Best Christmas Market (Advent)

 Budimpešta (Mađarska) – “Pariz Istoka”, kraljica Dunava, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova!

 

Termin
24. Novembar 5 dana I 2 noćenja

16. Decembar  5 dana I 2 noćenja

Dešavanja
Vodimo vas na najmagičnije putovanje u grad koji nosi titulu jednog od najljepših adventskih gradova u Europi.

 

First Minute

 

Aranžman uključuje 

ts-awesome-bed  +  ts-awesome-bus  + ts-awesome-map + ts-awesome-cutlery 

 Dorm Room Hostel  ts-awesome-bed 139 KM 

 1/4 Hotel ts-awesome-bed 169 KM 

 1/3 Hotel ts-awesome-bed 179 KM 

1/2  Hotel ts-awesome-bed 199 KM 

Svaka soba ima svoj WC 

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

 

Putovanje bez testova na Covid- 19 i karantina!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

 

Hotel  ts-awesome-comment-o 

 

Ovaj objekt smješten u samom srcu grada ima izvrsnu ocjenu lokacije: 8,9

 

Hostel  ts-awesome-comment-o 

 

Ovaj objekt smješten u samom srcu grada ima izvrsnu ocjenu lokacije: 9,4

 

Advent u Budimpešti – vodimo vas na najmagičnije decembarsko putovanje u grad koji ima titulu jednog od najljepših adventskih gradova u Europi. Adventski sajam iza bazilike Sv. Stjepana u Budimpešti je jedan od top tri takva sajma, a nama je prvi na listi obilaska u pješačkoj turi. Ovaj sajam nudi sve što možete zamisliti, od vrućih čokolada raznih okusa, kuhanog vina, kobasica, popularnog mađarskog „dimnjak“ kolača, burgera, raznih ribljih jela… Nakon sajma obilazimo najvažnije atrakcije Budimpešte, Lančani most, „cipelice na Dunavu“, zgradu parlamenta, a kad padne noć, svjedočit ćemo prekrasnom pogledu na osvijetljenu Budimpeštu s Dunava. Tijekom krstarenja, uz muziku uživo.

 

Budimpešta Neki će reći kako je Budimpešta jedan od najljepših gradova na svijetu. I vjerojatno će biti u pravu jer ovaj grad zrači posebnom energijom. Prekrasna mađarska metropola puna je kulture i lijepih krajolika. Uz sve to neodoljivom je čini i izvrsna hrana te pristupačne cijene. Budimpešta pruža osjećaj sigurnosti i tople ušuškanosti stoga ne samo da se nalazi vrlo visoko na popisu najpoželjnijih turističkih destinacija, ona je jedan i od najpoželjnijih gradova za život. Ugodna klima, Dunav koji protječe kroz grad i nosi u sebi relaksirajuću snagu i moćno dostojanstvo predstavlja adut na koji je teško ostati ravnodušan. Budimpešta je također postala i centar obrazovanja studenata iz cijelog svijeta što joj je udahnulo novi polet i entuzijazam. Različite kulture, različiti jezici i različiti snovi spojili su se na mjestu koje spaja Istok i Zapad. Na mjestu koje vrijedi istražiti ili posjetiti barem jednom u životu.

Live for the story.

Aranžman uključuje:
• Tri dana u Budimpešti;
• Dva noćenja u odabranom smještaju u Budimpešti;
• Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
• Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja;
• Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
• Organizaciju putovanja u cjelini.

 

Aranžman ne uključuje:
• Obavezno putničko zdravstveno osiguranje – 10 KM osobe mlađe od 60 godine, a 20 KM osobe starije od 60 godina;
• Boravišnu taksu;
• Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
• Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica i Tuzlu – 10 KM;
• Fakultativne izlete: obilazak Budimpešte, krstarenje Dunavom, odlazak u Tropicarium i ZOO, odlazak u termalno kupalište, noćne izlaske – cijene će biti naknadno objavljene;
• Individualne troškove putnika.

 

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1. dan: 24. novembar / 16.decembar 2021. | BiH – Hrvatska – Mađarska – Budimpešta:
Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

2. dan: 25. novembar / 17. decembar 2021. | Mađarska – BUDIMPEŠTA:

Dolazak u Budimpeštu je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Budimpeštu stvari ostavljamo u smještajne jedinice (ako sobe budu slobodne, odmah ćemo odraditi check in – zvanični check in je oko 15h), nakon čega slijedi fakultativni obilazak grada i upoznavanje sa Budimpeštom, odlazak do bazilike Sv. Stjepana iza koje se nalazi predivan praznični sajam, iskoristimo vrijeme da popijemo toplu čokoladu i pojedemo slavni mađarski desert Kürtőskalács – “dimnjak” kolač, zatim idemo do Lančanog mosta s kojeg puca pogled na budimski dvorac, prolazimo pored instalacije “cipelice pored Dunava” i dolazimo do jedne od najfascinantnijih zgrada u Budimpešti – zgradi parlamenta. Poslije toga slijedi povratak u smještajne jedinice i smještaj. Nakon što se smjestimo u sobe, pred nama je slobodno vrijeme, ili fakultativni odlazak na večernje krstarenje Dunavom. Jedna od najvećih europskih rijeka dijeli grad na dva dijela – urbanu Peštansku stranu i prirodniji i pitomiji Budim, stvarajući dva potpuno različita pogleda. Svjedočit ćete prekrasnom pogledu na osvijetljenu Budimpeštu, fascinantnu zgradu parlamenta, baziliku i veliku tržnicu u Pešti, a s druge strane budimski dvorac, ribarska utvrda i Gellert kupatilo. Sve to uz muziku uživo. Povratak u smještajne jedinice. Kratki odmor. Poslije slijedi fakultativni odlazak u neki od budimpeštanskih ruin pubova ili klubova. Provod do ranih jutarnjih sati je zagarantovan. Povratak u smještajne jedinice i noćenje.

3. dan: 26. novembar / 18. decembar 2021. | Budimpešta – Tropicarium – ZOO:

Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Tropicarium i u zoološki vrt u Budimpešti.
Svaki dan u godini u Tropicariumu možete sresti životinje iz cijelog svijeta. Vidjet ćete lijene aligatore, egzotične ptice, zanimljive gmazove i male majmune, čudne insekte, stotine šarenih slatkovodnih i morskih riba nadohvat ruke, a glavna atrakcija su morski psi u 1,4 milijuna litarskom akvariju.
Tunel dug 12 metara kroz koji plivaju morski psi prizor je koji ostavlja bez daha.
U prašumi iznad glave aligatora svakih 15 minuta počinje padati tropska kiša.
Pridružite nam se u ovom nezaboravnom iskustvu!
Zoološki vrt u Budimpešti je jedan od najvećih na svijetu. Ima 1072 vrste životinja i smješten je u samom centru Budimpešte.
Slobodno vrijeme. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska u neki od popularnih klubova. Noćenje.

4. dan: 27. novembar / 19. decembar 2021. | Budimpešta – odlazak u terme (fakultativno):

Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u jedno od mađarskih poznatih kupališta.
Budimpešta se sa svojim termalnim tokom nalazi na prvom mjestu u Europi, a kao spa grad poznata je još od 1930-ih godina. Pored dvorca Bude i pogleda na parlament koji se odražava u Dunavu kao najpoznatijih razglednica Budimpešte, mađarska se metropola može pohvaliti s više od 100 vrućih termalnih izvora koji se nalaze ispod grada. U Budimpešti kultura termalnih kupelji ima povijest dugu gotovo dva tisućljeća, o čemu svjedoče razne arheološke iskopine iz rimskih vremena. Osim kupaćeg kostima trebat će vam i japanke i peškir. Najveći obožavatelji ljekovitih voda koje obiluju mineralima odlaze u Széchenyi, Rudas, i Lukács, gdje se mogu i piti, pa i ponijeti kući ako ponesete bocu.
Polazak prema BiH je u poslijepodnevnim /večernjim satima. Noćna vožnja preko Mađarske, Hrvatske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…

5. dan: 28. novembar / 20. decembar 2021. | BiH – SARAJEVO:

Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. KRAJ PROGRAMA.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

ts-awesome-check Za putovanje u Budimpeštu nije potreban test na Covid 19

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

 

Način plaćanja

  • Prva rata 30 KM prilikom prijave
  • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.