Dubrovnik

(Hrvatska)

ts-awesome-check-circle Garancija najniže cijene!

ts-awesome-check-circle  Preko 30.000 zadovoljnih putnika!

Termin

18. April I 1 dan

1. Maj I 1 dan

Dešavanja
Obilazak grada I vidikovac Srđ I obilazak dubrovačkih zidina I krstarenje
Cijena

Aranžman uključuje

  ts-awesome-bus

39KM 

O Dubrovniku

Svjedočanstvo historije te pozornica susreta kulturnog naslijeđa i savremenog života! Let’s go to DUBROVNIK! Vijekovne priče i besprijekorno očuvan grad, s razlogom su već 40 godina pod zaštitom najveće svjetske kulturne organizacije – UNESCO. Najpoznatija turistička destinacija u ovom dijelu Europe, svake godine privlači desetke hiljada turista, a brojka bi bila i veća kada bi MALI RAJ na zemlji imao mogućnost primiti sve silne kruzere koji se najave za dolazak. Mnogobrojne svjetski poznate zvijezde uživale su u čarima DUBROVNIKA, te samim time i nije nikakvo iznenađenje da su se epizode najpoznatijih hollywoodskih blockbustera Ratovi zvijezda te Igra prijestolja, snimali baš ovdje. Zbog svoje posebnosti, često je po uglednim svjetskim časopisima uvrštavan u top svjetsku destinaciju, okruženje sa veličanstvenim otocima te očuvanom prirodom, daje poseban element spoja stvarnosti u nestvarno, stvarajući idealnu i prepoznatljivu sliku jedinstvenog mediteranskog stila. Dubrovačka republika glasila je za jednu od najvećih trgovinskih sila, Dubrovnik je u 15. vijeku brojao gotovo 40 hiljada stanovnika te je tada bio jedan od najvećih europskih gradova. Vodeći se mišlju još davne 1416. godine da je LIBERTAS najveća životna vrijednost, ukidanje ropstva u Europi prvi je učinio upravo Dubrovnik, a bio je i prva država na svijetu koja je 1783. godine priznala Sjedinjenje Američke Države. Ovaj Grad muzej, slavni irski pisac G.B.Shaw je opisao rečenicom: „Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti Dubrovnik!“

 

Live for the story.

Aranžman uključuje

  • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
  • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
  • Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

  • Putničko zdravstveno osiguranje – 4 KM osobe mlađe od 60 godine, 8 KM osobe starije od 60 godina
  • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene;
  • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Sarajeva, Mostara, Jablanice i Konjica. Za polazak iz Doboja i Zenice cijena se uvećava za 10 KM, a za polazak iz Tuzle cijena se uvećava za 15 KM.
  • Individualne troškove putnika.

1. dan:  Sarajevo –BiH– Hrvatska – Dubrovnik:
Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u kasnim /noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Dubrovnik je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Dubrovnik i kraćeg predaha slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak i upoznavanje sa Starim gradom Dubrovnika, veličanstvenim zidinama i njegovom bogatom historijom koja je mamac za mnogobrojne turiste iz cijelog svijeta. U pratnji vodiča, obići ćemo Stari grad Dubrovnik i njegove najznačajnije znamenitosti: tvrđava Lovrijenac, gradska vrata Pile, Onofrijeva fontana, Placa (Stradun), crkva sv. Vlaha, katederala, Orlandov stup i plaža Porporela (iza zidina, odakle se pruža predivan pogled na otvoreno more i otok Lokrum). Nakon obilaska, slijedi fakultativno krstarenje brodicom koje je jedinstvena prilika da uživate u nezaboravnoj panorami Dubrovnika i otoka Lokruma, koja će upotpuniti Vaš doživljaj i odmor u Dubrovniku. Prilikom krstarenja, brodica prolazi ispred dubrovačkog Starog grada. To je poseban doživljaj – zidine djeluju puno impozantnije kada se vide iz blizine, s mora. Otok Lokrum je tradicionalno dubrovačko kupalište. Lokrumska plaža je jedinstvena sa svojim pločastim stijenama. Lokrum je otok legendi, tu je samostan, mrtvo more i druge zanimljivosti. Slobodno vrijeme, povratak prema BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim / noćnim satima. KRAJ PROGRAMA.


Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

  • Prva rata 30 KM prilikom prijave
  • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.