Ljeto u Albaniji

Drač & Saranda & Tirana & Skadar

Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogučio 100% odmor, zabavu i nezaboravnih iskustava. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Ljetovanje bez testova na Covid- 19 i karantina!

Dešavanja
Najljepše plaže Albanije, obilazak Drača, obilazak Sarande, obilazak Tirane, obilazak Skadra i Skadarskog jezera, noćni izlazak!
Termini
20. August I 5 dana I 3 noćenja
Paket aranžman

ts-awesome-bus  + ts-awesome-bedts-awesome-cutlery

Hotel ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star  

 1/2 1/3 1/4 ts-awesome-bed sobe 

Garancija najniže cijene

Cijena od 159KM umjesto  259KM

 100KM popusta za prvih 50 uplata!

ts-awesome-check-square Rezerviši putovanje

21. August I 5 dana I 3 noćenja

Hoteli su smješteni na 250 metara od plaže, a  minimalna ocijena na booking.com je  8. Sve sobe uključuju klima-uređaj i balkon. Također sadrže TV ravnog ekrana sa kablovskim programima i minibarom. Sve jedinice imaju vlastitu kupaonicu sa tušem.

Navedena cijena se odnosi na polazak iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Mostara, Jablanice i Konjica.

Osigurajte svoje mjesto uplatom I rate u iznosu od 50KM

Opis destinacija

Drač (Durrës) – je uz Valonu i Sarandu najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora. Udaljen je 425km od Sarajeva i 33 kilometra zapadno od Tirane s kojom je povezan modernim auto-putem. Jedan je od najstarijih albanskih gradova s nekoliko ostavština iz rimskog doba. Istovremeno je i najveća albanska luka sa 114.000 stanovnika ali i sve atraktivnija destinacija za odmor turista iz cijelog svijeta. Ispod starog grada razvio se novi sa modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. Nedaleko do centra grada je velika pješčana plaža (Durres Beach) duga 40 kilometra sa mikroskopski sitnim pijeskom. Pješčane dine i toplo more okruženi su novoizgrađenim hotelima, diskotekama, restoranima i kafeima… Vreva na ulicama, naglašena gostoprimljivost, zanimljiva gastronomska ponuda, neobična arhitektura s fasadama jarkih boja kao i brojne prirodne ljepote čine danas ovaj dio Albanije, ali i sam Drač, jednom od najtajanstvenijih turističkih destinacija u Evropi koju treba doživjeti u njenoj autentičnoj svakodnevnici…

Saranda – Ime “saranda” na grčkom jeziku („Σαραντα„) znači “40”, a odnosi se na 40 mučenih vojnika Sebaste (današnje Jermenije), koji nisu željeli da se odreknu svoje vjere -hrišćanstva, pa su ostavljeni da leže goli na zaleđenom jezercetu, po nalogu cara Likinija. Jedan od njih se predao, izdao svoju vjeru, otišao po toplu hranu i deke. Stražar koji je čuvao ostale je jedne večeri, iznad umirućih vojnika ugledao čudesnu bijelu svjetlost, pa im se pridružio, i tako ih je opet bilo 40. 

Iz istog razloga, 40 je sveti broj u hrišćanstvu. Jedna od legendi koju Saranda tiho šapuće…

Ovo prelijepo ljetovalište će vas na momente podsjetiti na Karibe, jer, ako napustite grad i krenete na sjever, naći ćete oaze netaknute prirode, gdje se zeleni maslinjaci spajaju sa tirkizno plavim, besprijekornim morem prostranih, od gužve skrivenih plaža. Boje Kariba su vam tako blizu ovog ljeta, sa srebrom lišća maslinovog drveća i zlatnim nijansama najfinijeg pjeska pod vašim stopalima.

Ronjenje u Jonskom moru Sarande posebna je atrakcija, ne samo zbog morskih stvorenja poput kraba, lignji, školjki, morskih puževa i oktopoda, koja ovde nisu nimalo stidljiva, već i zbog brojnih olupina potonulih ratnih i teretnih brodova, kao i podvodnih pećina i uvala.

Šta čekate? Saranda je savršeno mjesto za ljetovanje u Albaniji i novi gusarski brod u turističkom moru!

Tirana  je europska prijestolnica o kojoj se možda najmanje zna, a u sebi skriva brojna bogatstva zbog kojih zaslužuje biti uvrštena među mjesta koje morate uskoro posjetiti. Živahna i šarena, Tirana je mjesto u kojem se spajaju bogata tradicionalna i suvremena kultura, mjesto koje će vas šarmirati na jedan potpuno drugačiji način. Šarene fasade, živahni trgovi, brojne umjetničke i trgovačke ulice te nesmetana noćna zabava čine ovaj grad destinacijom u kojoj ćete rado utrošiti i nekoliko dana. Mi vam donosimo 5 razloga zašto bi vaše sljedeće putovanje trebalo biti baš u Tiranu:

1. Bunkeri – muzeji u Tirani Albanija je poznata po svojim bunkerima koji su bili izgrađeni pod komunističkim režimom diktatora Envera Hoxhe. Više od 173 000 bunkera raznih veličina izgrađeno je u cijeloj zemlji, pa ih tako možete vidjeti na obali, u gradovima i brdima. Neki od većih bunkera nalaze se upravo u Tirani i mnogi danas imaju funkciju muzeja, restorana, hotela i sl. Najpoznatiji bunkeri u Tirani su Bunk’Art i Bunk’Art2 muzeji.

2. Trg Skanderbeg – najveći trg u Tirani Glavni trg u središtu Tirane prostire se na 40 000 kvadratnih metara, usred kojeg dominira kip Gjergija Kastrioti Skenderbeu, albanskog narodnog heroja prema kojem je trg dobio ime. Najveći trg u Albaniji privlači brojne lokalce i turiste, a okružen je nekim od najzanimljivijih građevina Tirane, kao što su Nacionalni Povijesni Muzej, Nacionalna knjižnica, Nacionalna banka, Palača kulture, gradska palača.

3. Ish-Blloku – hip četvrt u Tirani Četvrt Ish-Blloku, skraćeno Bllok, nekada je bila zatvorena četvrt rezervirana za visokokvalificirane članove albanskog političkog miljea. Danas je to mjesto na kojem se okupljaju mladi, prepuno mondenih butika, restorana, kafića i noćnih klubova. Ovo mjesto posebno zaživi u večernjim satima i definitivno je neizbježna točka ukoliko planirate posjetiti Tiranu.

4. Park Rinia – Tajvan u Tirani Izgrađen još 1950. godine, za vrijeme socijalističkog sistema vladanja, ovaj predivan park danas je poznato okupljalište mladih. U parku se nalazi i kompleks Tajvan – zanimljiva građevina s kafićima, restoranima, casinom i salom za kuglanje. Glavna atrakcija je ipak fontana ispred Tajvana, koja u večernjim satima pruža poseban doživljaj svjetlosnim šouom.

5. Piramida u Tirani Nedaleko od trga Skanderbeg nalazi se tiranska piramida. Betonska građevina u obliku piramide sagrađena je još 1988. godine u čast bivšem diktatoru Enver Hodže, a kasnije je izmijenila još nekoliko funkcija. Danas je napuštena i vidno propala. Unatoč tome, piramida je prepoznatljiv simbol Tirane, a osim među turistima, popularna je i među mladim lokalcima koji se nerijetko preko ograde popnu gore kako bi popili pivo i uživali u pogledu na grad.

Skadar Skadar je jedan od najstarijih gradova u Albaniji, koji se nalazi na Skadarskom jezeru, udaljen 20 kilometara od Jadranskog mora i 120 kilometara od glavnog grada Tirane.

On je važan kulturni i ekonomski centar Albanije. Skadar je takođe poznat kao centar katolicizma u Albaniji i savršeni primjer da  različite religije mogu da žive zajedno u jednoj zemlji. Grad je osnovan u četvrtom vijeku prije nove ere i dugo je imao zastitnu ulogu – štitio je put trgovine na rijekama Drin i Bruna. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa koja je izgrađena u trećem vijeku prije nove ere. Danas se tamo nalazi mali muzej, gdje se mogu vidjeti Ilirski novčići, oružje iz Otomanske imperije kao i lični predmeti lokalnog stanovništva. Iza tvrđave se nalazi Olovna džamija sa više kupula. Nazvana je olovnom jer je kamenje koje je korišćeno za njenu gradnju dobijeno topljenjem olova. Skadar je veoma ponosan na spomenik Majke Tereze  – opatica je predstavljena sa rukama prekrštenim preko grudi kao simbol vjere koju je nosila kroz život. Albanci su veoma ponosni što iz njihove zemlje potiče ovakav svetac. Na oko 5 kilometara od grada nalazi se stari most Mes preko rijeke Kir, koji je jedan od najstarijih očuvanih mostova Otomanske imperije. U početku su postojala tri mosta ali je samo jedan sačuvan do danas. Njegova dužina iznosi 108 metara. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama. Ovo je mjesto vrijedno posjete kako bi se osjetiio duh prave Albanije.

Live for the story.

Aranžman uključuje

• 3 noćenja u hotelu 3* sa doručkom u Draču u 1/3 ili 1/4 sobama;
• Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
• Polaske iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Jablanice, Konjica, Mostara;
• Odlazak do Skadra;
• Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
• Administrativne troškove, troškove rezervacije;
• Organizaciju putovanja u cijelini.

Aranžman ne uključuje:

• Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 2 KM dnevno po osobi – plaćanje u agenciji;
• Obaveznu boravišnu taksu u Albaniji koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 1 € – plaća se u agenciji);
• Doplatu za dvokrevetnu sobu – 20 KM po osobi za sve dane boravka;
• Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
• Dodatno sjedište u autobusu – 70,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
• Polaske iz Tuzle i Banja Luke; cijena se uvećava za 20 KM;
• Fakultativne izlete (obilazak Drača, odlazak i obilazak Tirane, odlazak i obilazak Sarande) za koje će cijene biti naknadno objavljene;
• Individualne troškove putnika.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1.i 2.dan / Sarajevo – BiH – Crna Gora – Albanija – Drač:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u dogovoreno vrijeme. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. .

Dolazak u Drač je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Smještaj grupe u hotel cca 14:00h.

Slobodno vrijeme za odmor i razonodu, sunčanje, kupanje… upoznavanje odredišta. U večernjim satima fakultativni odlazak u centar Drača, u jedan od centara turizma Albanije… Povratak u smještaj. Noćenje.


3.-4. dan / Drač – Saranda – Tirana (fakultativno) – Drač:

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje. Mogućnost za organizovanje fakultativni izleta: SARANDA, TIRANA, SHOPPING, KRUJA, BERAT… Noćenje.

5. dan / Albanija Drač – Skadar (Skadarsko jezero) – Crna GoraBiHSarajevo:

Doručak. Slijedi napuštanje hotela – check out. Imat ćemo mogućnost da stvari ostavimo u sklopu hotela i da dan iskoristimo maximalno. Slobodno vrijeme do polaksa prema Skadru. Polazak prema Skadru je planiran u poslijepodnevnim satima, slijedi vožnja prema Skadru. Skadar na Bojani, jedan od najstarijih gradova na jugu Evrope, okružen je sa tri vode: Skadarskim jezerom, rijekama Bojanom i Drimom. Historija tvrdjave Rozafa, koja dominira gradom, stara je preko dvije hiljade godina. Slobodno vrijeme. Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema BiH. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe. Dolazak na odredište u kasnim noćnim ili ranim jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA

 

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

NAPOMENA:

 • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Mostara, Jablanice i Konjica. *Polasci iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja i Visokog će biti organizovani u slučaju zadovoljenog minimalnog broja prijavljenih putnika – (provjeriti u agenciji), u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika iz vašeg grada polazak će biti organiziran iz narednog grada na ruti putovanja gdje je zadovoljen minimalni broj putnika;
 • Za polazak iz Tuzle i Banja Luke cijena se uvećeva za 20 KM;
 • Svi putnici su obavezni da poštuju naredbe i preporuke kriznog štaba i da drže fizičku distancu. Maske su obavezne unutar autobusa;
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne;
 • Navedeni program planiranih posjeta po danima može biti djelomično ili u potpunosti izmjenjen prije ili nakon kreiranja finalne satnice putovanja, a putnici će prije realizacije istih fakultativnih izleta biti obavješteni o izmjenama.
 • Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatateletsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

   • Prva rata 20 KM prilikom prijave
   • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.