Ljubljana (Slovenija)

Ljubljana I Bled I Trst
+shopping Palmanova

Termin

01. Mart I 4 dana

Dešavanja
Obilazak Ljubljane, obilazak Bleda, obilazak Trsta, Shopping + koncert Dino Merlin

First Minute

Aranžman uključuje 

ts-awesome-bed  +  ts-awesome-bus  + ts-awesome-map + ts-awesome-cutlery  

1/2 soba ts-awesome-bedts-awesome-cutlery (4 dana I 2 noćenja) 269KM

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

OPIS DESTINACIJA:

LJUBLJANA grad koji spaja prošlost i sadašnjost na jedinstven način. Sa svojim šarmom, gostoljubljivošću i mnoštvom kulturnih događaja Ljubljana će Vas osvojiti i ostaviti neizbrisiv utisak. Grad presjeca pitoma rijeka Ljubljanica koja pruža posebne prizore. Mostovi prelaze rijeku, a šetališta uz obalu nude opuštajuće trenutke uz vodu. Na uzvišenju iznad grada dominira Ljubljanski grad, simbol moći i historijske dubine. Pogled s tvrđave pruža spektakularan panoramski doživljaj. Grad se ponosi bogatstvom parkova i zelenih površina, te je idealno mjesto za opuštanje, šetnje i piknik.

BLED biser Slovenije, gdje priroda stvara čuda i historija ostavlja svoj trag. Središnji dragulj Bleda je jezero s ostrvom u sredini. Na stijeni iznad jezera nalazi se Bledski dvorac sa kojeg se pruža impresivan pogled na okolne Alpe i jezero. Neizostavna poslastica prilikom posjete Bledu je kremšnita koja se sastoji od slojeva kore, kreme i šlaga, te je savršen način da okusite Bled na tanjiru. Prošetajte obalom jezera ili se uputite u avanturu istraživanja prirodnih ljepota biciklom okolnim biciklističkim stazama.

TRST grad koji pulsira raznolikošću i kulturnim bogatstvom, istinski spoj Istre, Mediterana i srednje Europe. Ponosi se svojom raznolikošću koja se ogleda u jeziku, kuhinji i kulturi. Italijanski šarm, slovenska gostoljubljivost i uticaj drugih kultura stvaraju jedinstvenu atmosferu. U srcu Trsta nalazi se jedan od najvećih trgova u Europi Piazza Unita d’Italia koja očarava monumentalnim zgradama i arhitekturom. U Trstu možete uživati u tradiciji kafe u elegantnim kafićima. Grad ima dugu ljubavnu vezu s kafom. Na našim prostorima je poznat i kao nekadašnji centar šopinga za ljude sa Balkana. To je mjesto gdje su svi kupovali svoje prve farmerke, haljine, vjenčanice. U Evropi je bio i ostao izuzetno važan istorijski, kulturološki, turistički i trgovački grad i luka.

Live for the story.

Aranžman uključuje:

 • 2 noćenja u Ljubljani, u sobama sa vlastitim wc-om i sa doručkom;
 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje:

 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica – 15 KM po osobi
 • Doplatu za polazak iz Tuzle i Banja Luke – 20 KM po osobi
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju države u koju putujemo) – 10,00 KM za sve dane – plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 € – 4 KM – plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene i poslate putem linka;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 1. dan / Sarajevo –Doboj – Zagreb – Ljubljana (BiH – Hrvatska – Slovenija):

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u kasnim/noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Ljubljanu. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak grada. Nakon obilaska grada slijedi check in u smještajne jedinice i slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan / Ljubljana – Trst – Palmanova outlet village – Ljubljana::

Doručak. Nakon toga slijedi napuštanje soba – check out. Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Trst. Trst je grad koji pulsira raznolikošću i kulturnim bogatstvom, istinski spoj Istre, Mediterana i srednje Evrope. Po dolasku slijedi obilazak grada, a nakon toga slobodno vrijeme. Odlazak u Palmanova outlet u shopping. Vrijeme za shopping, a nakon toga povratak u Ljubljanu. Slobodno vrijeme.  (Navečer nastupa Dino Merlin u dvorani Stožice, te imate mogućnost individualnog odlaska na koncert) Noćenje.

 1. dan / Ljubljana – Bled – Ljubljana – Slovenija – Hrvatska – BiH – Sarajevo:

Doručak. Nakon toga slijedi napuštanje soba – check out. Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska na Bled, biser Slovenije gdje priroda stvara čuda i historija ostavlja trag. Središnji dragulj Bleda je jezero s ostrvom u sredini. Na stijeni iznad jezera nalazi se Bledski dvorac sa kojeg se pruža impresivan pogled na okolne Alpe i jezero. Slobodno vrijeme za odmmor i uživanje u ljepotama Bleda. U poslijepodnevnim satima okupljanje grupe i povratak u Ljubljanu. Okupljanje grupe u dogovoreno vrijeme. Povratak u Ljubljanu. Sastanak grupe. U dogovoreno vrijeme nastavak vožnje prema BiH. Dolazak u BiH u noćnim / jutarnjim satima.

KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plaćanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Prijava za putovanje

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.