Ljeto u BiH

Jajce

Plivska jezera

+Travnik

Termin
13. Juni I cjelodnevna tura

Staff

Iza velikih događaja stoje sjajni ljudi.

Naš staff na ovom putovanju ima ocjenu  ts-awesome-users  4.8 od 5.
ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star ts-awesome-star-half-o
Oni su ti koji će vaše iskustvo na ovom putovanju učiniti nezaboravnim!

Cijena cjelodnevne ture

ts-awesome-bus  + vodič

 15KM

(LAST MINUTE)

Jajce: Jajce je jedan od rijetkih gradova u našoj zemlji koji se može pohvaliti činjenicom da u njemu može da se nađe gotovo sve! Tražite historijske spomenike? Ne samo da ih ima, već je ovo jedan od gradova sa najviše nacionalnih spomenika u BiH! Jajce ima čak 30 nacionalnih spomenika. Zanimljive muzeje? I oni su tu. Svaki grad ponosi se svojom historijom i tradicijom, ali malo je njih koji su tokom svih ovih godina posvetili toliko pažnju njenom očuvanju, kao što je Jajce. Dok ulicama grada, nećete moći a da ne osjetite pravi duh orijenta. Duh starog vremena koji odiše prvi svakom koraku ovdašnjim pločnicima. Jeste li znali da je vodopad u Jajcu nastao prije više od 50.000 godina, te da je proglašen za jedan od 12 najljepših vodopada na svijetu? Na svojoj najvišoj tački, dostiže visinu od 18 metara, a u proteklih nekoliko godina, poznat je i kao mjesto na kome se održava takmičenje u skokovima. Za razliku od većine drugih vodopada širom svijeta koji se obično nalaze dislocirani od gradova, te vožnja do njih često zahtjeva vrijeme, vodopad u Jajcu, nalazi se u epicentru grada, udaljen svega nekoliko minuta lagane šetnje, od čuvene jajačke tvrđave i starog dijela grada.

Plivska jezera: Plivsko jezero najveće je prirodno jezero u BiH, a nalazi se na svega pet kilometara od centra grada. Kada dođete ovdje, dočekaće vas prava oaza mira, gdje je sve tako spokojno i tiho. Samo vi, šuma i džinovsko jezero koje odmara oči. Ako ipak želite akciju, postoji zaista mnogo mogućnosti za rekreacijju. Možete uživati i u vožnji bicikla, igranju odbojke, kao i u vožnji kajaka i kanua ili rentati pedalinu. Možete čak i da zaplivate.

Travnik: U ekonomskom pogledu, Travnik je jedan od podcjenjenih gradova u BiH, ali ako se malo bolje informišete, vidjet ćete zašto je ovaj grad imao značajnu ulogu u srednjovjekovnoj Bosni, a i zašto ga se ljudi nikad ne mogu zasititi. Ljepote koje možete vidjeti u ovom gradu se rijetko gdje viđaju. Travnik je bosanski grad koji je poseban, ne samo po imenu ili vezirskom gradu, već i po građevinama koje svakodnevno oduzimaju dah turistima ali i Travničanima, bez obzira što pored takvih jedinstvenih objekata prolaze svaki dan. Jedna od takvih je i Travnička tvrđava ili Stari grad. Još jedna poznata turistička atrakcija Travnika je “Plava voda“. Nalazi se u naselju Šumeće u kojem izvire Plava voda, koja se uz potok Hendek ulijeva u rijeku Lašvu. Ljeti ovdje na kratki predah i uživanje u bistroj vodi, velikim ribnjacima, pratećem zelenilu, ili odmor uz piće i kafu ili nadaleko poznate ćevape navrate mnogi putnici. Tvrđava Stari grad jedna je od najljepših i najočuvanijih građevina srednjovjekovne Bosne u kojoj su primjetna obilježja svakog narednog historijskog perioda.

Live for the story.

Aranžman uključuje

ts-awesome-chevron-rightprijevoz na relaciji Sarajevo – Jajce – Plivska jezera – Travnik – Sarajevo;
ts-awesome-chevron-rightprijevoz prema planu i programu putovanja;
ts-awesome-chevron-rightusluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
ts-awesome-chevron-rightadministrativne troškove, troškove rezervacije;
ts-awesome-chevron-rightorganizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje:

ts-awesome-chevron-right fakultativni obilazak Jajca i Travnika – 5 KM;
ts-awesome-chevron-right vožnju brodicom na Plivskom jezeru;
ts-awesome-chevron-right ulaznice;
ts-awesome-chevron-right individualne troškove putnika.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1. dan / BiH – Sarajevo – Jajce – Plivska jezera – Travnik –Sarajevo:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u jutarnjim satima – 07:00. Jutarnja vožnja uz zadržavanja po potrebi. Dolazak u Jajce planiran je oko 10:00. Grad kamena, svjetlosti i vode, kraljevski grad, grad-muzej pod otvorenim nebom, sagrađen na obalama rijeka Plive i Vrbasa. Kada prođete kroz gradske kapije i zaputite se ka tvrđavi, tada pustite zidine da vam ispričaju kako je nastajao grad, branio se i prkosio, bio osvajan i mijenjan i kako se u njemu rađala jedna nova država.

Neobični pejzaži i prelijep krajolik, koji stvaraju rijeka Pliva sa veličanstvenim vodopadom, koji se obrušava niz sedru, visoku 21 metar i spada među 12 najljepših vodopada u svijetu, te nestaje u kanjonu rijeke Vrbasa i baš u ovom gradu se ujedinjuju u jedno, svakako vrijedi vidjeti. Slobodno vrijeme.. Najnovija atrakcija je i zip line iznad vodopada – samo za najhrabrije! Nakon obilaska Jajca nastavljamo prema Plivskim jezerima i mlinčićima. Posjeta velikom i malom jezeru i mogućnost fakultativne vožnje brodicama. Slobodno vrijeme za uživanje. Oko 17:00 idemo prema Travniku. Dolazak predviđen u 18:30. Šetnja gradom, obilazak, slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti, svakako ne propustiti pojesti travničke ćevape! Povratak prema Sarajevu planiran u 21:00h.

KRAJ PROGRAMA

Uz ovaj program putovanja važe „Opći uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events“ – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

NAPOMENA:

  • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Sarajeva. Za polazak iz Mostara, Jablanice i Konjica, Kaknja, Visokog, Zenice i Doboja cijena se uvećava za 15 KM. Polasci će biti organizovani u slučaju zadovoljenog minimalnog broja prijavljenih putnika – (provjeriti u agenciji);
  • Svi putnici su obavezni da poštuju naredbe i preporuke kriznog štaba i da drže fizičku distancu. Maske su obavezne unutar autobusa;
  • Plan i program može odstupati od satnice u ovisnosti od gužvi na putu, potrebama grupe i radi drugih nepredviđenih okolnosti;
  • Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatateletsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

  • Prva rata 30 KM prilikom prijave
  • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.