Prag – Zlatni grad

Budimpešta –  jedan od najljepših srednjoevropskih gradova
Beč – glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte.
Dresden – jedan od najljepših njemačkih gradova

 

Termin

04. Oktobar

.

Dešavanja
Prag / Budimpešta / Beč / Dresden / shopping / krstarenje / izlazak / pubovi / obilazak znamenitosti / Karlov most / Hofkirche / najveći dvorac na svijetu / Prater

 

First Minute

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

 

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje.

 

Prag Zlatni grad’ i ‘grad stotinu tornjeva’, mjesto u kojem ćete se vrlo brzo izgubiti u njegovim živopisnim uličicama, osjetiti njegov gotički duh i oduševiti se brojnim mogućnostima koje vam pruža! Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Europi. Njegova privalačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj rijeke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posjetioce, slikare, fotografe i pjesnike. Idealno je mjesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, provjerite.  Prag je glavni grad Republike Češke, osnovan  na obali rijeke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra koljevkom Češke države. Kasnije se širio prema sjeveru i prema današnjem Novom mjestu, Starom mjestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vrijeme vladavine Karla IV tokom XIV vijeka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najljepših gradova istočne Europe i jednu od najatraktivnijih destinacija… Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom cijelog grada i čine ovaj “zlatni grad” zaista jedinstvenim. 10 razloga zašto posjetiti Prag:

Hradčany – Praški dvorac, Katedrala sv. Vida, Karlov most, Astronomski sat na Starogradskoj vijećnici, Václavské Námestí, Staro židovsko groblje, Petřín, Muzej voštanih figura, Křižíkove fontane, Praški specijaliteti..

Budimpešta Budimpešta, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare ugarske prijestolnice na desnoj i Pešte na lijevoj obali Dunava (1873). Za samo par decenija Budimpešta je izrasla u istinski velegrad, drugi po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojan Beča, sa impresivnim javnim građevinama, uređenim avenijama, prostranim parkovima na riječnim ostrvima, lijepim mostovima i metroom (1896) drugim u Evropi i trećim u svijetu, poslije londonskog i njujorškog.
Njena znamenita arhitektonska ostvarenja – Budimski dvorac, avenija Andraši sa Trgom heroja i Milenijumska podzemna željeznica – proglašeni su dijelovima svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa preko 120 izvora mineralne i ljekovite vode na užem gradskom području, Budimpešta je i banjski grad, sa nekoliko čuvenih kupatila izgrađenih u orijentalnom, neoklasičnom i art deko stilu.

Bečglavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte. Grad izuzetne arhitekture sa velikom ponudom istorijskih znamenitosti i spomenika. Bečku arhitekturu karakteriše šarenolikost stilova mnogobrojnih istorijskih epoha počevši od romanske Rupertove crkve, preko gotske katedrale Sv. Stefana iz XIII veka i barokne Karlove crkve. Istorijski najznačajninji muzejski eksponati danas se čuvaju u zdanju Hofburg. Među najznačajnijima su riznica Habzburške dinastije, eksponati od prvorazrednog značaja medju kojima se ističe kruna Svetog rimskog carstva i carska kruna Austrijskog carstva. Beč nosi epitet i muzičke prijestonice u kojoj su živjeli kompozitori kao što su Mocart i Betoven.

Dresden jedan od najljepših njemačkih gradova, glavni grad pokrajine Saske. Dresden zovu i “Firencom na Elbi”, jedan je od najuspjelije obnovljenih gradova Njemačke nakon što je u 2. svj. ratu gotovo sravnjen sa zemljom, i velika je riznica umjetničkog blaga.

Live for the story.

Aranžman uključuje:

 • Dva noćenja u odabranom hostelskom smještaju u 1/6 (šestokrevetnim), 1/4 (četverokrevetnim), 1/3 (trokrevetnim) ili 1/2 (dvokrevetnim) sobama s doručkom;
 • Prevoz autobusima prema planu i programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Banja Luke;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM; 
 • Organizaciju putovanja u cjelini;
 • Odlazak do Beča
 

Aranžman ne uključuje:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju države u koju putujemo) – 12,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Češkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (po osobi/noć: 2,00 € – 4,00 KM –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 140,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 40,00 KM;
 • Doplatu za polazak iz Mostara – 15,00 KM, Jablanice i Konjica – 10,00 KM;
 • Fakultativne izlete: obilazak Budimpešte u pratnji vodiča, krstarenje u Budimpešti, obilazak Beča u pratnji vodiča, obilazak Praga u pratnji vodiča, krstarenje u Pragu, odlazak na Dvorac na Hradčanima – cijene će biti naknadno objavljene; 
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.
 •  
 

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 

 1. dan  /  BiH – Hrvatska – Mađarska – Budimpešta:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

 1. dan  / Mađarska – BUDIMPEŠTA:

Dolazak u Budimpeštu je u prijepodnevnim satima u četvrtak (05.10.), zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Budimpeštu slijedi fakultativni obilazak i upoznavanje sa ljepotama ovog predivnog grada u pratnji vodiča: Buda Castle (Budimski dvorac), Fisherman’s Bastion (Ribarska tvrđava na Budimu), Matthias Church (crkva sv. Matijaša), Széchenyi lánchíd (Lančani most), Országház (Zgrada mađarskog parlamenta), Szent István Bazilika (Bazilika sv. Stjepana) i Vaci utsa (glavna ulica u gradu). Nakon obilaska slobodno vrijeme. Moguće fakultativno krstarenje u večernjim satima. Polazak za Prag u 00:00h.

 

 1. dan  / Češka – PRAG:

Po dolasku u Prag te kraćeg odmora slijedi fakultativni obilazak grada gdje ćete imati priliku da obiđete najznačajnije znamenitosti „Zlatnog grada“, „Grada sa hiljadu tornjeva“, „Krova svijeta“ ili jednostavno Praga. Prilikom šetnje starogradskom jezgrom Praga uz pratnju vodiča obilazimo:  Stare Mesto (Stari grad), Staromestske namesti (Stari trg – najljepše i najživlje mjesto u Starom gradu), Orloj (Astronomski sat unutar Starog grada), Karluv most (Karlov most preko Vltave), Mala Strana (Mala barokna četvrt), Pražsky hrad (Praški dvorac – Guinnessova knjiga rekorda ga navodi kao najveći dvorac na svijetu, površine preko 70000 m2), Katedralu sv. Vida  i Vaclavske namesti (glavna gradska ulica). Nakon obilaska slijedi check in u hostelu te slobodno vrijeme. U večernjim satima moguća fakultativna žurka u nekoj od popularnih diskoteka. Povratak u hostel i noćenje.

 

 1. dan / Prag – DRESDEN (fakultativno) – Krstarenje Vltavom (fakultativno) – Prag:

Doručak.  Slobodno vrijeme ili fakultativni izleti. Prvi izlet koji je planiran je fakultativni odlazak do Drezdena. Polazak za Drezden je u 09:00h. 

Drezden je grad na istoku Njemačke, te ujedno 4-ti grad po veličini u Njemačkoj. Po dolasku slijedi obilazak najznačajnijih znamenitosti u pratnji vodiča: Semperoper (Opera Semper – najakustičnija zgrada opere na svijetu), Zwinger (srednjovjekovni barokni dvorac), Hofkirche (crkva kraljevskog dvora Saksonije), Frauenkirche (Bogorodična crkva), Neumarkt (Trg u centru Drezdena), Bruhl’s Terrace (Bruhlska terasa – sa koje se pruža veličanstven pogled na rijeku Labu) i Furstenzug (Zid saskih vojvoda). Slobodno vrijeme do polaska prema Pragu (Let’s Go preporuka je da posjetite Primark).

Poslijepodne ili navečer mogućnost predivnog krstarenja Vltavom uz bogatstvo praških mostova koji je premoštavaju. Uvečer fakultativni odlazak na neku od žurki. Povratak u hostel i noćenje.

 

 1. dan  / Prag – BEČ:

 

Doručak. Polazak za Beč u 08:00h. Dolazak u Beč je u popodnevnim satima, zavisno od gužve i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Beč slijedi fakultativni obilazak grada uz pratnju vodiča koji obuhvata Burggarten (najzanimljiviji park u Beču), Heldenplatz (Trg junaka), Volksgarten (najljepši park u Beču), Parlament Austrije, Rathaus (Vijećnica), Burgtheater (Dvorski teatar), Hofburg (danas ured predsjednika Austrije), Kirche st. Peter (crkvu sv. Petra), Graben, St. Stephen’s Cathedral (katedrala sv. Stefana). Po završetku obilaska slobodno vrijeme. Povratak iz Beča za BiH u 20:00 ili 21:00h.

 1. dan / Beč – Austrija – Mađarska – Hrvatska – BiH:

Noćna vožnja prema BiH. Dolazak u BiH u ponedjeljak (09.10.) u prijepodnevnim ili popodnevnim satima. 

 

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

 

Prijava za putovanje

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.