Istanbul (Turska)
grad na dva kontinenta 7. grad po broju stanovnika na svijetu i prvi takav u Europi.

Edirne  (Turska)  je bio glavni grad Osmanskog carstva

Bursa – (Turska) idealan spoj Istoka i Zapada.

Termin

6 dana  I 3 noćenja

27. Juli 2021 I posljednjih 6 mjesta u prodaji!

Dešavanja
obilazak Edirnea; obilazak Burse; obilazak Sultanahmeta (Plava džamija, Hipodrom, Aja Sofija i Kapali čaršija), te posjeta Topkapi palati;  posjeta  Dolmabahče palati, obilazak četvrti Ortakoy i krstarenje Bosforom; posjeta Miniaturku, vidikovcu Čamlidža, obilazak Taksima, Istiklal ulice i posjeta Galata toranju.

Opis destinacija

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz historiju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopol, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa blizu 20 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad.

Bursa – grad prijatnog gostoprimstva, prirodnih i kulturnih bogatstava, biser Bliskog Istoka. Prijestolnica nekadašnjeg Osmanskog carstva, zaštićena planinom Uludag, nedaleko od obale Mramornog mora. Grad u kojem su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran, a poslije Istanbula najveći filmski centar turske režije.

Edirne grad na tromeđi Turske, Bugarske i Grčke, glavni grad prijašnjeg Otomanskog carstva. Središte tradicionalnog hrvanja u grčko-rimskom stilu zvanog Kirkpinar, gdje su učesnici namazani maslinovim uljem tokom borbe. Edirne je živi grad-muzej sa svojim religijskim kompleksima, mostovima, starim bazarima, karavansarajima i palatama.

 

 

Live for the story.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:

 • 3 ili 5 noćenja u Istanbulu, u odabranom smještaju sa doručkom i tipu soba;
 • Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Maglaja, Doboja i Tuzle;
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM;
 • Organizaciju putovanja u cjelini;
 • Odlazak u Edirne.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje te osiguranje od Covid-19 – 2,5 KM dnevno po osobi – ukupno 15 KM – plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Turskoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 1,5 € – plaća se u agenciji);
 • Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
 • Dodatno sjedište u autobusu – 100,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Polaske iz Jablanice, Konjica, Mostara; cijena se uvećava za 10 KM;
 • Polazak iz Banja Luke; cijena se uvećava za 20 KM;
 • Fakultativne izlete: obilazak Sultanahmeta u pratnji vodiča (Plava džamija, Hipodrom, Aja Sofija i Kapali čaršija), te posjeta Topkapi palati; fakultativna posjeta  Dolmabahče palati u pratnji vodiča, obilazak četvrti Ortakoy i krstarenje Bosforom; posjeta Miniaturku, vidikovcu Čamlidža, obilazak Taksima, Istiklal ulice i posjeta Galata toranju u pratnji vodiča; obilazak Edirnea u pratnji vodiča. – Cijene će biti naknadno objavljene;

**Mogućnost uzimanja fakultativa pojedinačno ili u vidu paketa fakultativa po akcijskim cijenama.

 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 

1.i 2.dan /  Sarajevo – VisokoKakanjZenicaŽepče Maglaj Doboj – Tuzla – BiH – Srbija – Bugarska – Turska – Istanbul – Aja Sofija – Plava džamija – Topkapi palata – Hipodrom:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u jutarnjim satima. Vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Istanbul je u jutarnjim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Slijedi slobodno vrijeme do check in-a. Poslije check in-a slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najznačajnijih znamenitosti Istanbula. Čuveni Carigrad svojom burnom historijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Posjeta dominantnim građevinama na čuvenom trgu Sultanahmet, Topkapi palata, najznačajnije historijsko mjesto u Istanbulu, raskošna palata sultana – sjedište osmanske imperije (posjeta/ulaz u Topkapi palatu), Plava džamija sa svojih 6 minareta predstavlja jednu od najspektakularnijih džamija na svijetu, Aja Sofija, nekada najveća crkva na svijetu i Hipodromu, nekada središte društvenog života Konstantinopola. Posjeta Kapali čaršiji koja je omiljena turistička atrakcija.  Kapali čaršija je najveća tržnica na svijetu i pravi dragulj orijenta. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 1. dan / Istanbul – Miniaturk – vidikovac Čamlidža:

Doručak. Slobodan dan ili fakulativni obilazak Miniaturka, vidikovca Čamlidža, trga Taksim, jezgre modernog europskog dijela Istanbula, Istiklal ulice, najpoznatije pješačke ulice u Istanbulu, te čuvenog Galata tornja, sa kojeg se pruža fenomenalan pogled na grad. Miniaturk – Turska u malom, prvi je park minijaturnih građevina iz svih perioda turske historije i anadolske civilizacije, u Istanbulu. Trenutno je izloženo 126 modela raznih građevina. Od ukupno 126 modela, 59 su minijature iz Istanbula, 55 iz Anadolije, a preostalih dvanaest sa područja u kome je vladalo Osmansko carstvo.. Zanimljivo je da se u Miniaturku nalazi i model Starog mosta u Mostaru. Posjeta vidikovcu Čamlidža – Pored toga što se prostire na čak dva kontinenta, poznato je da je Istanbul izgrađen na 7 brda i brežuljaka koji mu također daju unikatan izgled. Čamlidža brdo koje se nalazi na azijskoj strani Istanbula, u srcu Istanbula sa te strane, pruža jedan od najnevjerovatnijih pogleda u Istanbulu. To je najviše brdo u Istanbulu, a samim tim i vidikovac, čije ime potiče od izraza „cam“ što znači borovo drvo, kog na ovom brdu ima puno. Sa vidikovca se pruža predivan pogled na azijski, ali i evropski dio Istanbula. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan / Istanbul – Dolmabahče palata – krstarenje Bosforom: 

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Dolmabahče palate, posljednjeg sjedišta sultana, te posjeta čuvenom kvartu Ortakoy. Posjeta Istanbulu, uz pravi gušt i ispijanje turskog čaja, pružit’ će vam Ortakoy, predivno mjesto u blizini Bosfor mosta sa prelijepim ambijentom. Čaj u nekom od kafića/restorana u blizini Ortakoy džamije je nešto što se pamti za cijeli život. Krstarenje Boforom, koje će svakom putniku pružiti predivne prizore i pokazati sve ljepote Istanbula sa „druge strane“.  Krstarenje između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata toranj, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula)…). Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

 1. dan / Istanbul – EDIRNE – Turska – Bugarska – Srbija:

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak za Edirne. Po dolasku u Edirne slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najznačajnijih znamenitosti uz vodiča. Edirne – grad na tromeđi Turske, Grčke i Bugarske. Edirne je bio glavni grad Osmanlijskog carstva od 1365. do 1453. godine, prije nego što je Konstantinopol (današnji Istanbul) postao nova prijestolnica carstva. Obilazak uz vodiča najznačajnijih znamenitosti: čuvena Selimiye džamija, džamija Uč Šerefeli, Alipaša čaršija sa svojim bazarom, spomenik Mimaru Sinanu i ulica Saračlar. Slobodno vrijeme do polaska prema Bosni i Hercegovini. Polazak prema BiH u večernjim satima.

 1. dan / BiH – Sarajevo:

Noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor i osvježenje. Dolazak u BiH u popodnevnim/poslijepodnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 20 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.