Ljubljana

 Bled  &  Trst  &  Tiare Palmanova shopping centar

 

Termin
4 dana I 2 noćenja

25. Novembar

Promotivna cijena

Ukupne cijene aranžmana  ts-awesome-bed  +  ts-awesome-bus 

+doručak

od 179 KM

Ljubljana – Emona, Laibach ili Lubiana, sve su to isti nazivi za glavni grad Slovenije, Ljubljanu. Smještena na rijeci Ljubljanici, mjesto je za koje se vežu zanimljive legende. Ljubljana spada u grupu najmanjih europskih prestonica, ali karakter ovog grada je ogroman. Ovaj grad je moćan spoj kultura i običaja, jer je od svakog većeg grada Europe usvojio neku karakteristiku i zato je kulturni, ekonomski i naučni centar Slovenije. Putovanje u Ljubljanu otkriće Vam njenu svestranost. Osjetićete se kao da ste u svjetskoj metropoli koja istovremeno nudi miran i ležeran tempo života, a to je jedna od njenih najvećih čari. Po dolasku u grad slijedi obilazak najznačajnijih znamenitosti Ljubljane u pratnji vodiča. Prilikom šetnje starogradskom jezgrom obilazimo Zmajski most (Zmajev most), Ljubljana grad (srednjovjekovni dvorac u Ljubljani), Ljubljanska stolnica (Katedrala, odnosno crkva sv. Nikole), Mestna hiša (Gradska vijećnica), Tromostovje (najljepši i najpopularniji most u gradu, odnosno tri mosta u jednom) i Prešernov trg (najljepši i centralni trg u gradu).

 

Bled – Ledenjačko jezero, okruženo moćnim planinama, usred kojega se smjestio otočić s crkvom i nad kojim se na stijeni kao čuvar nadvio tisućljetni dvorac, slika su koja ostaje u pamćenju. Slovenci su s pravom ponosni na Bled, a zanimljivo je da je spomenuti otočić ujedno i jedini pravi slovenski otok! Bled je omiljeno slovensko odredište, prepoznatljivo po vizuri otočica s crkvom usred jezera, oko kojega je nastalo zgodno mjestašce, koje pažljivo ‘nadgleda’ stari Bledski dvorac. Dojmljivi dvorac na stijeni iznad jezera stoji još od početka 11. stoljeća, što ga čini najstarijim slovenskim dvorcem. Danas je to zanimljiv kompleks, u kojemu posjetitelji mogu saznati više o istoriji Bleda i okolice, ali i posjetiti Tiskaru, u kojoj se nalazi rekonstruirani Gutenbergov stroj te prikazuje kako su se knjige tiskale u 16. stoljeću. Druga značajna bledska znamenitost svakako je crkva Marijina Uznesenja, smještena usred jezera, na jedinom pravom slovenskom otoku. Uz nju je vezana zanimljiva legenda o Zvonu želja i Polikseni te njenoj vječnoj ljubavi prema izgubljenom mužu. Naravno, nijedan posjet Bledu nije potpun bez kušanja njihovog glavnog specijaliteta – bledske kremšnite, odnosno ‘blejske kremne rezine’ kako kažu Slovenci. Izvorni recept potječe iz 1953. godine, kada je glavni majstor slastičarnice hotela Park otkrio dobitnu kombinaciju. Sve ostalo je povijest, a do danas je samo u kavani hotela Park posluženo više od 10 milijuna kremšnita!

Trstse može pohvaliti sa preko deset muzeja i brojnim galerijama, crkvama, značajnim institucijama. Poznat i kao luka, Trst svoj kulturni i privredni razvoj najviše duguje Habzburškoj monarhiji u 19. vijeku. Ovaj grad je sačuvao staro gradsko jezgro iz 18. i 19. vijeka sa brojnim trgovima, crkvama , palatama i spomenicima. Očaravajući grad Trst, proteže se između oštrog Kraša do Jadranskog mora i turistima nudi doživljaj jedinstvenoga i nezaboravnog boravka. Otprilike reakcija koju ćete često čuti kada nekome predložite izlet u Trst. Trst, što ću tamo? Sve možeš kupiti i kod nas. Ovaj sjevernotalijanski grad još će se dugo u BiH boriti sa svojim imidžem shopping-meke, no oni koji ‘zagrebu’ malo dublje rijetko će ostati ravnodušni..

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • Tri dana u Ljubljani;
 • Dva noćenja u hotelu BIT center ili njemu sličan u Ljubljani, u odabranom tipu soba (1/3 ili 1/2);
 • Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja, Tuzle i Banja Luke;
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM; 
 • Organizaciju i tehničko vođenje putovanja u cjelini.
 •  

Aranžman ne uključuje

  • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju istih) – 10,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
  • Obaveznu boravišnu taksu u Sloveniji koja se naplaćuje od 01.01.2022. godine (dnevno po osobi: 3,5 € – 7 KM –  plaća se u agenciji);
  • Dodatno sjedište u autobusu – 50,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
  • Polaske iz Jablanice, Konjica, Mostara; cijena se uvećava za 10 KM;
  • Fakultativne izlete – cijene će biti naknadno objavljene;
  • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.
 1. dan / Sarajevo – BiH – Hrvatska – Slovenija – LJUBLJANA:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu oko ponoći ili neposredno nakon ponoći. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Planirani dolazak u Ljubljanu u jutarnjim/prijepodnevnim satima, a zatim slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak slovenačke prijestolnice uz razgledanje najljepših dijelova historijskog centra grada: Prešernov trg, katedrala Sv. Nikole, Rotovž – Gradska kuća sa malim zvonikom, Zmajski most – jedan od najvoljenijih simbola Ljubljane, panoramski osvrt na Ljubljanski grad – srednjovjekovni zamak. Fakultativno vožnja žičarom do Ljubljanskog grada. Povratak u smještaj, slijedi check in. Slobodno vrijeme. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska u neki od popularnih klubova. Noćenje.

 

 1. dan / Ljubljana – TRST – PALMANOVA (fakultativno)  – Ljubljana:

Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Polazak u Trst u jutarnjim časovima. Po dolasku slobodno vrijeme za šetnju i prvu jutarnju kafu / espresso u Trstu. Uživajte u Italiji i šopingujte u Palmanovi – trgovačkom gradiću koji se nalazi nedaleko od Trsta, vratite se sa novom garderobom i osmjehom na licu. U podnevnim časovima nastavak putovanja do tržnog centara u blizini mjesta Palmanova, riječ je o tržnom centru TIARE, koji se nalazi desetek kilometara od Palmanove. To je novootvoreni tržni centar sa 150 prodavnica, koji u svom sastavu ima IKEA prodavnicu. Svi proizvodi se prodaju po sniženim cijenama 30 % tokom cijele godine a prilikom specijalnih promocija i do 70 %. Black Friday 21.11.-28.11. Slobodno vrijeme za šoping do večernjih časova kada je predviđen polazak za Ljubljanu. Noćenje.

 

 1. dan / Ljubljana – Bled (fakultativno) – Ljubljana – Slovenija –Hrvatska – BiH:

Doručak. Napuštanje hotela u 08:30h. Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet. Odlazak na BLED. Po dolasku slijedi šetnja do Bledskog jezera uz panoramski osvrt na Bledsko ostrvo i Bledski zamak. Slobodno vrijeme u Bledu i degustacija čuvenih „kremnih rezina“ (krempite). Mogućnost organizovanja mini krstarenja sa pletnama (tradicionalni Bledski čamci) po Bledskom jezeru sa posjetom Marijanskom svetilištu uz doplatu. Povratak prema Ljubljani, a potom slijedi povratak autobusa za BiH.

 1. dan / BiH – Sarajevo:

Noćna vožnja sa usputnim stajanjem radi odmora i graničnih formalnosti te dolazak u Sarajevo kao i ostale polazne destinacije u ranim jutarnjim satima (iza ponoći u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.