Toskana

Bologna & Firenza & Pisa

Termin

22. Novembar – 5 dana I 2 noćenja

Dešavanja
obilazak Bologne, Firenze & Pise

 Opis destinacija

Bologna

Bolonja – Ako želite putovanje kroz vrijeme do srednjeg vijeka, Bologna je destinacija koja će vas očarati svojom atmosferom. Grad krcat renesansnim tornjevima oživljava povijest na svakom koraku. No, osim bogate povijesti, Bologna je poznata i po svojoj izvanrednoj gastronomiji. Ovdje možete kušati neke od najboljih talijanskih jela, poput autentične bolonjeze, vrsnih sireva ili slasnih peciva u najstarijoj pekarnici, poput Gamberini. Za jedinstveno iskustvo, posjetite Portico di San Luca, najduže natkriveno stepenište na svijetu, koje pruža spektakularne poglede na grad. Uživajte u čarobnom šarmu Bologne dok se opuštate uz čašu vina u lokalnoj gostionici ili istražujete njene skrivene kutke

Firenza

Firenca – Smještena u srcu Toskane, ova prekrasna renesansna prijestolnica nudi nezaboravno iskustvo bogate povijesti i umjetnosti. Očarat će vas izvanredna arhitektura, šarmantni vrtovi i spektakularni vidici. Piazzale Michelangelo pruža najbolji pogled na grad, savršen za uhvatiti nezaboravne trenutke. Sve znamenitosti, galerije i muzeji nalaze se na dohvat ruke u starom gradu. Piazza della Republica je još jedan nezaobilazni trg s vrtuljkom i štandovima suvenira, dok se oko firentinske katedrale nalazi mnoštvo zanimljivih sadržaja, uključujući i trgovinu Magnum sladoleda za slatke trenutke u gradu umjetnosti.

Pisa

Pisa – Poznata po svom nevjerojatnom Kosi toranju, Pisa je grad koji osvaja svojom jedinstvenom arhitekturom i bogatom poviješću. Campo dei Miracoli, poznat i kao Trg čuda, dom je ne samo Kosi toranj, već i prekrasne katedrale Uzašašća Blažene Djevice Marije te elegantne krstionice sv. Ivana. Osim ovih ikoničnih znamenitosti, Pisa nudi šarmantne srednjovjekovne uličice, živopisne trgove poput Piazza dei Cavalieri te mnoštvo muzeja i galerija koji oživljavaju bogatu kulturnu baštinu grada. Provedite dan istražujući ove čarobne lokacije, divite se arhitektonskim čudesima i upijajte atmosferu koja odiše talijanskim duhom.

Toskana

Toskana – regija u središnjoj Italiji, očarava svojim pejzažima, vinogradima i bogatom kulturnom baštinom. Ovdje možete istražiti slikovite srednjovjekovne gradove poput Firence i Bolonje, uživati u vrhunskim toskanskim vinima i okusiti autentična jela poput ribollite i pice. Toskana pruža nezaboravno iskustvo šarma i elegancije koje je čini poželjnom destinacijom za putnike iz cijelog svijeta.

 

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • 2 noćenja u Firenci;
 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica – 15 KM po osobi
 • Međunarodno putno i zdravstveno – 10,00 KM za sve dane boravka;
 • Obaveznu boravišnu taksu koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 € – 4 KM –  plaća se u agenciji);
 •  Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene i poslane putem linka;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 1. dan / Mostar – Sarajevo –Doboj – HRVATSKA – SLOVENIJA – Firenca (BiH – HRVATSKA – SLOVENIJA – ITALIJA):

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Firencu planiran je u prijepodnevnim satima, ovisno o gužvi na granicama i zadržavanjima tokom puta.

 1. dan / FIRENCA  

Dolazak u Firencu. Nakon kraćeg odmora slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak i upoznavanje sa glavnim historijskim znamenitostima Firence. U pratnji vodiča, obići ćemo čuvenu katedralu Santa Maria del Fiore s njezinom prepoznatljivom kupolom, Galleria degli Uffizi, jedan od najznačajnijih muzeja umjetnosti u svijetu, te Piazza della Signoria, srce Firence s brojnim skulpturama i arhitektonskim remek-djelima. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za istraživanje gradskih ulica i trgovaca. Noćenje u Firenci.

 1. dan / FIRENCA – PISA – FIRENCA :

Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska u PISU. Putovanje do Pise i razgledavanje Campo dei Miracoli, trg na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti kao što su Kosi toranj, katedrala Uzašašća Blažene Djevice Marije i krstionica sv. Ivana te groblje Composanto s velikim mramornim arkadama. Nakon obilaska, slobodno vrijeme za individualne aktivnosti poput šetnje gradom ili posjeta lokalnim trgovinama i restoranima. Povratak u Firencu u večernjim satima. Noćenje.

 1. dan / FIRENCA – BOLONJA – SLOVENIJA – HRVATSKA:


Nakon check outa polazak prema Bolonji. Po dolasku u Bolognu slijedi fakultativni obilazak grada u pratnji vodiča. Bologna je poznata po najstarijem univerzitetu u Europi, osnovanom 1088. godine, te će se obići neke od najznačajnijih znamenitosti grada. Posjetit ćemo Trg Maggiore, trg i fontanu Netuno, baziliku San Petronio, crkvu San Domenico, kao i kose toranj Asinelli i Garisenda iz 12. stoljeća, te zvonik Santo Stefano. Nakon obilaska bit će omogućeno slobodno vrijeme za individualne aktivnosti poput istraživanja gradskih ulica, kupovine suvenira ili uživanja u lokalnoj kuhinji.

 1. dan:  BiH – Sarajevo:

Dolazak u BiH u jutarnjim časovima (ovisno o zaustavljanjima na granici i pauzama).

KRAJ PROGRAMA

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.