Dubrovnik

(Hrvatska)

ts-awesome-check-circle Garancija najniže cijene!

ts-awesome-check-circle  Preko 24.000 zadovoljnih putnika!

Termin

9. Mart

2 dana I 1 noćenje

Dešavanja
Obilazak grada I vidikovac Srđ I obilazak dubrovačkih zidina I krstarenje
Promotivna cijena

Aranžman uključuje

ts-awesome-bed  ts-awesome-bus  ts-awesome-cutlery

HOTEL

ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star

129KM 

Regularna cijena 179KM

Opis smještaja

Hotel Neptun predstavlja savršen izbor jer je smješten upravo na plaži sa Plavom Zastavom. Potpuno obnovljen Hotel Neptun smješten je na pojasu Babin Kuka koji pruža spektakularan pogled na more i okolno otočje, Elafite. Gosti će zasigurno uživati u novom dekoru, svijetlom i modernom dizajnu Hotela Neptun Sve klimatizirane sobe u hotelu Neptun Dubrovnik sadrže TV ravnog ekrana sa satelitskim programima. Moderna i vlastita kupaonica uključuje ogrtače, papuče i kozmetički pribor. U hotelu su na raspolaganju spa tretmani i masaže za pomlađivanje. Gosti se mogu opustiti u sauni ili mogu vježbati u fitness-centru. Dubrovački hotel također nudi nekoliko opcija za jelo. U bilo kojem od tri restorana, gosti mogu uživati u kulinarskim delicijama spravljenim od strane vrhunskih šefova kuhinje. Gosti se također mogu opustiti i uživati u domaćim i internacionalnim pićima u “On the Rocks Cocktail Bar & Lounge” na plaži. Ovo je omiljeni dio odredišta ‘Dubrovnika’ za goste na Bookingu, ocjena na Bookingu je 9,0.

O Dubrovniku

Svjedočanstvo historije te pozornica susreta kulturnog naslijeđa i savremenog života! Let’s go to DUBROVNIK! Vijekovne priče i besprijekorno očuvan grad, s razlogom su već 40 godina pod zaštitom najveće svjetske kulturne organizacije – UNESCO. Najpoznatija turistička destinacija u ovom dijelu Europe, svake godine privlači desetke hiljada turista, a brojka bi bila i veća kada bi MALI RAJ na zemlji imao mogućnost primiti sve silne kruzere koji se najave za dolazak. Mnogobrojne svjetski poznate zvijezde uživale su u čarima DUBROVNIKA, te samim time i nije nikakvo iznenađenje da su se epizode najpoznatijih hollywoodskih blockbustera Ratovi zvijezda te Igra prijestolja, snimali baš ovdje. Zbog svoje posebnosti, često je po uglednim svjetskim časopisima uvrštavan u top svjetsku destinaciju, okruženje sa veličanstvenim otocima te očuvanom prirodom, daje poseban element spoja stvarnosti u nestvarno, stvarajući idealnu i prepoznatljivu sliku jedinstvenog mediteranskog stila. Dubrovačka republika glasila je za jednu od najvećih trgovinskih sila, Dubrovnik je u 15. vijeku brojao gotovo 40 hiljada stanovnika te je tada bio jedan od najvećih europskih gradova. Vodeći se mišlju još davne 1416. godine da je LIBERTAS najveća životna vrijednost, ukidanje ropstva u Europi prvi je učinio upravo Dubrovnik, a bio je i prva država na svijetu koja je 1783. godine priznala Sjedinjenje Američke Države. Ovaj Grad muzej, slavni irski pisac G.B.Shaw je opisao rečenicom: „Oni koji traže raj na zemlji trebaju doći i vidjeti Dubrovnik!“

 

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • 1 noćenje u dvokrevetnim standard sobama u hotelu Neptun 4* na bazi polupansiona (doručak i večera);
 • Wellness usluge uključene u cijenu aranžmana su sljedeće: korištenje fitnes dvorane, saune i unutarnjeg bazena;
 • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
 • Neograničeno korištenje WIFI Interneta / besplatan parking;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje – 4 KM osobe mlađe od 60 godine, 8 KM osobe starije od 60 godina
 • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene;
 • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Sarajeva, Mostara, Jablanice i Konjica. Za polazak iz Doboja i Zenice cijena se uvećava za 10 KM, a za polazak iz Tuzle cijena se uvećava za 15 KM.
 • Individualne troškove putnika.
 1. dan: 09. mart 2019. / Sarajevo –BiH– Hrvatska – Dubrovnik:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u kasnim /noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Dubrovnik je planiran u subotu, u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Dubrovnik stvari ostavljamo u hotel (ako sobe budu slobodne, odmah ćemo odraditi check in budući da je zvanični check in u 14:00-15:00h).  Nakon smještanja i kraćeg odmora slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak i upoznavanje sa Starim gradom Dubrovnika, veličanstvenim zidinama i njegovom bogatom historijom koja je mamac za mnogobrojne turiste iz cijelog svijeta. U pratnji vodiča, obići ćemo Stari grad Dubrovnik i njegove najznačajnije znamenitosti: tvrđava Lovrijenac, gradska vrata Pile, Onofrijeva fontana, Placa (Stradun), crkva sv. Vlaha, katederala, Orlandov stup i plaža Porporela (iza zidina, odakle se pruža predivan pogled na otvoreno more i otok Lokrum). Nakon obilaska, ukoliko vrijeme dozvoli slijedi fakultativno krstarenje brodicom koje je jedinstvena prilika da uživate u nezaboravnoj panorami Dubrovnika i otoka Lokruma, koja će upotpuniti Vaš doživljaj i odmor u Dubrovniku. Prilikom krstarenja, brodica prolazi ispred dubrovačkog Starog grada. To je poseban doživljaj – zidine djeluju puno impozantnije kada se vide iz blizine, s mora. Otok Lokrum je tradicionalno dubrovačko kupalište. Lokrumska plaža je jedinstvena sa svojim pločastim stijenama. Lokrum je otok legendi, tu je samostan, mrtvo more i druge zanimljivosti. Nakon povratka u hotel, slobodno vrijeme, odmor i večera. Ne zaboravite, Dubrovnik noću je nešto najljepše što ćete vidjeti u svom životu! Noćenje.

 

 1. dan: 10. mart 2019. /Dubrovnik – Hrvatska – BiH –  Sarajevo:

Doručak. Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodno vrijeme do povratka prema Sarajevu i drugim polaznim destinacijama u BiH. Posljednji dan našeg boravka u Biseru Jadrana, što je i ujedno drugi naziv za Dubrovnik, iskoristit ćemo za uživanje u ljepotama ovog predivnog grada.

Dolazak u BiH u kasnim večernjim / noćnim satima. KRAJ PROGRAMA.
Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.