Koncert Dino Merlin (Mostar)
+ Opcija obilaska Mostara / Počitelja / Kravica
Termin

11. August

Dešavanja
Koncert Dino Merlin / Mostar / Kravice / Počitelj /
Paket aranžman

ts-awesome-bus  sa uključenom kartom za koncert Dine Merlina

(broj mjesta ogračien jer je određen broj karata pušten u prodaju).

+ Opcija obilaska Mostara / Počitelja / Kravica

11. August – 49 KM 

Opis destinacija

Mostar je ime dobio po čuvarima mostova (mostarima), na obalama rijeke Neretve. Grad je poznat po Starom mostu, izgrađenom u 16. vijeku, a srušen je 9. novembra 1993, da bi 2004. godine most ponvo bio izgrađen, i on je prvi kulturni spomenik u BiH koji se nalazi na UNESCO-voj listi zaštićenih spomenika kulture svijeta. Za čuvare mosta izgrađene su dvije kule, Halebija i Tara, koje su tokom osmanlijske vladavine služile kao skladište za oružje. Osmanlije su osvojile Mostar 1468. godine, i tada počinje intenzivno širenje grada. Grad se razvija kao tipično osmanlijsko naselje, s mahalama i čaršijom. Izgrađen je veliki broj džamija, a najpoznatije su Koski Mehmed pašina (u blizini Starog mosta), Sinan-pašina (Atik džamija, atik se obično naziva prva ili njstarija džamija), i Hadži Mehmed-begova. Dolaskom austro-ugara, izgrađeno je dosta zgrada evropskog stila, pa je tako i Mostar sve više počeo ličiti na srednjoevropski grad. Građevine orijentalnog stila su se sve više počele miješati sa zgradama austro-ugarske gradnje i to je činilo jedan veoma zanimljiv spoj. Velik broj građevina ovog stila je izgrađen na glavnoj ulici u Mostaru. Jedna od najljepših građevina ovog stila je mostarska gimnazija.

Počitelj je srednjovjekovni grad koji se prvi put spominje 1444., a vjerovatno je i prije toga postojao. Ugarsko-hrvatski kralj Matijaš Korvin zajedno sa lokalnim plemstvom utvrđuje grad u svrhu odbrane od Osmanlija. Veliku novčanu potporu dala je i Dubrovačka republika. Osmanlije osvajaju Počitelj 1471. Počiteljem dominiraju orijentalni građevinski stilovi, koji sa mješavinom mediteranskog stila daju ovom naselju jednu posebnu dimenziju. Od važnijih građevina važno je spomenuti hadži-Alijinu džamiju iz sredine 16. stoljeća, koja dominira gradom. Harem ove džamije je jedinstven po tome što u njemu niko nije ukopan, pa ni sam hadži Alija. Zatim tu je i Šišman-Ibrahim pašina medresa sa originalnim bakarnim kupolama. Šišman Ibrahim paša je otišao u Tursku da se školuje i dobio važno mjesto na sultanovom dvoru i u znak sjećanja na rodni kraj poslao novac od koje je sagrađena medresa. Također, tu su i sahat kula iz 17. stoljeća i hamam (kupatilo). Ono što je posebno vrijedno i što svakako fascinira na ovom malom orijentu je sistem kojim su se gradile kuće, naime svaka pruža nesvakidašnju intimu boravka i mira i istovremeno ima i pogled na čitav grad, na život, na sve ono što se u njemu događa. Skladno uklapanje velikih i malih kuća po vertikali i horizontali govori o istinskoj želji graditelja da niko nikom ne smeta, ali da svako ima svoj dio pogleda.

Vodopad Kravice – na ovom mjestu rijeka Trebižat se razlijeva na širinu od oko 160 metara i pada sa visine od 30 metara čineći slapove neviđene ljepote. Ovo fantastično mjesto čudesne prirodne ljepote stoji kao biser u hercegovačkom kršu. Slapovi predstavljaju idealno mjesto za turizam i rekreaciju. Rijeka Trebižat pruža idealne uslove  za vožnju čamcima (kanuima). U blizini se nalazi i mala spilja sa ukrasnim stalaktitima od kalcijum karbonata.

 

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • Prevoz autobusom prema planu i programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Konjica, Jablanice, Teslića, Jelaha, Tešnja, Doboja, Maglaja, Žepča, Zenice, Kaknja, Visokog;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini;
 • Ulaznicu za koncert Dine Merlina – parter.

Aranžman ne uključuje

 • Individualne troškove putnika;
 • Troškove obaveznog putničkog osiguranja – 2 KM;
 • Polazak iz Tuzle – doplata 10 KM;
 • Posjeta Počitelju;
 • Posjeta vodopadu Kravice

1. dan: 11. august 2018. / Sarajevo – MOSTAR – Počitelj – vodopad Kravice:
Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u jutarnjim satima. Vožnja na relaciji Sarajevo –Mostar, uz kraće zadržavanja i odmor tokom puta u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Nakon skoro 20 godina Dino Merlin će u okviru svjetske turneje “Hotel Nacional” održati veliki open-air koncert ispod Starog mosta u Mostaru. Pored koncerta svim našim putnicima ćemo ponuditi opciju posjete Počitelju i vodopadu Kravice.
Po dolasku u Mostar zajedničko okupljanje na Starom mostu, gdje ćete od strane vodiča imati priliku da čujete osnovne informacije o samom Starom mostu, kao i Mostaru. Na samom mostu idelana prilika za grupnu fotografiju. Slijedi slobodno vrijeme, do samog koncerta.
Koncert Dine Merlina ispod Starog mosta počinje u 21:00h! – Grad na Neretvi ponovo će biti poprište udarnih društvenih događanja, a Stari most mjesto odvijanja najbolje zabave u gradu. Očekuje nas muzički spektakl u režiji Dine Merlina. Njegovi hitovi podići će na noge cijeli Mostar, Bosnu i Hercegovinu, a i šire. Svima je jasno da se ova zabava ne smijete propustiti. Dino i njegov produkcijski tim obećavaju kako će napraviti pravi muzički spektakl sa repertoarom njegovih najvećih hitova iz bogate karijere.
Planirani polazak prema Sarajevu je po završetku koncerta. KRAJ PROGRAMA.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 20 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.