Ljeto u BiH

Bijambare

+Zeleni Vir (termalno kupalište)

Termin
23. August I cjelodnevna tura
Staff

Iza velikih događaja stoje sjajni ljudi.

Naš staff na ovom putovanju ima ocjenu  ts-awesome-users  4.8 od 5.
ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star ts-awesome-star-half-o
Oni su ti koji će vaše iskustvo na ovom putovanju učiniti nezaboravnim!

Cijena cjelodnevne ture

ts-awesome-bus  + vodič

+ ulaznica u zaštićeni pejzaž „Bijambare“ 2 KM

+ ulaznica na termalno kupalište Zeleni vir: Odrasli 5 KM

 25KM

(sa prevozom i ulaznicama)

Bijambare: Bijambare se nalaze na nadmorskoj visini od 952 metara i prostiru se na 497 hektara. Područje je obraslo gustom zimzelenom šumom, a na njemu se nalazi nekoliko predivnih pašnjaka koje presijecaju dva potoka tvoreći tako nekoliko malih, veoma lijepih jezera. Upravo ova priroda privlači turiste kao magnet.
Područje se odlikuje velikom biološkom raznovrsnošću. Konstatovane su 133 različite životne zajednice, a njihovu strukturu čini više od 800 vrsta viših biljaka. Posebno je bogato vrstama koje spadaju u grupu medicinske flore, ljekovitih, jestivih, aromatičnih i vitaminskih biljaka. Također, zastupljeno je i različito medonosno bilje. Prisutni su i brojni predstavnici faune – sisari, ptice, gmizavci, vodozemci, mekušci, insekti i druge grupe životinja na nižem stepenu razvoja. Svojim posjetiteljima Bijambare nude i pješačke i biciklističke staze, mogućnosti da iznajme bicikle, razgledaju nevjerovatno lijepu prirodu vozeći se turističkim vozom, da se odmore i okrijepe u ugodnom Planinarskom domu.
Najveću atrakciju, ipak, predstavlja Bijambarska pećina, koja je veoma bogata pećinskim nakitom (stalaktitima, stalagmitima, draperijama, bigrenim kadama, stubovima…), a čijih je blizu 400 metara otvoreno za posjete. Sastoji se od četiri hodnika od kojih je posljednji najveći i naziva se “koncertna dvorana”. U Gornjoj bijambarskoj pećini pronađeni su ostaci pećinskog čovjeka, alat za obradu kamena te ostaci nekih životinja.
Srednja bijambarska pećina je specijalni geološki rezervat, dok je Gornja Bijambarska pećina paleontološki spomenik prirode. Na ovom području ima osam pećina ukupno.
Osim ovih atrakcija, na području Bijambara nalazi se i nekropola stećaka “Mramorje”, zaštićeni historijski lokalitet, dragocjeno svjedočanstvo kontinuiteta Bosne i Hercegovine. Tu je i Edukaciono-informativni centar i restoran s raznovrsnom gastronomskom ponudom.
Bijambare su proglašene zaštićenim područjem 25. septembra 2003. godine.

Zeleni Vir (Olovo): ”Zeleni vir” nalazi se oko 3 kilometra od centra Olova, grada koji je na oko 50 kilometara sjeveroistočno od Sarajeva, na putu koji vodi za Tuzlu. „Zeleni vir“ je smješten na bistroj rijeci Bioštici, okružen mirisnim četinarima, pa predstavlja idealno utočište od gradskih gužvi i ljetnih vrućina. U ponudi odmarališta, koje djeluje u sklopu Javne zdravstvene ustanove Banjsko – rekreativni centar Aquaterm – Olovo, su bazeni za djecu i odrasle sa toplom banjskom vodom, ležaljkama i suncobranima, teren za odbojku na pijesku, sadržaji za djecu… Tu je i restoran sa velikom baštom, u kojem možete uživati u bogatom izboru hrane i pića.  Ukoliko, pak, preferirate odmor uz roštiljanje, znajte da se u sklopu odmarališta „Zeleni vir“ nalazi i nekoliko sojenica, u kojima možete pripremati vlastitu hranu. 

Live for the story.

Aranžman uključuje

ts-awesome-chevron-right prijevoz na relaciji Sarajevo – Bijambare – Olovo / Zeleni vir – Sarajevo;
ts-awesome-chevron-right prijevoz autobusima prema planu i programu putovanja;
ts-awesome-chevron-right ulaznica u zaštićeni pejzaž „Bijambare“ 2 KM;
ts-awesome-chevron-right ulaznice na termalno kupalište Zeleni vir: Odrasli 5,00 KM Djeca 3,00 KM;
ts-awesome-chevron-right usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
ts-awesome-chevron-right administrativne troškove, troškove rezervacije;
ts-awesome-chevron-right organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje:

ts-awesome-chevron-right  ulaznica u Bijambarske pećine 3,00 KM;

ts-awesome-chevron-right  individualni troškovi.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1. dan / BiH – Sarajevo – Bijambare – Olovo – Zeleni vir – Sarajevo:

Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 08:00h. Polazak prema odredištu uz usputna zaustavljanja prema potrebama grupe. Dolazak u zaštićeni pejzaž “Bijambare” nekad oko 09:00 do 09:30h cca. Zaštićeni pejzaž “Bijambare” obuhvata površinu od 497 ha i ustanovljen je u cilju očuvanja pejzaža, naučnog istraživanja, ekološke edukacije i vaspitanja, te rekreacije i turizma. Ulaz u zaštićeni pejzaž se naplaćuje 2 KM, a ulaz u Bijambarske pećine se dodatno naplaćuje 3 KM. Planirano zadržavanje u Bijambarama je cca. 3 sata, a zatim nastavljamo put prema Olovu i odmaralištu ”Zeleni vir”. Dolazak na naše naredno odredište je planiran oko 13:00 do 13:30h cca.
Odmaralište ”Zeleni vir” nalazi se oko 3 kilometra od centra Olova. „Zeleni vir“ je smješten na bistroj rijeci Bioštici, okružen mirisnim četinarima, pa predstavlja idealno utočište od gradskih gužvi i ljetnih vrućina. U ponudi odmarališta su bazeni za djecu i odrasle, teren za odbojku na pijesku, sadržaji za djecu… Slobodno vrijeme za invidualne aktivnosti, kupanje, odmor….

Povratak u Sarajevo u 19:00-19:30h iz Olova / Zelenog vira.Planirani dolazak oko 20:30-21:00h.

KRAJ PROGRAMA

Uz ovaj program putovanja važe „Opći uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events“ – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

NAPOMENA:

  • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Sarajeva. Za polazak iz Mostara, Jablanice i Konjica, Kaknja, Visokog, Zenice i Doboja cijena se uvećava za 15 KM. Polasci će biti organizovani u slučaju zadovoljenog minimalnog broja prijavljenih putnika – (provjeriti u agenciji);
  • Svi putnici su obavezni da poštuju naredbe i preporuke kriznog štaba i da drže fizičku distancu. Maske su obavezne unutar autobusa;
  • Plan i program može odstupati od satnice u ovisnosti od gužvi na putu, potrebama grupe i radi drugih nepredviđenih okolnosti;
  • Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatateletsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

  • Prva rata 30 KM prilikom prijave
  • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.