Istanbul (Turska)
grad na dva kontinenta 7. grad po broju stanovnika na svijetu i prvi takav u Europi.

Edirne  (Turska)  je bio glavni grad Osmanskog carstva

Bursa – (Turska) idealan spoj Istoka i Zapada.

Termin

29. Decembar   – 7 dana I 3 noćenja

Dešavanja
obilazak Edirnea; obilazak Burse; obilazak Sultanahmeta (Plava džamija, Hipodrom, Aja Sofija i Kapali čaršija), te posjeta Topkapi palati;  posjeta  Dolmabahče palati, obilazak četvrti Ortakoy i krstarenje Bosforom; posjeta Miniaturku, vidikovcu Čamlidža, obilazak Taksima, Istiklal ulice i posjeta Galata toranju. Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogučio 100% odmor, zabavu i nezaboravnih iskustava. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!
Paket aranžman

od 479KM

Na trenutne cijene iskoristite popust  50KMts-awesome-check ovisno od kategorizacije smještaja i tipa sobe.

Hotel 1/3 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-busts-awesome-cutlery   479KM  429KMuz popust do 50KMts-awesome-check 

Hotel 1/2 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-busts-awesome-cutlery   499KM 449KMuz popust do 50KMts-awesome-check

Uplati I ratu u iznosu od 50KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje!

*Za prijavu je potrebno manje od 1 minut, prijavi se odmah i sačuvaj svoje mjesto.

Opis destinacija

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz historiju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopol, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa blizu 20 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad.

Bursa – grad prijatnog gostoprimstva, prirodnih i kulturnih bogatstava, biser Bliskog Istoka. Prijestolnica nekadašnjeg Osmanskog carstva, zaštićena planinom Uludag, nedaleko od obale Mramornog mora. Grad u kojem su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran, a poslije Istanbula najveći filmski centar turske režije.

Edirne grad na tromeđi Turske, Bugarske i Grčke, glavni grad prijašnjeg Otomanskog carstva. Središte tradicionalnog hrvanja u grčko-rimskom stilu zvanog Kirkpinar, gdje su učesnici namazani maslinovim uljem tokom borbe. Edirne je živi grad-muzej sa svojim religijskim kompleksima, mostovima, starim bazarima, karavansarajima i palatama.

 

 

Live for the story.

Aranžman uključuje:

 • Četiri dana u Istanbulu;
 • Tri noćenja sa doručkom u hotelu 3* u Istanbulu, u odabranom tipu soba – 1/3 i 1/2;
 • Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
 • Polaske iz Tuzle, Doboja, Maglaja, Žepča, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Konjica, Jablanice i Mostara (polasci bez doplata za prvih 100 rezervacija/uplata, nakon toga doplata je 20 KM za polazak iz Konjica, Jabalanice i Mostara);
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM; 
 • Organizaciju i tehničko vođenje putovanja u cjelini;
 • Odlazak u Edirne.

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobjezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju istih) – 12,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Turskoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 € – 4 KM –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 210,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Fakultativne izlete – Cijene će biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 

1.i 2.dan / BiH – Sarajevo – Srbija – Bugarska – Turska – Istanbul – Aja Sofija – Plava džamija – Topkapi palata – Hipodrom:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u jutarnjim satima. Vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Istanbul je u jutarnjim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Slijedi slobodno vrijeme do check in-a. Poslije check in-a slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najznačajnijih znamenitosti Istanbula. Čuveni Carigrad svojom burnom historijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Posjeta dominantnim građevinama na čuvenom trgu Sultanahmet, Topkapi palata, najznačajnije historijsko mjesto u Istanbulu, raskošna palata sultana – sjedište osmanske imperije (posjeta/ulaz u Topkapi palatu), Plava džamija sa svojih 6 minareta predstavlja jednu od najspektakularnijih džamija na svijetu, Aja Sofija, nekada najveća crkva na svijetu i Hipodromu, nekada središte društvenog života Konstantinopola. Posjeta Kapali čaršiji koja je omiljena turistička atrakcija.  Kapali čaršija je najveća tržnica na svijetu i pravi dragulj orijenta. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan / Istanbul – Miniaturk – vidikovac Čamlidža:

Doručak. Slobodan dan ili fakulativni obilazak Miniaturka, vidikovca Čamlidža, trga Taksim, jezgre modernog europskog dijela Istanbula, Istiklal ulice, najpoznatije pješačke ulice u Istanbulu, te čuvenog Galata tornja, sa kojeg se pruža fenomenalan pogled na grad. Miniaturk – Turska u malom, prvi je park minijaturnih građevina iz svih perioda turske historije i anadolske civilizacije, u Istanbulu. Trenutno je izloženo 126 modela raznih građevina. Od ukupno 126 modela, 59 su minijature iz Istanbula, 55 iz Anadolije, a preostalih dvanaest sa područja u kome je vladalo Osmansko carstvo.. 

 

 

 

Zanimljivo je da se u Miniaturku nalazi i model Starog mosta u Mostaru. Posjeta vidikovcu Čamlidža – Pored toga što se prostire na čak dva kontinenta, poznato je da je Istanbul izgrađen na 7 brda i brežuljaka koji mu također daju unikatan izgled. Čamlidža brdo koje se nalazi na azijskoj strani Istanbula, u srcu Istanbula sa te strane, pruža jedan od najnevjerovatnijih pogleda u Istanbulu. To je najviše brdo u Istanbulu, a samim tim i vidikovac, čije ime potiče od izraza „cam“ što znači borovo drvo, kog na ovom brdu ima puno. Sa vidikovca se pruža predivan pogled na azijski, ali i evropski dio Istanbula. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Pripreme za novogodišnju noć. Doček NOVE 2023. GODINE! Na ulicama i trgovima Istanbula ili u nekom od mnogobrojnih barova.. SRETNA NOVA 2023!.. Noćenje.

 1. dan / Istanbul – Dolmabahče palata – krstarenje Bosforom: 

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Dolmabahče palate, posljednjeg sjedišta sultana, te posjeta čuvenom kvartu Ortakoy. Posjeta Istanbulu, uz pravi gušt i ispijanje turskog čaja, pružit’ će vam Ortakoy, predivno mjesto u blizini Bosfor mosta sa prelijepim ambijentom. Čaj u nekom od kafića/restorana u blizini Ortakoy džamije je nešto što se pamti za cijeli život. Krstarenje Boforom, koje će svakom putniku pružiti predivne prizore i pokazati sve ljepote Istanbula sa „druge strane“.  Krstarenje između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata toranj, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula)…). Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan / Istanbul – EDIRNE – Turska – Bugarska – Srbija:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak za Edirne. Po dolasku u Edirne slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najznačajnijih znamenitosti uz vodiča. Edirne – grad na tromeđi Turske, Grčke i Bugarske. Edirne je bio glavni grad Osmanlijskog carstva od 1365. do 1453. godine, prije nego što je Konstantinopol (današnji Istanbul) postao nova prijestolnica carstva. Obilazak uz vodiča najznačajnijih znamenitosti: čuvena Selimiye džamija, džamija Uč Šerefeli, Alipaša čaršija sa svojim bazarom, spomenik Mimaru Sinanu i ulica Saračlar. Slobodno vrijeme do polaska prema Bosni i Hercegovini. Polazak prema BiH u večernjim satima.

 1. dan / BiH – Sarajevo:

Noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor i osvježenje. Dolazak u BiH u popodnevnim/poslijepodnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Krug prijava završava za:

Napomena

NAPOMENA: 

 • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja i Tuzle;
 • Za polazak iz Banja Luke cijena se uvećeva za 20 KM, a za polazak iz Mostara, Jablanice i Konjica cijena se uvećava za 10 KM; Polasci iz Mostara, Jablanice, Konjica i Banja Luke će biti organizovani u slučaju zadovoljenog minimalnog broja prijavljenih putnika – (provjeriti u agenciji), u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika iz vašeg grada polazak će biti organiziran iz narednog grada na ruti putovanja gdje je zadovoljen minimalni broj putnika;
 • Svi putnici su obavezni da poštuju naredbe i preporuke kriznog štaba i da drže fizičku distancu. Maske su obavezne unutar autobusa;
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne;
 • Raspored obilazaka svih lokacija i objekata navedenih u programu ili od strane agencije predloženih opcionalno tj. fakultativno je podložan promjenama prema procjeni pratitelja putovanja, a ovise o radnim vremenima pojedinih lokacija ili objekata o trenutnoj raspoloživosti pružatelja usluga na terenu te o vremenskim prilikama. Fakultativni izleti će se održati ukoliko se skupi dovoljan broj zainteresiranih;
 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantuje posebno sjedište u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata;
 • Završne informacije vam dostavljamo mailom 48 sati prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja, lokciju smještaja i sl.);
 • Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u eurima (ili lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje) osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta;
 • Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja;
 • Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatateletsgo.ba/uslovi.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.

×
Nova prijava