Istanbul (Turska)
grad na dva kontinenta 7. grad po broju stanovnika na svijetu i prvi takav u Europi.

Sofija – (Bugarska) je drugi najstariji glavni grad u Europi.

Edirne  (Turska)  je bio glavni grad Osmanskog carstva

Bursa – (Turska) idealan spoj Istoka i Zapada.

Termin

7 dana  

28. Septembar 2020 I 10 slobodnih mjesta

26. Oktobar 2020

23. Novembar 2020

Dešavanja
obilazak Sofije; obilazak Edirnea; obilazak Burse; obilazak Sultanahmeta (Plava džamija, Hipodrom, Aja Sofija i Kapali čaršija), te posjeta Topkapi palati;  posjeta  Dolmabahče palati, obilazak četvrti Ortakoy i krstarenje Bosforom; posjeta Miniaturku, vidikovcu Čamlidža, obilazak Taksima, Istiklal ulice i posjeta Galata toranju.

Opis destinacija

Istanbul – grad koji leži na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom raskošnom kulturnom ostavštinom, nikad ne prestaje da oduševljava. Uobličile su ga četiri snažne civilizacije: grčka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz historiju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopol, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa blizu 20 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, će učiniti da se osjećate kao u bilo kojoj svjetskoj metropoli, dok ćete se šetajući Sultanahmet trgom neizbježno vratiti par stotina ili čak hiljada godina unazad.

Sofija – drugi najstariji grad  Europi u srcu balkana, osnovan prije sedam hiljada godina, poznat po kozmetičkim ružama, čaju ili pak pekmezu koji lahko možete pronaći u gradu. Živi pomiren sa svojom prošlošću, bez problema, suočen sa modernim stilom življenja. Moto grada glasi: “Raste, ali ne stari”.

Bursa – grad prijatnog gostoprimstva, prirodnih i kulturnih bogatstava, biser Bliskog Istoka. Prijestolnica nekadašnjeg Osmanskog carstva, zaštićena planinom Uludag, nedaleko od obale Mramornog mora. Grad u kojem su sahranjene sultanije Hurem i Mahidevran, a poslije Istanbula najveći filmski centar turske režije.

Edirne grad na tromeđi Turske, Bugarske i Grčke, glavni grad prijašnjeg Otomanskog carstva. Središte tradicionalnog hrvanja u grčko-rimskom stilu zvanog Kirkpinar, gdje su učesnici namazani maslinovim uljem tokom borbe. Edirne je živi grad-muzej sa svojim religijskim kompleksima, mostovima, starim bazarima, karavansarajima i palatama.

 

 

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • 3 noćenja  u odabranom smeštaju u hostelu ili hotelu 3* u Istanbulu (Centar);
 • Tip soba  1/2,  1/3 ili 1/4 ts-awesome-bed sa doručkom
 • Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
 • Odabrane polaske iz: Sarajeva, Jablanice, Konjica, Mostara, Kaknja, Visokog, Zenice, Doboja, Tuzle i Banja Luke;
 • Odlazak u Sofiju;
 • Odlazak u Edirne;
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove i troškove rezervacije;
 • Organizaciju putovanja u cijelini

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 2,00 KM po danu – plaćanje u agenciji
 • Obaveznu boravišnu taksu u Turskoj (dnevno po osobi: 1 € );
 • Fakultativne izlete – obilazak Sultanahmeta u pratnji vodiča (Plava džamija, Hipodrom, Aja Sofija i Kapali čaršija), te posjeta Topkapi palati; fakultativna posjeta Dolmabahče palati u pratnji vodiča, obilazak četvrti Ortakoy i krstarenje Bosforom; posjeta Miniaturku, vidikovcu Čamlidža, obilazak Taksima, Istiklal ulice i posjeta Galata toranju u pratnji vodiča; odlazak i obilazak Burse; obilazak Sofije u pratnji vodiča; obilazak Edirnea u pratnji vodiča.
 • Individualne troškove putnika.

Program putovanja (uz mogućnost izmjena)

1. dan / BiH – Sarajevo – Srbija – Bugarska:
Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
2. dan / Bugarska – SOFIJA:
Dolazak u Sofiju je u poslijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Sofiju slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najvažnijih znamenitosti Sofije u pratnji vodiča. U Sofiji živi 1,5 miliona ljudi, a moto grada glasi kratko i jasno – Raste, ali ne stari! I zaista je tako. Sofiju odlikuje burna i duga historija, ali bez obzira na sve nedaće i ožiljke, ovaj grad je brz i energičan. Grad živi pomiren sa svojom prošlošću i bez problema se suočava sa modernim stilom življenja. Obilazak čuvene katedrale sv. Aleksandar Nevski, koja predstavlja zaštitni znak Sofije, Bulevar Oslobođenja na kojem se nalazi spomenik ruskom caru Aleksandru II koji je oslobodio Bugarsku Otomanske vlasti, crkva sv. Petka, statua sv. Sofije, palata Pravde i čuveni bulevar Vitoša sa mnogobrojnim radnjama i kafićima. Po završetku obilaska Sofije, slobodno vrijeme. Polazak prema Istanbulu večernjim / noćnim satima.
3. dan / Istanbul – Aja Sofija – Plava džamija – Topkapi palata – Hipodrom:
Dolazak u Istanbul je u jutarnjim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Slijedi slobodno vrijeme do check in-a. Poslije check in-a slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najznačajnijih znamenitosti Istanbula. Čuveni Carigrad svojom burnom historijom i mirisom orijenta ostavlja neponovljiv utisak na svakog putnika. Posjeta dominantnim građevinama na čuvenom trgu Sultanahmet, Topkapi palata, najznačajnije historijsko mjesto u Istanbulu, raskošna palata sultana – sjedište osmanske imperije (posjeta/ulaz u Topkapi palatu), Plava džamija sa svojih 6 minareta predstavlja jednu od najspektakularnijih džamija na svijetu, Aja Sofija, nekada najveća crkva na svijetu i Hipodromu, nekada središte društvenog života Konstantinopola. Posjeta Kapali čaršiji koja je omiljena turistička atrakcija. Kapali čaršija je najveća tržnica na svijetu i pravi dragulj orijenta. Slobodno vrijeme za individulane aktivnosti. Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan / Istanbul – Miniaturk – vidikovac Čamlidža:
Doručak. Slobodan dan ili fakulativni obilazak Miniaturka, vidikovca Čamlidža, trga Taksim, jezgre modernog europskog dijela Istanbula, Istiklal ulice, najpoznatije pješačke ulice u Istanbulu, te čuvenog Galata tornja, sa kojeg se pruža fenomenalan pogled na grad. Miniaturk – Turska u malom, prvi je park minijaturnih građevina iz svih perioda turske historije i anadolske civilizacije, u Istanbulu. Trenutno je izloženo 126 modela raznih građevina. Od ukupno 126 modela, 59 su minijature iz Istanbula, 55 iz Anadolije, a preostalih dvanaest sa područja u kome je vladalo Osmansko carstvo.. Zanimljivo je da se u Miniaturku nalazi i model Starog mosta u Mostaru. Posjeta vidikovcu Čamlidža – Pored toga što se prostire na čak dva kontinenta, poznato je da je Istanbul izgrađen na 7 brda i brežuljaka koji mu također daju unikatan izgled. Čamlidža brdo koje se nalazi na azijskoj strani Istanbula, u srcu Istanbula sa te strane, pruža jedan od najnevjerovatnijih pogleda u Istanbulu. To je najviše brdo u Istanbulu, a samim tim i vidikovac, čije ime potiče od izraza „cam“ što znači borovo drvo, kog na ovom brdu ima puno. Sa vidikovca se pruža predivan pogled na azijski, ali i evropski dio Istanbula. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
5. dan / Istanbul – Dolmabahče palata – krstarenje Bosforom:
Doručak. Slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak Dolmabahče palate, posljednjeg sjedišta sultana, te posjeta čuvenom kvartu Ortakoy. Posjeta Istanbulu, uz pravi gušt i ispijanje turskog čaja, pružit’ će vam Ortakoy, predivno mjesto u blizini Bosfor mosta sa prelijepim ambijentom. Čaj u nekom od kafića/restorana u blizini Ortakoy džamije je nešto što se pamti za cijeli život. Krstarenje Boforom, koje će svakom putniku pružiti predivne prizore i pokazati sve ljepote Istanbula sa „druge strane“. Krstarenje između dva kontinenta (razgledanje grada sa Bosfora: Zlatni Rog – najljepši dio Istanbula, Galata most i Galata toranj, Džamija Selimija, Dolmabahče palata, Bešiktaš, Ortokoj kvart, Rumenli hisar – čuvena vizantijska tvrđava, Jedi kule (sedam kula)…). Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.
6. dan / Istanbul – EDIRNE – Turska – Bugarska – Srbija:
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U popodnevnim satima polazak za Edirne. Po dolasku u Edirne slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak najznačajnijih znamenitosti uz vodiča. Edirne – grad na tromeđi Turske, Grčke i Bugarske. Edirne je bio glavni grad Osmanlijskog carstva od 1365. do 1453. godine, prije nego što je Konstantinopol (današnji Istanbul) postao nova prijestolnica carstva. Obilazak uz vodiča najznačajnijih znamenitosti: čuvena Selimiye džamija, džamija Uč Šerefeli, Alipaša čaršija sa svojim bazarom, spomenik Mimaru Sinanu i ulica Saračlar. Slobodno vrijeme do polaska prema Bosni i Hercegovini. Polazak prema BiH u večernjim satima.
7. dan / BiH – Sarajevo:
Noćna vožnja preko Turske, Bugarske i Srbije uz usputne pauze za odmor i osvježenje. Dolazak u BiH u večernjim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 20 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.