Kušadasi (Turska)
je najveće ljetovalište na turskoj egejskoj obali!

Istanbul  (Turska)  grad na dva kontinenta 7. grad po broju stanovnika na svijetu i prvi takav u Europi.

Bursa – (Turska) idealan spoj Istoka i Zapada.

Termin

08. August

13 dana I 9 noćenja

Dešavanja
obilazak Burse; obilazak IstanbulaAqua Fantasy; EFES; Pamukkale; Shopping Centar 

 

Paket aranžman

FIRST MINUTE

-150KM

samo u prvoj fazi prijava

13 dana I 9 noćenja

Hotel 3* ts-awesome-bed+ts-awesome-bus + doručak   od 559KM  umjesto 709KM

Osigurajte svoje mjesto uplatom I rate u iznosu od 100KM

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja , u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje

 

Opis destinacija

Kušadasi Turska – ljeto na Ostrvu ptica

Kušadasi je najveće ljetovalište na turskoj egejskoj obali, ali i mjesto gdje neprekidno pristaju putnički brodovi odakle turisti odlaze da vide drevni Efes. Pored luke nalaze se zidine Starog grada (Caravanserai) unutar kojih su smještene bezbrojne radnjice, restorani, i mjesta za noćni provod.

Odmah pored je Ostrvo ptica, šarmantno ostrvce na čijem se špicu nalazi malena Đenovljanska tvrđava, kao i nekoliko kafića i barova. Ispod ostrva je nova marina u koju pristaju jahte iz cjelog svijeta. Odatle grad nastavlja da se širi velikom brzinom i svake godine niču nove kuće i hoteli, duž obale i uz niska brda koja je okružuju. Za mlade tu je čuveni Bar street (ulica barova) gdje kafići i diskoteke rade cijele noći i garantuju fenomenalnu zabavu tokom ljetovanja.

Aranžman Kušadasi 2021. – podrazumjeva prevoz komfornim autobusima, smještaj u turskom hotelu sa bazenom (i doručkom), a dio ponude Let’s Go-a su svakako i fantastični izleti kao što je obilazak Pamukkala, drevnog grada EfesaAqua parka i zanimljivih plaža.

Ukoliko otputujete u Kušadasi ljetovanje ćete provesti u akciji – kako u dnevnim obilascima, tako i u noćnim izlascima. Ako više volite miran odmor, ne brinite, jer kada je pitanju Kušadasi plaže i bazeni pokraj hotela su idealno mjesto za opuštanje uz ležaljku i koktel.

Da li ste znali?

 • Nedaleko od Kušadasija nalaze se čuvene “pamučne tvrđave” ili “dvorci od pamuka”,
 • tzv. Pamukale – za ovo bajkovito mjesto znala je i čuvena Kleopatra, pa se u blizini nalazi i njeno kupatilo.
 • Zeusova pećina nalazi se na pola puta od Kušadasija prema Nacionalnom parku. U njoj se, prema legendi, Zeus često kupao sa preljepim devojkama skrivajući se od svoje ljubomorne žene Here.
 • Čuveni ”Trojanski konj” nalazi se u gradu Čanakale i poklon je holivudskih glumaca tom gradu.

 

 

Live for the story.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • 9 noćenja sa doručkom u izabranom hotelu u Kušadasiju;
 • Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
 • Polaske iz Mostara, Jablanice, Konjica, Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja i Tuzle;
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM; 
 • Organizaciju i tehničko vođenje putovanja u cjelini;
 • Odlazak do Istanbula;
 • Odlazak do Burse.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje te osiguranje od Covid-19 (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju istih) – 2,5 KM dnevno po osobi – ukupno 30 KM –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Turskoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 €  –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 150,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 20,00 KM;
 • Fakultativne izlete – Cijene će biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA(okvirni uz mogućnost izmjena):

 

 1. dan / SARAJEVO – BiH – Srbija – Bugarska – Turska:

Okupljanje grupe i polazak sa dogovorenog mjesta polaska u popodnevnim satima. Slijedi putovanje kroz BiH, Srbiju, Bugarsku i Tursku uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

 1. dan / Turska – Istanbul – KUŠADASI:

Dolazak u Istanbul je u popodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najznačajnijih znamenitosti Istanbula. Čuveni Carigrad svojom burnom historijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Posjeta dominantnim građevinama na čuvenom trgu Sultanahmet, Topkapi palata, najznačajnije historijsko mjesto u Istanbulu, raskošna palata sultana – sjedište osmanske imperije (posjeta/ulaz u Topkapi palatu), Plava džamija sa svojih 6 minareta predstavlja jednu od najspektakularnijih džamija na svijetu, Aja Sofija, nekada najveća crkva na svijetu i Hipodromu, nekada središte društvenog života Konstantinopola. Posjeta Kapali čaršiji koja je omiljena turistička atrakcija.  Kapali čaršija je najveća tržnica na svijetu i pravi dragulj orijenta. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti.  U kasnim noćnim satima polazak za Kušadasi.

3 – 11. dan / Turska – KUŠADASI:

Dolazak u Kušadasi i smještanje u hotel u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Boravak u Kušadasiju iskoristite da uživate u čarima orijenta, predivnim plažama i neponovljivom provodu u mnogobrojnim barovima i diskotekama u kojima provod svakog dana traje do ranih jutarnjih sati…

 

 1. dan / KUŠADASI – Bursa – Turska – Bugarska – Srbija:

Doručak. Napuštanje hotela u ranim jutarnjim satima. Polazak prema Bursi. Bursa – Nekad prijestolnica Otomanskog carstva, u kojoj su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran Bursa je danas četvrti grad po broju stanovnika u Turskoj, koji po ekonomskoj snazi, “diše za vrat” Istanbulu. Po dolasku u Bursu posjeta Vidikovcu Tophane, odakle se pruža nevjerovatan pogled na prvu prijestolnicu Osmanskog Carstva. Zatim posjeta turbetu Sultana Osmana, osnivaču Osmanskog Carstva. Odlazak do stare čaršije, slobodno vrijeme za shopping i posjetu džamiji Ulu ili Velikoj džamiji. Polazak autobusa za BiH. Dnevna i noćna vožnja sa usputnim stajanjem radi odmora i graničnih formalnosti.

 1. dan / BiH – SARAJEVO

Nastavak putovanja preko Bugarske, Srbije i BiH i dolazak u Sarajevo kao i ostale polazne destinacije u podnevnim/poslijepodnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

 

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja , vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje.

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas! Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Krug prijava završava za:

 

Način plaćanja

 • Prva rata 100 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.