Krakov & Beč & Budimpešta

Nova godina 2020

Već tradicionalno, Let’s Go vas i šestu godinu zaredom vodi na najbolje žurke

Termin
6 dana I 3 grada I 3 noćenja

28. Decembar

Dešavanja
Tri noćne i jedna dnevna žurka I Hiljadu mladih sa Balkana I Najbolje mjesto za noćni provod u Poljskoj I Najjeftinija vodka, i jos jeftiniji taksi i još mnostvo drugih zanimljivosti
Vi, vaše društvo i pažljivo odabrani vodiči. Apsolutno sve se nalazi u magičnom Krakovu ili njegovoj neposrednoj blizini.
Aranžman uključuje

od 259KM

LAST MINUTE

Hotel 3* ts-awesome-bed  +  ts-awesome-bus   +  ts-awesome-cutlery 

0
Slobodnih mjesta po promotivnoj cijeni!

Krakovgrad posebne atmosfere i izuzetno toplih i gostoljubivih ljudi, grad za istraživanje, provod i šetnju u prošlost. Isprepletanost prošlosti sa sadašnjicom čini doživljaj Krakova posve jedinstvenim i nikada istim. Pridružite nam se u novogodišnjoj avanturi i otkrijte svoj magični Krakov. Krakov je grad u južnom djelu Poljske. Nalazi se nad rijekom Vislom. U prošlosti je bio prijestonica Poljske. Danas u njemu živi oko 750.000 ljudi (1,5 miliona u širem području). Površina grada je – 326,8 km². Krakov je administrativni, kulturni, obrazovni, industrijski i turistički centar regije. Jedan je od najvažnijih kulturnih centara Poljske a mnogi ga smatraju za kulturnu prijestonicu države. Krakovski stari grad je uvršten u listu svjetske kulturne baštine. U Krakovu se nalaze mnoge kulturne institucije od značaja za cijelu Poljsku.

BudimpeštaBudimpešta, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare ugarske prijestolnice na desnoj i Pešte na lijevoj obali Dunava (1873). Za samo par decenija Budimpešta je izrasla u istinski velegrad, drugi po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojan Beča, sa impresivnim javnim građevinama, uređenim avenijama, prostranim parkovima na riječnim ostrvima, lijepim mostovima i metroom (1896) drugim u Evropi i trećim u svijetu, poslije londonskog i njujorškog.

Njena znamenita arhitektonska ostvarenja – Budimski dvorac, avenija Andraši sa Trgom heroja i Milenijumska podzemna željeznica – proglašeni su dijelovima svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa preko 120 izvora mineralne i ljekovite vode na užem gradskom području, Budimpešta je i banjski grad, sa nekoliko čuvenih kupatila izgrađenih u orijentalnom, neoklasičnom i art deko stilu.

Beč glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte. Grad izuzetne arhitekture sa velikom ponudom istorijskih znamenitosti i spomenika. Bečku arhitekturu karakteriše šarenolikost stilova mnogobrojnih istorijskih epoha počevši od romanske Rupertove crkve, preko gotske katedrale Sv. Stefana iz XIII veka i barokne Karlove crkve. Istorijski najznačajninji muzejski eksponati danas se čuvaju u zdanju Hofburg. Među najznačajnijima su riznica Habzburške dinastije, eksponati od prvorazrednog značaja medju kojima se ističe kruna Svetog rimskog carstva i carska kruna Austrijskog carstva. Beč nosi epitet i muzičke prijestonice u kojoj su živjeli kompozitori kao što su Mocart i Betoven.

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • Tri noćenja u odabranom hotelskom smještaju (Hotel Nowa Panorama 3* ili njemu sličan – u 1/3 (trokrevetnim) ili 1/2 (dvokrevetnim) sobama s doručkom;
 • Boravišnu taxu;
 • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja.
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini;
 • Odlazak do Beča;
 • Odlazak do Budimpešte.

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje – 12 KM osobe mlađe od 60 godine, a 24 KM osobe starije od 60 godina;
 • Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata)20,00 KM;
 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica i Tuzle– 10 KM;
 • Administrativne troškove obrade rezervacije u iznosu od 5,00KM – obavezno plaćanje u agenciji;
 • Fakultativne izlete: obilazak Beča u pratnji vodiča, obilazak Budimpešte u pratnji vodiča, krstarenje u Budimpešti, , posjeta Jevrejskoj četvrti, obilazak Auschwitza, noćne izlaske – cijene će biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika.
 1. dan: 28. decembar  / Sarajevo – BiH– Hrvatska – Slovenija – Austrija:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

 1. dan: 29. decembar  / Austrija – BEČ – Poljska – Krakov:

Dolazak u Beč je u popodnevnim satima u subotu (29.12.), zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Beč slijedi fakultativni obilazak grada uz pratnju vodiča koji obuhvata Burggarten (najzanimljiviji park u Beču), Heldenplatz (Trg junaka), Volksgarten (najljepši park u Beču), Parlament Austrije, Rathaus (Vijećnica), Burgtheater (Dvorski teatar), Hofburg (danas ured predsjednika Austrije), Kirche st. Peter (crkvu sv. Petra), Graben, St. Stephen’s Cathedral (katedrala sv. Stefana). Po završetku obilaska slobodno vrijeme. Polazak za Krakov u 00:00h.

 

 1. dan: 30. decembar  / Poljska – KRAKOV:

Dolazak u Krakov u jutarnjim / prijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za šetnju i upoznavanje grada u pratnji  vodiča (brdo Vavel sa kraljevskim dvorcem i katedralom, stari gradski Rinek sa zvonikom – među najvećim u Evropi, Crkva Sv. Marije, Univerzitet Jagielo iz XIV vijeka, Barbakan, Cvjetna vrata, ulica Kanoniczna sa zgradama iz XIV vijeka…). Smještanje u hotel. Slobodno vrijeme. Navečer fakultativni odlazak u neku od popularnih gradskih diskoteka. Noćenje.

 

 

 1. dan: 31. decembar  / Krakov (Rudnik soli – fakultativno):

Doručak. Mogućnost fakultativnog obilaska 700 godina starog rudnika soli „Velička“. Liftom se silazi do dubine od 100 m i obilazi se predivno podzemno jezero, kraljevska kapela napravljena od soli, koncertna dvorana i mnogi drugi objekti. Povratak u Krakov. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativni doček Nove godine u nekoj od gradskih diskoteka ili na trgu. Noćenje.

 

 1. dan: 01. januar  / Krakov (Jevrejska četvrt – fakultativno):

Doručak. Fakultativni obilazak Jevrejske četvrti u pratnji lokalnog vodiča. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Uveče mogućnost fakultativnog odlaska na reprizu novogodišnje noći u nekoj od popularnih gradskih diskoteka. Noćenje.

 

 1. dan: 02. januar  / Krakov (Auschwitz– fakultativno) – Poljska – Slovačka – Mađarska – BUDIMPEŠTA:

Doručak. Slijedi napuštanje soba. Fakultativni obilazak Auschwitza, koncentracionog logora iz II svjetskog rata koji se od 1979. nalazi pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u Krakov i polazak za Budimpeštu. Dolazak u Budimpeštu je u poslijepodnevnim / večernjim satima u srijedu (02.01.), zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Budimpeštu slijedi fakultativni obilazak i upoznavanje sa ljepotama ovog predivnog grada u pratnji vodiča: Buda Castle (Budimski dvorac), Fisherman’s Bastion (Ribarska tvrđava na Budimu), Matthias Church (crkva sv. Matijaša), Széchenyi lánchíd (Lančani most), Országház (Zgrada mađarskog parlamenta), Szent István Bazilika (Bazilika sv. Stjepana) i Vaci utsa (glavna ulica u gradu). Nakon obilaska slobodno vrijeme. Moguće fakultativno krstarenje. Po završetku obilaska i krstarenja slobodno vrijeme. Povratak iz Budimpešte za BiH u 23:00h.

 

 1. dan: 03. januar / Mađarska – Hrvatska – BiH – Sarajevo:

Noćna vožnja prema BiH. Dolazak u BiH u četvrtak (03.01.) u prijepodnevnim satima. KRAJ PROGRAMA.

 

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” 

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.