Ljeto u BiH

Neum & Počitelj & Vodopad Kravica

Dešavanja
Neum / Krstarenje /  Sunce / More / Kupanje / Počitelj / Vodopad Kravice
Termin

13.Juli I 5 dana I 4 noćenja od 230KM 330KM

Paket aranžman

LAST MINUTE

12 posljednjih mjesta u prodaji!

 

ts-awesome-bus  + ts-awesome-bedts-awesome-cutlery

Hotel ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star    1/2 1/3 1/4 ts-awesome-bed sobe 

 ts-awesome-check-square Rezerviši putovanje

 13.Juli I 5 dana I 4 noćenja od 230KM

Informacije o smještaju:

Hotel u kojem boravimo u Neumu nalazi se na oko 100 metara od mora. Nudi klimatizirane sobe s balkonima.
U restoranu i kafiću hotela poslužuju se ukusna jela dalmatinske kuhinje i širok spektar toplih i hladnih napitaka.
Jedan je od 10 najboljih hotela u Neumu po kategorizaciji stranice Booking.com

Da li ste znali?

  • Da nakon otoka Hvara koji nisu titulu mjesta s najvećim brojem sunčanih sati godišnje, slijedi Neum koji zbog blagog mediteranskog podneblja također ima zavidne ljetne, ali i zimske temperature.Visoke ljetne temperature zraka utječu i na temperaturu mora, pa ćete tako ovdje imati priliku okupati se u moru čija se temperatura penje do nevjerojatna  32 stepena?

  • Da je Neum jedini izlaz Bosne i Hercegovine na Jadransko more?

  • Da je Dubrovnik od Neuma udaljen svega 65 km, Mostar i Međugorje 70 km, a Metković i Ploče tek 30 km?

  • Da se u Neumu nalaze tragovi života još od starog kamenog doba?

  • Da Neum ima izrazito mirno more zahvaljujući pelješkom poluotoku, zbog čega neumski zaljev je zatvoren i zaštićen od udara vjetrova?

  • Da je Neum grad pjesme za razliku od većine destinacija u kojima festivali i manifestacije traju jednu do dvije sedmice, manifestacija „Neumsko ljeto“ traje čitavu sezonu?

Opis destinacija

Neum je grad, turističko naselje i jedino općinsko središte Bosne i Hercegovine na Jadranskoj obali, smješteno na brdovitom priobalju zaljeva Neum – Klek. Općina ima površinu od 226 km2, stanovnika 5600. Neumska rivijera duga je 9 km, a zahvaljujući razvedenosti obale ta je dužina 24 km. Dobio je ime po “starome Neumu”, smještenom 2 km od obale prema unutrašnjosti. Neum je, uistinu, novi grad iznikao na strmim obroncima zaljeva u drugoj polovici prošloga vijeka. Izgradnja Neuma intezivira se izgradnjom Jadranske magistralne ceste 1965., a posebno nakon osnivanja općine 1978. Geografski, Neum pripada regiji JUŽNI JADRAN, u trokutu turističkih središta MAKARSKA – MOSTAR – DUBROVNIK, i od otvorenoga mora Jadrana zaklonjen je poluotokom Pelješac, poluotokom Klek i njihovim prekrasnim uvalama, lučicama i turističkim i ribarskim naseljima. Jadranska magistralna cesta, koja prolazi kroz grad, povezuje ga sa Dubrovnikom (66 km) na jugu, te Pločama (35 km), Makarskom (80 km) i Splitom (140 km) sa sjeveru. Dolinom Neretve, od Sarajeva (210 km) preko Mostara (75 km) i Ploča, prolazi električna željeznička pruga i Magistralni put Sarajevo – Opuzen (18 km). Dubrovački aerodrom Ćilipi udaljen je 90 km, aerodrom Mostar 70 km i aerodrom Split 170 km. Ovakva povezanost otvara Neumu izvrsne mogućnosti turizmu tokom cijele godine. Mediteranska klima, s puno sunčanih dana. Temperatura mora u julu i augustu je i do 32°, a zime su blage s vrlo rijetkim snijegom. Po ruži vjetrova, uglavnom pušu maestral, tramontana (bura), šilok (jugo) i lebić.

Počitelj je srednjovjekovni grad koji se prvi put spominje 1444., a vjerovatno je i prije toga postojao. Ugarsko-hrvatski kralj Matijaš Korvin zajedno sa lokalnim plemstvom utvrđuje grad u svrhu odbrane od Osmanlija. Veliku novčanu potporu dala je i Dubrovačka republika. Osmanlije osvajaju Počitelj 1471. Počiteljem dominiraju orijentalni građevinski stilovi, koji sa mješavinom mediteranskog stila daju ovom naselju jednu posebnu dimenziju. Od važnijih građevina važno je spomenuti hadži-Alijinu džamiju iz sredine 16. stoljeća, koja dominira gradom. Harem ove džamije je jedinstven po tome što u njemu niko nije ukopan, pa ni sam hadži Alija. Zatim tu je i Šišman-Ibrahim pašina medresa sa originalnim bakarnim kupolama. Šišman Ibrahim paša je otišao u Tursku da se školuje i dobio važno mjesto na sultanovom dvoru i u znak sjećanja na rodni kraj poslao novac od koje je sagrađena medresa. Također, tu su i sahat kula iz 17. stoljeća i hamam (kupatilo). Ono što je posebno vrijedno i što svakako fascinira na ovom malom orijentu je sistem kojim su se gradile kuće, naime svaka pruža nesvakidašnju intimu boravka i mira i istovremeno ima i pogled na čitav grad, na život, na sve ono što se u njemu događa. Skladno uklapanje velikih i malih kuća po vertikali i horizontali govori o istinskoj želji graditelja da niko nikom ne smeta, ali da svako ima svoj dio pogleda.

Vodopad Kravice – na ovom mjestu rijeka Trebižat se razlijeva na širinu od oko 160 metara i pada sa visine od 30 metara čineći slapove neviđene ljepote. Ovo  fantastično mjesto čudesne prirodne ljepote stoji kao biser u hercegovačkom kršu. Slapovi predstavljaju idealno mjesto za turizam i rekreaciju. Rijeka Trebižat pruža idealne uslove  za vožnju čamcima (kanuima). U blizini se nalazi i mala spilja sa ukrasnim stalaktitima od kalcijum karbonata.

 

Live for the story.

Aranžman uključuje

• 4 noćenja sa doručkom u hotelskom smještaju, u odabaranom tipu sobe (1/4, 1/3 ili 1/2), u Neumu;
• Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
• Polaske iz Sarajeva, Jablanice, Konjica, Mostara;
• Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
• Administrativne troškove, troškove rezervacije;
• Posjeta srednjovjekovnom gradu Počitelj;
• Odlazak na Vodopad Kravica;
• Organizaciju putovanja u celini.

Aranžman ne uključuje:

Obavezno putno i zdravstveno osiguranje – 2 KM dnevno po osobi – plaćanje u agenciji;
Obaveznu boravišnu taksu u BiH koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 KM – plaća se u agenciji);
Polaske iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Tuzle i Banja Luke; cijena se uvećava za 10 KM za polazak iz Zenice Kaknja i Visokog, 15 KM iz Tuzle, Doboja i Maglaja, a za polazak iz Banja Luke 20 KM;
Ulaznicu za Vodopad Kravica;
Individualne troškove putnika.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1. dan / BiH – Sarajevo – NEUM:

Planirano vrijeme polaska iz Sarajeva je u ranim jutarnjim satima. Uz kratke usputne pauze, planiran je posjet srednjovjekovnog grada Počitelja, kojim dominiraju orijentalni građevinski stilovi, koji sa mješavinom mediteranskog stila daju ovom malom gradiću posebnu dimenziju. Nakon kraće pauze i obilaska Počitelja, uputit ćemo se prema Neumu. Planirani dolazak u Neum je u podnevnim satima, ovisno o zadržavanju na granicama i carinskim formalnostima. Po dolasku, odradit ćemo check in (zvanični check in je u 15 sati) u odabranom hotelskom smještaju, no ukoliko sobe budu slobodne smjestit ćemo se i prije. Ostatak dana slobodno vrijeme. NOĆENJE.

2. dan do 4. dan: Neum:

Doručak i slobodno vrijeme za uživanje na plaži i neumskim barovima. NOĆENJE

5. dan: Neum – Vodopad Kravica – Sarajevo:

Nakon doručka slijedi check out i uživanje ostatak dana na plaži i ljetnim aktivnostima. U povratku, planirana je posjeta vodopadu Kravica, mjestu na kojem se Trebižat razlijeva na širinu od 160 metara i pada s visine od 30 metara. Polazak prema Sarajevu u ranim večernjim satima uz kratka zadržavanja zbog potreba putnika i vozača. KRAJ PROGRAMA

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.