Bukurešt (Rumunija)

Temišvar & Bran

Termin

29. Decembar – 03. Januar I 3 noćenja

Dešavanja
Nova godina 2024, obilazak Temišvara, Bukurešta, dvorca Grofa Drakule, doček Nove godine I party do ranih jutarnjih sati.  Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogućio 100% odmor, zabavu i nezaboravna iskustva. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Promotivna cijena

od 429KM

Na trenutne cijene iskoristite popust od 50KMts-awesome-check ovisno od kategorizacije smještaja i tipa sobe.

 Hotelts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star 1/2 ts-awesome-bedts-awesome-bus 429KM 379KM uz popust od 50KMts-awesome-check 

 

Besplatan polazak iz svih gadova bez doplate!

Uplati I ratu u iznosu od 50KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje!

*Za prijavu je potrebno manje od 1 minut, prijavi se odmah i sačuvaj svoje mjesto!

OPIS DESTINACIJE:

Bukurešt – ili kako ga još nazivaju Balkanski ili mali Pariz zbog svoje elegantne arhitekture. To je glavni i najveći grad Rumunije koji ima bogatu historiju. Šarm Bukurešta ogleda se u njegovim prostranim gradskim parkovima, umjetničkim djelima i izložbama u izvrsnim muzejima, te šarmantnim ulicama koje se prožimaju gradom. Prema legendi Bukurešt je osnovao pastir Bucur, čije ime u prijevodu znači “zadovoljstvo”. To je grad velike i duge historije o čemu svjedoče trgovi, zgrade i spomenici kao što su: Slavoluk pobjede, Aleja Pobjede, Palača Cantacuzino, Trg Revolucije, Kraljevska Palača i još mnogo toga.

Temišvar – kako Bukurešt nazivaju malim Parizom, tako je i Temišvar “Mali Beč”. Grad koji nosi titulu Evropske prijestonice kulture, te jedan od pet najvećih gradova u Rumuniji. Temišvar je grad bogatog zabavnog života. Različiti su načini zabave koje možete pronaći u popularnim gradskim klubovima i barovima. Poznat je i kao šoping destinacija, jer ima jedan od najboljih tržnih centara za šoping i zabavu cijele porodice. 

Bran (Drakulin dvorac) – glavna turistička atrakcija Rumunije. Originalno ime mu je dvorac Bran, a nazivaju ga još i dvorac Grofa Drakule. Grof Drakula zvao se Vlad Cepeš III i bio je okrutan rumunski vladar. Bio je nemilosrdan prema turskim osvajačima koje je nabijao na kolac. Kasnije dobija nadimak Drakula po kojem će i ostati upamćen. I prema svom narodu je bio nemilosrdan, ali samo prema pojedincima koji su kršili zakon. Lopovi u njegovo vrijeme mogli su slobodno da očekuju da će ostati bez ruke ako budu uhvaćeni u krađi. Ostalo je zabilježeno da je bio veoma hrabar i odvažan, a narod ga je volio.

Live for the story.

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • 3 noćenja u Bukureštu u izabranom tipu smještaja;
 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM;
 • Polaske iz Mostara, Jablanice, Konjica, Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Banja Luke ovisno od broja prijava;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju države u koju putujemo) – 12,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 € – 4 KM –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene i poslate putem linka;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA(okvirni uz mogućnost izmjena):

 1. dan / Sarajevo – Zvornik – Loznica – Sremska Mitrovica – Beograd – Temišvar – Bukurešt  (BiH – Srbija – Rumunija):

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim/noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Temišvar. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak grada. Nastavak putovanja ka Bukureštu. Dolazak u Bukurešt. Check in u smještajne jedinice. Slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan / Bukurešt (Doček Nove godine):

Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog obilaska grada. Tokom pješačke ture imati ćete priliku da vidite drugu najveću zgradu u svijetu i prvu u Evropi, a to je Palatul parlament. U  nastavku posjetiti ćemo Centru Civic – Piața Constituției, trg koji povezuje Parlament sa Bulevardul Unirii, bulevarom jedinstva – najvećim bulevarom u Europi, te gotovo 3 kilometara dugačkoj aveniji. Na samoj aveniji nalazi se moderna instalacija od 44 fontane koje su ujedno i prve potpuno informatizirane fontane na svijetu, te se svake večeri ovdje odvija jedinstveni show svjetla i vode – Piata Unirii – Dealul Mitropoliei ili Patrijaršijsko brdo, vjerski centar rumunske pravoslavne crkve – Palača pravde, te potom idemo u stari dio Bukurešta. Slijedi razgled starog dijela (Centru Vechi) – Slobodno vrijeme za vlastite sadržaje i pripremu za doček Nove godine. Doček Nove 2024. i zabava do ranih jutarnjih sati. Slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan / Bukurešt – Bran (Dvorac Drakule) – Bukurešt :

Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Bran i obilazak Dvorca Drakule. Povratak u Bukurešt. Slobodno vrijeme. Noćenje

 1. dan / Bukurešt – Slatina – Craiova – Požarevac – Valjevo – Bratunac – Vlasenica – Han Pijesak – Sokolac – Sarajevo (Ruminija – Srbija – BiH) :

Odjava iz smještajnih jedinica. Slobodno vrijeme. U poslijepodnevnim satima okupljanje grupe. Vožnja prema BiH uz usputna zaustavljanja radi odmora i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u BiH u noćnim / jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Krug prijava završava za:

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.

×
Nova prijava