Ljeto u Albaniji
Drač & Saranda & Tirana & Skadar

Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogućio 100% odmor, zabavu i nezaboravna iskustva. Spakujte svoj kofer, a mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Dešavanja
Najljepše plaže Albanije, obilazak Drača, obilazak Sarande, obilazak Tirane, obilazak Skadra i Skadarskog jezera, noćni izlazak!
Termini

20. Juli I 5 dana I 3 noćenja
27. Juli I 5 dana I 3 noćenja
03. August I 6 dana I 4 noćenja
10. August I 5 dana I 3 noćenja
17. August I 5 dana I 3 noćenja
24. August I 7 dana I 5 noćenja
24. August I 5 dana I 3 noćenja
Paket aranžman

ts-awesome-bed + ts-awesome-bus + ts-awesome-cutlery

Hotel ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star

1/2 1/3 1/4 ts-awesome-bed sobe

Garancija najniže cijene

od179KM

* samo za prvih 100 rezervacija popust 100KM

20. Juli I 5 dana I od 189KM ts-awesome-check-square-o 
27. Juli I 5 dana I od 219KM ts-awesome-check-square-o 
03. August I 6 dana I od 259KM ts-awesome-check-square-o 
10. August I 5 dana I od 189KM ts-awesome-check-square-o 
17. August I 5 dana I od 209KM ts-awesome-check-square-o 
24. August I 7 dana I od 299KM ts-awesome-check-square-o 
24. August I 5 dana I od 179KM ts-awesome-check-square-o 

Hoteli su smješteni na 250 metara od plaže, a minimalna ocjena na booking.com je 8. Sve sobe posjeduju klima-uređaj dok većina soba ima balkon. Također sadrže TV ravnog ekrana sa kablovskim programima i minibarom. Sve jedinice imaju vlastitu kupaonicu sa tušem.

Navedena cijena se odnosi na polazak iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Mostara, Jablanice i Konjica.

Osigurajte svoje mjesto uplatom I rate u iznosu od 50KM

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja, u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje.

×

×
PAMETNO IZABERI I UŠTEDI
 

Opis destinacija

koje ćemo posjetiti za vrijeme ljetovanja

Drač (Durrës)

Drač (Durrës) – je uz Valonu i Sarandu najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora. Jedan je od najstarijih albanskih gradova s nekoliko ostavština iz rimskog doba. Istovremeno je i najveća albanska luka sa 114.000 stanovnika, ali i sve atraktivnija destinacija za odmor turista iz cijelog svijeta. Ispod starog grada razvio se novi sa modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. Nedaleko do centra grada je velika pješčana plaža (Durres Beach) duga 40 kilometra sa mikroskopski sitnim pijeskom. Pješčane dine i toplo more okruženi su novoizgrađenim hotelima, diskotekama, restoranima i kafeima… Vreva na ulicama, naglašena gostoprimljivost, zanimljiva gastronomska ponuda, neobična arhitektura s fasadama jarkih boja kao i brojne prirodne ljepote čine danas ovaj dio Albanije, ali i sam Drač, jednom od najtajanstvenijih turističkih destinacija u Evropi koju treba doživjeti u njenoj autentičnoj svakodnevnici…

Saranda

Saranda – ovo prelijepo ljetovalište će vas na momente podsjetiti na Karibe, jer, ako napustite grad i krenete na sjever, naći ćete oaze netaknute prirode, gdje se zeleni maslinjaci spajaju sa tirkizno plavim, besprijekornim morem prostranih, od gužve skrivenih plaža. Boje Kariba su vam tako blizu ovog ljeta, sa srebrom lišća maslinovog drveća i zlatnim nijansama najfinijeg pjeska pod vašim stopalima. Ronjenje u Jonskom moru Sarande posebna je atrakcija, ne samo zbog morskih stvorenja poput kraba, lignji, školjki, morskih puževa i oktopoda, koja ovde nisu nimalo stidljiva, već i zbog brojnih olupina potonulih ratnih i teretnih brodova, kao i podvodnih pećina i uvala. Šta čekate? Saranda je savršeno mjesto za ljetovanje u Albaniji i novi gusarski brod u turističkom moru!

Tirana

Tirana – je europska prijestolnica o kojoj se možda najmanje zna, a u sebi skriva brojna bogatstva zbog kojih zaslužuje biti uvrštena među mjesta koje morate uskoro posjetiti. Živahna i šarena, Tirana je mjesto u kojem se spajaju bogata tradicionalna i suvremena kultura, mjesto koje će vas šarmirati na jedan potpuno drugačiji način. Šarene fasade, živahni trgovi, brojne umjetničke i trgovačke ulice te nesmetana noćna zabava čine ovaj grad destinacijom u kojoj ćete rado utrošiti i nekoliko dana. Mi vam donosimo 5 razloga zašto bi vaše sljedeće putovanje trebalo biti baš u Tiranu: 1. Bunkeri – Albanija je poznata po svojim bunkerima koji su bili izgrađeni pod komunističkim režimom diktatora Envera Hoxhe. Više od 173 000 bunkera raznih veličina izgrađeno je u cijeloj zemlji, pa ih tako možete vidjeti na obali, u gradovima i brdima. Neki od većih bunkera nalaze se upravo u Tirani i mnogi danas imaju funkciju muzeja, restorana, hotela i sl. 2. Trg Skanderbeg – najveći trg u Tirani Glavni trg u središtu Tirane prostire se na 40 000 kvadratnih metara, usred kojeg dominira kip Gjergija Kastrioti Skenderbeu, albanskog narodnog heroja prema kojem je trg dobio ime. Najveći trg u Albaniji privlači brojne lokalce i turiste, a okružen je nekim od najzanimljivijih građevina Tirane. 3. Ish-Blloku – hip četvrt u Tirani Danas je to mjesto na kojem se okupljaju mladi, prepuno mondenih butika, restorana, kafića i noćnih klubova. Ovo mjesto posebno zaživi u večernjim satima i definitivno je neizbježna točka ukoliko planirate posjetiti Tiranu. 4. Park Rinia – ovaj predivan park danas je poznato okupljalište mladih. U parku se nalazi i kompleks Tajvan – zanimljiva građevina s kafićima, restoranima, casinom i salom za kuglanje. Glavna atrakcija je ipak fontana ispred Tajvana, koja u večernjim satima pruža poseban doživljaj svjetlosnim šouom. 5. Piramida u Tirani – nedaleko od trga Skanderbeg nalazi se tiranska piramida. Betonska građevina u obliku piramide sagrađena je još 1988. godine u čast bivšem diktatoru Enver Hodže, a kasnije je izmijenila još nekoliko funkcija.

Skadar

Skadar – Skadar je jedan od najstarijih gradova u Albaniji, koji se nalazi na Skadarskom jezeru. On je važan kulturni i ekonomski centar Albanije. Skadar je veoma ponosan na spomenik Majke Tereze – opatica je predstavljena sa rukama prekrštenim preko grudi kao simbol vjere koju je nosila kroz život. Albanci su veoma ponosni što iz njihove zemlje potiče ovakav svetac. Na oko 5 kilometara od grada nalazi se stari most Mes preko rijeke Kir, koji je jedan od najstarijih očuvanih mostova Otomanske imperije. U početku su postojala tri mosta ali je samo jedan sačuvan do danas. Njegova dužina iznosi 108 metara. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama. Ovo je mjesto vrijedno posjete kako bi se osjetiio duh prave Albanije.

Aranžman uključuje

• 3 ili 4 noćenja u hotelu 3* sa doručkom u Draču u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama;
• Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
• Polaske iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Jablanice, Konjica, Mostara;
• Odlazak do Skadra;
• Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
• Administrativne troškove, troškove rezervacije;
• Organizaciju putovanja u cijelini.

Aranžman ne uključuje:

• Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 2 KM dnevno po osobi ili  2.5 KM dnevno po osobi međunarodno putno i zdravstveno osiguranje koje uključuje i osiguranje od COVID-19 – plaćanje u agenciji;
• Obaveznu boravišnu taksu u Albaniji koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 € – plaća se u agenciji);
• Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
• Dodatno sjedište u autobusu – 70,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
• Polaske iz Tuzle i Banja Luke; cijena se uvećava za 20 KM;
• Fakultativne izlete (obilazak Drača, odlazak i obilazak Tirane, odlazak i obilazak Sarande) za koje će cijene biti naknadno objavljene;
• Individualne troškove putnika.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1.i 2.dan / Sarajevo – BiH – Crna Gora – Albanija – Drač:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. .

Dolazak u Drač je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Smještaj grupe u hotel cca 14:00h.

Slobodno vrijeme za odmor i razonodu, sunčanje, kupanje… upoznavanje odredišta. U večernjim satima fakultativni odlazak u centar Drača, u jedan od centara turizma Albanije… Povratak u smještaj. Noćenje.

3.-4. dan / Drač – Saranda – Tirana (fakultativno) – Drač:

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje. Mogućnost za organizovanje fakultativni izleta:Najljepše plaže Albanije, obilazak Drača, obilazak Sarande, obilazak Tirane, obilazak Skadra , noćni izlazak…. Noćenje.

5. dan / Albanija – Drač – Skadar (Skadarsko jezero) – Crna Gora – BiH – Sarajevo:

Doručak. Slijedi napuštanje hotela – check out. Imat ćemo mogućnost da stvari ostavimo u sklopu hotela i da dan iskoristimo maximalno. Slobodno vrijeme do polaksa prema Skadru. Polazak prema Skadru je planiran u poslijepodnevnim satima, slijedi vožnja prema Skadru. Skadar na Bojani, jedan od najstarijih gradova na jugu Evrope, okružen je sa tri vode: Skadarskim jezerom, rijekama Bojanom i Drimom. Historija tvrdjave Rozafa, koja dominira gradom, stara je preko dvije hiljade godina. Slobodno vrijeme. Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema BiH. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim noćnim ili ranim jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

NAPOMENA:

Navedena cijena se odnosi na polazak iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Mostara, Jablanice i Konjica. *Polasci iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja i Visokog će biti organizovani u slučaju zadovoljenog minimalnog broja prijavljenih putnika – (provjeriti u agenciji), u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika iz vašeg grada polazak će biti organiziran iz narednog grada na ruti putovanja gdje je zadovoljen minimalni broj putnika;
Za polazak iz Tuzle i Banja Luke cijena se uvećeva za 20 KM;
Svi putnici su obavezni da poštuju naredbe i preporuke kriznog štaba i da drže fizičku distancu. Maske su obavezne unutar autobusa;
Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne;
Navedeni program planiranih posjeta po danima može biti djelomično ili u potpunosti izmjenjen prije ili nakon kreiranja finalne satnice putovanja, a putnici će prije realizacije istih fakultativnih izleta biti obavješteni o izmjenama.
Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatate – letsgo.ba/uslovi.

 

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plaćanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje.

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas! Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Krug prijava završava za:

Način plaćanja

Prva rata 50 KM prilikom prijave
Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

 

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.