Milano Verona Lugano Komo

Nova godina 2020

Vodimo vas u svjetski centar mode, nezaobilazno mjesto najboljih dizajnera i ljubitelja dobrog ukusa, te obilazak Verone jest prilika koja se ne propušta za užitak fimskog doživljaja.

Termin
5 dana I 2 noćenja

30. Decembar

Dešavanja
Duomo / Galleria Vittorio Emanuele II / Santa Maria della Grazie / shopping / Navigli – happy hour / Balkan party / Verona / Julijin balkon / Arena di Verona /Lugano / jezero Komo

Aranžman uključuje

 ts-awesome-bed  +  ts-awesome-bus   +  ts-awesome-cutlery 

HOTEL ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star

0
Slobodnih mjesta po promotivnoj cijeni!

289KM

Milanoje prijestonica Lombardije i najveći industrijski grad Italije. Smatra se privrednim i modnim centrom, sa preko 1,5 milion stanovnika. Čuvena gotska katedrala D´Uomo di Milano i svjetski poznato zdanje opere Milanska skala, samo su dio izuzetno bogatog kulturnog i arhitektonskog naslijeđa grada. U svijetu je ipak Milano najpoznatiji kao centar mode i dizajna, te je ljubiteljima kupovine i najnovijih trendova omiljena destinacija. Milano ima i veliki broj restorana i noćnih klubova, koji upotpunjuju doživljaj svakom posjetiocu.

Verona grad ljubavi, kapija Italije, rodno je mjesto Romea i Julije, čija je tragična ljubav opisana u istoimenom Šekspirovom djelu. Stanovnici ovog divnog mjesta svom gradiću tepaju i nazivaju ga najtoplijim gradom „najljepše zemlje svijeta“.

Lugano je grad smješten na krajnjem jugu Švicarske, u kantonu Tičino. Prostire se na površini od 32 kvadratna kilometra, a u njemu živi oko 57 000 stanovnika. Grad leži na Luganskom jezeru, na nadmorskoj visini od 273 metra. Lugano je privredno i kultruno središte južne Švicarske. Ovo je deveti po veličini grad u državi.
Lugano je grad sa dugom historijom i tradicijom. Ovaj prostor je bio naseljen još u prahistoriji. U vreme starog Rima naselje nije imalo veći značaj, ali se tokom srednjeg stoljeća veoma brzo razvijalo. Lugano je status grada dobio 1209. godine, a u okvir Švicarske Konfederacije ulazi 1513. U vrijeme Napoleonovih ratova u njega ulazi francuska vojska, da bi nakon toga bio vraćen Konfederaciji. Tokom devetnaestog stoljeća započinje moderan razvoj Lugana, i taj trend traje i danas.
Lugano je značajna turistička destinacija na mapi Švicarske, sa brojnim kulturno – historijskim i drugim znamenitostima.

Jezero Komoukoliko ste istinski ljubitelj putovanja, treba da bar jednom u životu posjetite čarobno italijansko jezero Komo, najdublje i po mišljenju mnogih najljepše jezero u Evropi!
Prirodna ljepota glečerskog jezera Komo, plavetnilo njegove vode u kojoj se ogledaju vrhovi Alpa, okovani večnim snijegom, i luksuzne vile okružene preljepim vrtovima, koje su se kao niska perli prosule po njegovim obalama, zaista nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Zbog njegove nestvarne ljepote, bilo da je ona djelo prirode ili ljudskih ruku, ovdje vlada posebna atmosfera koja od starog Rima do danas neodoljivo privlači vladare, aristokratiju, umjetnike i sve ostale sanjare i romantičare ovog svijeta. Tokom historije, mnogi od njih su baš tu nalazili inspiraciju i nadahnuće za svoja najbolja djela.

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • Dva noćenja u odabranom hotelskom smještaju sa 4 * (dvokrevetnim) sobama s doručkom;
 • Boravišnu taxu koja iznosi 4-5 EUR po noćenju;
 • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja.
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini;
 • Odlazak do Verone.

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje – 10 KM osobe mlađe od 60 godine, a 20 KM osobe starije od 60 godina;
 • Administrativne troškove obrade rezervacije u iznosu od 5 KM – obavezno plaćanje u agenciji;
 • Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
 • Doplatu za dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 20,00 KM;
 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica i Tuzle– 10 KM;
 • Fakultativne izlete: odlazak i obilazak Lugana u pratnji vodiča, odlazak i obilazak jezera Komo, vožnja brodom jezerom Komo, obilazak Verone u pratnji vodiča, noćne izlaske – cijene će biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika.
 1. dan: 30. decembar  / Sarajevo – BiH– Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u popodnevnim / poslijepodnevnim satima. Noćna vožnja preko Hrvatske, Slovenije i Italije uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

 1. dan: 31. decembar  / Italija – MILANO:

Dolazak u Milano u jutarnjim satima. Po dolasku obilazak grada: zamak Sforca, Milanska katedrala, Galerija Vitorija Emanuela, Milanska skala… Nakon obilaska smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Uveče doček Nove godine u nekom od mnogobrojnih kafića i trgova ovog prelijepog grada. Uz vatromet i nevjerovatnu atmosferu biće ovo noć za pamćenje…Noćenje.

 

 1. dan: 01. januar . / Milano – Lugano – Švicacarska (fakultativno):

Doručak. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izletaLugano, u predivnu Švicarsku. Po dolasku u Lugano slijedi razgledanje: katedrale Sv. Lorenca, crkve Sv. Marije od Anđela iz XVI stoljeća, Gradskog parka, vile Ćani, Trga reforme…Slobodno vrijeme za uživanje u čistom vazduhu i suncu Lugana. Povratak u Milano. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti. Noćenje.

 

 1. dan: 02. januar  / Milano – jezero Komo (fakultativno) – Verona – Italija – Slovenija – Hrvatska:

Doručak.  Napuštanje hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vrijeme u Milanu ili fakultativni odlazak do jezera Komo. Komo je treće jezero po veličini u Italiji. Jedno je od najpoznatijih mondenskih mjesta u Italiji… Po dolasku razgledanje: trga i katedrale Duomo, trga i crkve San Fedele, hrama Alesandra Volte, najpoznatijeg stanovnika Koma…  Slobodno vrijeme za šetnju i relaksaciju ili mogućnost fakultativne vožnje brodom po ovom prelijepom italijanskom jezeru. U poslijepodnevnim satima povratak u Milano i nastavak puta za Veronu. Dolazak u Veronu je u večernjim satima, zavisno od gužve i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Veronu slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak i upoznavanje sa ljepotama ovog predivnog grada u pratnji vodiča: Trg Erbe u Veroni (Verone Piazza delle Erbe), Julijina kuća i Julijin balkon, Crkva San Zeno Maggiore, Katedrala Duomo u Veroni, Palata Kastelvekio (Castelvecchio), Palazzo del Comune, Most Castelvecchio (Ponte Scaligero), Veronska arena (Arena di Verona), Avgustovo pozoriste (Augusteo), Gavijev slavoluk (Arco dei Gavi), Porta Borsari. U Veroni ostajemo 2-3h. Polazak za BiH. Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema BiH.

 1. dan: 03. januar  / BiH – Sarajevo:

Dolazak u Sarajevo u popodnevnim satima. KRAJ PROGRAMA

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” 

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.