brojnim neboderima i stambenim blokovima.

Live for the story.

Aranžman uključuje

  • Tri dana u Budimpešti;
  • Dva noćenja u odabranom smještaju u Budimpešti;
  • Doručak za putnike smještene u hotelu;
  • Prevoz autobusima prema planu i programu putovanja;
  • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Tuzle.
  • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
  • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM; 
  • Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju države u koju putujemo) – 10,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Mađarskoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (po osobi/noć: 1,5 € – 3 KM –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica i Banja Luke – 10 KM;
 • Fakultativne izlete: obilazak Budimpešte, krstarenje Dunavom, odlazak i obilazak Beča, shopping u Beču, odlazak i obilazak Bratislave – cijene će biti naknadno objavljene; 
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.
 1. dan: Sarajevo – BiH – Hrvatska – Mađarska: 

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.


 1. dan: Mađarska – BUDIMPEŠTA – krstarenje Dunavom:

Dolazak u Budimpeštu je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Budimpeštu stvari ostavljamo u smještajne jedinice (ako sobe budu slobodne, odmah ćemo odraditi check in – zvanični check in je oko 15h), nakon čega slijedi fakultativni obilazak grada i upoznavanje sa Budimpeštom. Obilazak započinjemo na Ribarskoj utvrdi, gdje možete kušati najbolju krempitu u Mađarskoj. Nakon toga idemo do Budimskog dvorca, spuštamo se i prelazimo Dunav, prošetamo Vaci ulicom i Vorosmarty trgom i naš obilazak završimo pored bazilike Sv. Stjepana gdje se nalazi najljepši praznični sajam u gradu. Poslije toga slijedi povratak u smještajne jedinice i smještaj. Nakon što se smjestimo u sobe, pred nama je slobodno vrijeme, ili fakultativni odlazak na večernje krstarenje Dunavom. Jedna od najvećih europskih rijeka dijeli grad na dva dijela – urbanu Peštansku stranu i prirodniji i pitomiji Budim, stvarajući dva potpuno različita pogleda. Svjedočit ćete prekrasnom pogledu na osvijetljenu Budimpeštu, fascinantnu zgradu parlamenta, baziliku i veliku tržnicu u Pešti, a s druge strane budimski dvorac, ribarska utvrda i Gellert kupatilo. Povratak u smještajne jedinice. Kratki odmor. Poslije slijedi mogućnost odlaska u neki od budimpeštanskih ruin pubova ili klubova. Provod do ranih jutarnjih sati je zagarantovan. Povratak u smještajne jedinice i noćenje.

 

 1. dan: Budimpešta – BEČ – shopping centar G3:

Doručak. (Doručak za putnike smještene u hotelu). Slobodan dan ili fakultativni odlazak do shopping centra G3 i Beča. Slobodno vrijeme za shopping u jednom od najvećih centara u Beču – Primark, C&A, H&M, Hofer… Nakon shoppinga, odlazak do centra Beča. Po dolasku obilazak užeg centra grada s vodičem, a nakon obilaska možete posjetiti Mariahilfer Strasse, poznatu po odličnim trgovinama, ali i po imenu koja ulica nosi. Naime, legenda kaže da su muškarci tako uzdisali „Marijo, pomozi!“ kada bi žene krenule u kupovinu. Ili možete posjetiti Adventski sajam u Beču, smješten ispred zgrade Gradske vijećnice, koji je najpopularniji i ima kultni status u Europi. Kuhano vino u tradicionalnim šalicama koje se mogu zadržati i kao suvenir je nezaobilazno. Christkindlmarkt je ipak najljepši noću, a traje do 26. decembra. Godišnje ga posjeti oko tri milijuna ljudi, a izvrsno je mjesto za kupnju originalnih božićnih darova uključujući ukusne domaće kolače i drvene igračke. Povratak u Budimpeštu, slobodan ostatak večeri. Noćenje.

 1. dan: Budimpešta – BRATISLAVA –  BiH:

Doručak. (Doručak za putnike smještene u hotelu). Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Bratislavu. 

Obilazak grada započinjemo odlaskom do dvorca koji se nalazi 100 m iznad Dunava i s kojeg se pruža prekrasan pogled na grad. Dvorac je jedno od rijetkih mjesta odakle se vide tri države: Austrija (3 km), Mađarska (13 km) i Slovačka. Razgled ostalih znamenitosti: vrata sv. Mihaela, Katedrala sv. Martina, najistaknutija gotička građevina iz 14. stoljeća, Glavni Trg s Rolandovom fontanom, Stara vijećnica, Narodno kazalište. Slobodno vrijeme. Povratak u Budimpeštu po ostatak grupe.

Polazak prema BiH iz Budimpešte je oko 19:00h. Noćna vožnja preko Mađarske, Hrvatske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…

 1. dan:  BiH – SARAJEVO:

Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.