Jahorina
Termin
Cjelodnevna tura

24. Januar I 07. Februar I 21. Februar

ts-awesome-check-circle  Smanjen kapacitet! Ispunjeni bezbjednosni protokoli vezani za epidemiološku situaciju.

Promotivna cijena

od 10KM

Cjelodnevni tura ts-awesome-bus+ ts-awesome-road+ ts-awesome-group 

 

Putovanje bez potrebnih testova na Covid-19 i karantina!

Uplatite i osigurajte svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

*Za prijavu je potrebno manje od 1 minut, prijavi se odmah i sačuvaj svoje mjesto.

Opis destinacija

Jahorina je planina koja se smjestila u Bosni i Hercegovini, a njezin je veći dio proglašen Nacionalnim parkom. Jahorina je ujedno i Olimpijski centar koji privlači ljubitelje zime i skijanja već dugi niz godina. Njezina prekrasna priroda, bijela prostranstva, zabavni program i ugostiteljska ponuda iznova vraća one najvjernije zaljubljenike u snijeg.
Olimpijski centar Jahorina svojim posjetiteljima pruža užitak skijanja na 10 staza koje ukupno broje oko 20-ak kilometara uživanja u skijanju. Najviše je crvenih srednje teških staza, dvije su crne vrlo zahtjevne staze, a jedna je lagana plava. Iako se tijekom spuštanja s vrha može kombinirati spuštanje na više različitih težina staza. Osim toga, planina je takva da jedna staza može u jednom svom dijelu biti crna, nešto niže crveno rangirana, a u određenom dijelu čak i plava. Potrebno je pratiti plan mape staza kako ne bi došlo do zabune i neželjenih ozljeda. Za one koji žele iskusiti nešto više adrenalina, ali pod uvjetom da su iskusni skijaši, mogu isprobati tri olimpijske staze. Dvije od njih su spomenute crne staze, a jedna je crvena. Crne su spust i slalom staza, a crvena je veleslalom. Najviši vrh Jahorine je Ogorjelica na 1.916 metara nadmorske visine s kojeg se spušta istoimena staza (Ogorjelica I s 1.560 m.n.v.) u dužini od gotovo kilometar i pol.
S još 100 metara više nadmorske visine kreće crvena staza Ogorjelica II, no znatno kraća – 950 metara dužine. Jedina viša staza započinje na 1659 m. n. v. i to spomenuta crna staza Olimpijski slalom, ali je ujedno i najkraća staza na Jahorini s dužinom od 550 metara. Dvije su najduže staze s 1.700 metara, crvena Poljice i plava Šator staza. Najveći visinski spust prelazite ako se spuštate Olimpijskim spustom koja je, logično, crna staza. Noćno skijanje moguće je na stazi Poljica.
Što se tiče žičara kojima se penjete do nabrojanih staza, na Jahorini ih je ukupno 11. Tri šesterosjedežnice od kojih je najnovija na Prači, a druge dvije dižu skijaše na Ogorjelicu i Poljice od kojih svaka ima kapacitet podizanja 2.000 ljudi u sat vremena. Dvije dvosjedežnice podižu skijaše također na Poljice i Ogorjelicu II, no na druge vrste staza.
Tu su još i četiri ski-lifta Poljice, Rajska dolina i Olimpik te dva lifta za djecu. Najveću visinsku razliku od 368 metara prelazite ako se penjete dvosjedežnicom Skočine, što je ujedno i najduža vožnja od 12 minuta. Na najvišu točku skijališta popet ćete se dvosjedežnicom Ogorjelica II, 1.889 metara nadmorske visine, odakle se možete spuštati istoimenom stazom crne, crvene i plave oznake.

Live for the story.

Aranžman uključuje

• Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
• Polazak iz Sarajeva;
• Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
• Administrativne troškove, troškove rezervacije;
• Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

• Doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 7,5,00 KM;
• Polaske iz Mostara, Jablanice i Konjica; cijena se uvećava za 6,00 KM;
• Polaske iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja i Visokog; cijena se uvećava za 15,00 KM;
• Polazak iz Banja Luke; cijena se uvećava za 20 KM;
• Ski pass, vožnju ski liftom, ulaznice;
• Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1.dan: Banja Luka – Doboj – Zenica – Sarajevo – Jahorina ­– Sarajevo / Mostar – Jablanica – Konjic – Sarajevo – Jahorina – Sarajevo:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u ranim jutarnjim satima. Jutarnja vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora (ukoliko je to potrebno). Dolazak na Bjelašnicu u prijepodnevnim satima. Vrijeme za slobodne aktivnosti (šetnju, skijanje, sankanje…). Skijaš ste i želite isprobati skijanje na Jahorini? Samo se panoramski provozati ski liftom? Probati neke specijalitete u lokalnim restoranima? Samo šetati i upijati prirodne ljepote? Ovaj izlet nudi sve to i mnogo više. Povratak prema Sarajevu (i ostalim polaznim gradovima) planiran je oko 17:00. KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Prvi krug prijava završava za:

Napomene

NAPOMENA:

 • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Zenice, Konjica, Jablanice, Kaknja, Doboja, Maglaja i Visokog dok se cijena uvećava za 10,00 KM za polaske iz Tuzle, Banja Luke i Mostara.

Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatate – letsgo.ba/uslovi.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

NAPOMENA:

 • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Sarajeva.

 • Polasci iz Banja Luke, Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Mostara, Jablanice, Konjica će biti organizovani u slučaju zadovoljenog minimalnog broja prijavljenih putnika – (provjeriti u agenciji), u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika iz vašeg grada polazak će biti organiziran iz narednog grada na ruti putovanja gdje je zadovoljen minimalni broj putnika;

 • Za polazak iz Banja Luke cijena se uvećeva za 20 KM;

 • Za polazak iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja i Visokog cijena se uvećava za 15 KM;

 • Za polazak iz Mostara, Jablanice i Konjica cijena se uvećava za 6 KM;

 • Svi putnici su obavezni da poštuju naredbe i preporuke kriznog štaba i da drže fizičku distancu. Maske su obavezne unutar autobusa;

 • Raspored sjedenja u autobusu sastavlja organizator putovanja prema redoslijedu uplata, agencija garantuje posebno sjedište u autobusu samo u slučaju da se za isto izvrši odgovarajuća nadoplata;

 • Završne informacije vam dostavljamo mailom najkasnije 2 dana prije početka putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom mjestu i vremenu polaska, kontakt i ime pratitelja putovanja i sl.);

 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cijena, izmjene programa ili otkaza putovanja najkasnije 2 dana prije početka putovanja. Agencija putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja;

 • Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatateletsgo.ba/uslovi.

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.