Drač I Spring Break Albanija 2021

ts-awesome-check-circle Garancija najniže cijene!

ts-awesome-check-circle Lider putovanja za mlade!

ts-awesome-check-circle Preko 30.000 zadovoljnih putnika!

Termin

30. April

Termin od 5 dana I 2 noćenja

ts-awesome-check-circle  Smanjen kapacitet! Ispunjeni bezbjednosni protokoli vezani za epidemiološku situaciju.

 Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogučio 100% odmor, zabavu i nezaboravnih iskustava. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Staff

Iza velikih događaja stoje sjajni ljudi.

Naš staff na ovom putovanju ima ocjenu  ts-awesome-users  4.6 od 5.
ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star ts-awesome-star-half-o
Oni su ti koji će vaše iskustvo na putovanju učiniti nezaboravnim!

+ Participacija u projektu “Let’s Go Academy”
Na ovom putovanju primamo nove stafove, vodiče i animatore.

Drač (Durrës) je uz Valonu i Sarandu najveće turističko mjesto na albanskoj obali Jadranskog mora. Udaljen je 425km od Sarajeva i 33 kilometra zapadno od Tirane s kojom je povezan modernim auto-putem. Jedan je od najstarijih albanskih gradova s nekoliko ostavština iz rimskog doba. Istovremeno je i najveća albanska luka sa 114.000 stanovnika ali i sve atraktivnija destinacija za odmor turista iz cijelog svijeta. Ispod starog grada razvio se novi sa modernim stambenim naseljima, bulevarima i šetalištima. Nedaleko do centra grada je velika pješčana plaža (Durres Beach) duga 40 kilometra sa mikroskopski sitnim pijeskom. Pješčane dine i toplo more okruženi su novoizgrađenim hotelima, diskotekama, restoranima i kafeima… Vreva na ulicama, naglašena gostoprimljivost, zanimljiva gastronomska ponuda, neobična arhitektura s fasadama jarkih boja kao i brojne prirodne ljepote čine danas ovaj dio Albanije, ali i sam Drač, jednom od najtajanstvenijih turističkih destinacija u Evropi koju treba doživjeti u njenoj autentičnoj svakodnevnici…

Tirana  – je europska prijestolnica o kojoj se možda najmanje zna, a u sebi skriva brojna bogatstva zbog kojih zaslužuje biti uvrštena među mjesta koje morate uskoro posjetiti. Živahna i šarena, Tirana je mjesto u kojem se spajaju bogata tradicionalna i suvremena kultura, mjesto koje će vas šarmirati na jedan potpuno drugačiji način. Šarene fasade, živahni trgovi, brojne umjetničke i trgovačke ulice te nesmetana noćna zabava čine ovaj grad destinacijom u kojoj ćete rado utrošiti i nekoliko dana. Mi vam donosimo 5 razloga zašto bi vaše sljedeće putovanje trebalo biti baš u Tiranu: 

 1. Bunkeri – muzeji u Tirani Albanija je poznata po svojim bunkerima koji su bili izgrađeni pod komunističkim režimom diktatora Envera Hoxhe. Više od 173 000 bunkera raznih veličina izgrađeno je u cijeloj zemlji, pa ih tako možete vidjeti na obali, u gradovima i brdima. Neki od većih bunkera nalaze se upravo u Tirani i mnogi danas imaju funkciju muzeja, restorana, hotela i sl. Najpoznatiji bunkeri u Tirani su Bunk’Art i Bunk’Art2 muzeji. 
 2. Trg Skanderbeg – najveći trg u Tirani Glavni trg u središtu Tirane prostire se na 40 000 kvadratnih metara, usred kojeg dominira kip Gjergija Kastrioti Skenderbeu, albanskog narodnog heroja prema kojem je trg dobio ime. Najveći trg u Albaniji privlači brojne lokalce i turiste, a okružen je nekim od najzanimljivijih građevina Tirane, kao što su Nacionalni Povijesni Muzej, Nacionalna knjižnica, Nacionalna banka, Palača kulture, gradska palača. 
 3. Ish-Blloku – hip četvrt u Tirani Četvrt Ish-Blloku, skraćeno Bllok, nekada je bila zatvorena četvrt rezervirana za visokokvalificirane članove albanskog političkog miljea. Danas je to mjesto na kojem se okupljaju mladi, prepuno mondenih butika, restorana, kafića i noćnih klubova. Ovo mjesto posebno zaživi u večernjim satima i definitivno je neizbježna točka ukoliko planirate posjetiti Tiranu. 

 

 1. Park Rinia – Tajvan u Tirani Izgrađen još 1950. godine, za vrijeme socijalističkog sistema vladanja, ovaj predivan park danas je poznato okupljalište mladih. U parku se nalazi i kompleks Tajvan – zanimljiva građevina s kafićima, restoranima, casinom i salom za kuglanje. Glavna atrakcija je ipak fontana ispred Tajvana, koja u večernjim satima pruža poseban doživljaj svjetlosnim šouom. 
 2. Piramida u Tirani Nedaleko od trga Skanderbeg nalazi se tiranska piramida. Betonska građevina u obliku piramide sagrađena je još 1988. godine u čast bivšem diktatoru Enver Hodže, a kasnije je izmijenila još nekoliko funkcija. Danas je napuštena i vidno propala. Unatoč tome, piramida je prepoznatljiv simbol Tirane, a osim među turistima, popularna je i među mladim lokalcima koji se nerijetko preko ograde popnu gore kako bi popili pivo i uživali u pogledu na grad.

 

Skadar – Skadar je jedan od najstarijih gradova u Albaniji, koji se nalazi na Skadarskom jezeru, udaljen 20 kilometara od Jadranskog mora i 120 kilometara od glavnog grada Tirane.

On je važan kulturni i ekonomski centar Albanije. Skadar je takođe poznat kao centar katolicizma u Albaniji i savršeni primjer da  različite religije mogu da žive zajedno u jednoj zemlji. Grad je osnovan u četvrtom vijeku prije nove ere i dugo je imao zastitnu ulogu – štitio je put trgovine na rijekama Drin i Bruna. Glavna znamenitost grada je tvrđava Rozafa koja je izgrađena u trećem vijeku prije nove ere. Danas se tamo nalazi mali muzej, gdje se mogu vidjeti Ilirski novčići, oružje iz Otomanske imperije kao i lični predmeti lokalnog stanovništva. Iza tvrđave se nalazi Olovna džamija sa više kupula. Nazvana je olovnom jer je kamenje koje je korišćeno za njenu gradnju dobijeno topljenjem olova. Skadar je veoma ponosan na spomenik Majke Tereze  – opatica je predstavljena sa rukama prekrštenim preko grudi kao simbol vjere koju je nosila kroz život. Albanci su veoma ponosni što iz njihove zemlje potiče ovakav svetac. Na oko 5 kilometara od grada nalazi se stari most Mes preko rijeke Kir, koji je jedan od najstarijih očuvanih mostova Otomanske imperije. U početku su postojala tri mosta ali je samo jedan sačuvan do danas. Njegova dužina iznosi 108 metara. Neki turisti kažu da je Skadar prava duša Albanije sa svojim uskim ulicama i antičkim kućama koje se sjedinjuju sa kamenim zidovima i modernim zgradama. Ovo je mjesto vrijedno posjete kako bi se osjetiio duh prave Albanije.

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • 2 noćenja u Draču, u odabranom smještaju sa doručkom i tipu soba;
 • Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
 • Polaske iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Jablanice, Konjica, Mostara;
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM; 
 • Organizaciju putovanja u cjelini;
 • Odlazak do Skadra;

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje te osiguranje od Covid-19 – 2,5 KM dnevno po osobi – ukupno 12,5 KM – plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Albaniji koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 1,5 € – plaća se u agenciji);
 • Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
 • Dodatno sjedište u autobusu – 70,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Polaske iz Tuzle i Banja Luke; cijena se uvećava za 15,00 KM;
 • Fakultativne izlete za koje će Cijene biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA(okvirni uz mogućnost izmjena):

1.i 2.dan / Doboj – Maglaj – Žepče – Zenica – Kakanj – Visoko – Sarajevo – Konjic – Jablanica – Mostar – BiH – Crna Gora – Albanija – DRAČ:
Sastanak grupe na dogovorenom mjestu večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
Dolazak u Drač je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Smještaj grupe u hotel cca 14:00h.
Slobodno vrijeme za upoznavanje odredišta. U poslijepodnevnim satima fakultativni odlazak na jednu od najlješih plaža albanske obale – Spile. U večernjim satima fakultativni odlazak u centar Drača, u jedan od centara turizma Albanije… Povratak u smještaj. Noćenje.

3.dan / Drač – Tirana (fakultativno) – Drač:

Doručak. Slobodno vrijeme za uživanje. Mogućnost za organizovanje fakultativnog izleta: TIRANA, SHOPPING.. Vožnja prema Tirani. Po dolasku slijedi obilazak grada. Odlazimo u centar grada na fakultativni pješački obilazak glavnih gradskih znamenitosti: Skenderbergov trg sa spomenikom najpoznatijem albanskom junaku – zgrada Opere – zgrada nacionalne banke Albanije – Džamija Ethem beya – Nacionalni povijesni muzej – Gradska šetnica ulica Murat Toptani – katolička katedrala Sv. Pavla – Tiranska Piramida koju je podigao Enver Hoxha – kula sa satom – Zgrada parlamenta – Tiranski univerzitet – glavna gradska avenija Bulevardi Dëshmorët e Kombit… Slobodno vrijeme, ponovno okupljanje grupe i povratak u Drač. Noćenje.

4. dan / Albanija – Drač – Skadar (Skadarsko jezero) – Crna Gora – BiH – Sarajevo:

Doručak. Slijedi napuštanje hotela – check out. Slobodno vrijeme do polaksa prema Skadru. Slijedi vožnja prema Skadru. Skadar na Bojani, jedan od najstarijih gradova na jugu Evrope, okružen je sa tri vode: Skadarskim jezerom, rijekama Bojanom i Drimom. Historija tvrdjave Rozafa, koja dominira gradom, stara je preko dvije hiljade godina. Fakultartivni obilazak Skadra. Slobodno vrijeme. Okupljanje grupe i nastavak vožnje prema BiH. Noćna vožnja uz pauze po potrebi grupe.

5. dan: BiH – Sarajevo:
Planirani dolazak u Sarajevo i druge gradove u BiH je u kasnim večernjim ili ranim jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.