Split (Hrvatska)

Trogir

Nova Godina koncert Severina

Termin

31. Decembar 2023  – 3 dana I 2 noćenja

ts-awesome-check-circle  Smanjen kapacitet! Ispunjeni bezbjednosni protokoli vezani za epidemiološku situaciju.

Program
Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogučio 100% odmor, zabavu i nezaboravnih iskustava. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!
Paket aranžman

od 159KM

ovisno od kategorizacije smještaja i tipa sobe.

Hostel Dorm Room A – 1/10 i 1/18 ts-awesome-bedts-awesome-bus  159KM (posljednja soba)

Hostel Dorm Room B – 1/8 i 1/6 ts-awesome-bedts-awesome-bus   179KM  (posljednja soba)

Hostel 1/2 ts-awesome-bedts-awesome-bus   219KM  (popunjeno)

Besplatan polazak iz svih gadova bez doplate!

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

*Za prijavu je potrebno manje od 1 minut, prijavi se odmah i sačuvaj svoje mjesto.

Opis destinacija

Split najveći hrvatski obalni grad, pravi je turistički biser. To svake godine otkriva i sve više gostiju, koji posjećuju ovaj grad prebogate baštine. Danas je Split jedno od najprepoznatljivijih odredišta, a Dioklecijanova palača, Riva, lijepe plaže i ostale atrakcije nadaleko su poznati. Ništa čudno, jer ‘najlipši grad na svitu’, kako mu njegovi stanovnici rado tepaju, doista ima što za ponuditi. Dioklecijanova palača sjajno je očuvana i jedinstven je spomenički kompleks u svjetskim okvirima, koji je dospio i na UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Povijesna jezgra, uglavnom razvijana unutar Palače, prepuna je atraktivnih znamenitosti – od najstarije svjetske katedrale, preko jedinstvenih Dioklecijanovih podruma do splitskog ‘dnevnog boravka’

Split se ponosi najljepšim hrvatskim stadionom, koji je čak i kopiran u dalekoj Maleziji. Prava zelena oaza započinje praktički u samom središtu grada, a Splićani mogu biti zadovoljni i lijepim plažama, što je pomalo neobično za grad te veličine. 

Trogir –  je jedan od najljepših hrvatskih malih gradova. Pravi je to grad-muzej, mjesto gdje iza svakog ugla izvire nova atrakcija i u kojem će ljubitelji povijesti i umjetnosti doći na svoje.

 

Zašto posjetiti Trogir?

 • Trogir je jedan u nizu gradova u Dalmaciji koji su pod zaštitom UNESCO-a, i to još od 1997. godine, a zašto je dospio na taj popis najbolje govori grad sam za sebe. Naime, Trogir su osnovali stari Grci, a s protekom stoljeća, postao je najbolje očuvani romaničko-gotički grad u Europi. Zapravo, pravi grad-muzej.
 • Osim dobro očuvanih zidina, kula i gradskih vrata, ovdje se može vidjeti i predivne gradske palače, brojne crkve i samostane, kao i katedralu s jedinstvenim portalom.
 • Osim kulturnog turizma, Trogir pruža i gastronomske užitke te onaj ‘pravi’ ljetni turizam – čisto more i lijepe plaže, koje se osim oko samoga grada nalaze i na obližnjem otoku Čiovu.

Zanimljivosti o Trogiru:

 • Trogir su, pod nazivom Tragurion, u III. stoljeću prije Krista osnovali grčki kolonisti s otoka Visa.
 • Trogir je jedno vrijeme kovao vlastiti bakreni novac, popularni baggatino.
 • U Trogiru je 1271. godine otvorena prva javna ljekarna na hrvatskom području.
 • Trogir se nalazi na obali Kaštelanskog zaljeva, a od obližnjeg otoka Čiova dijeli ga samo manji kameni most.
 • Katedrala sv. Lovre podignuta je početkom 13. stoljeća i gradila se puna četiri stoljeća, a ulaz joj krasi Radovanov portal iz 1240. godine, pravo srednjovjekovno remek-djelo.
 • Tvrđava Kamerlengo nastala je na prijelazu iz 14. na 15. stoljeće, a ime je dobila po činovniku kamerlengu, mletačkom blagajniku, koji je u dogovoru s knezom vodio financijske poslove.
 • U Trogiru se nalazi i okrugla kula sv. Marka iz 15. stoljeća, izgrađena zbog zaštite od Turaka.
 • Između Kamerlenga i kule sv. Marka nalazi se nogometno igralište Batarija.

 

Live for the story.

Aranžman uključuje:

 • Tri dana u Splitu;
 • 2 noćenja u Splitu, u odabranom smještaju i tipu soba;
 • Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
 • Polaske iz Doboja, Maglaja, Žepča, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Konjica, Jablanice i Mostara (polasci bez doplata za prvih 100 rezervacija/uplata, nakon toga doplata je 20 KM za sve gradove osim Sarajeva, Konjica, Jablanice i Mostara);
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM; 
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju države u koju putujemo) – 8,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Hrvatskoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 1,5 € – 3 KM –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 90,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 

 1. dan / Sarajevo – Mostar – BiH – Hrvatska – SPLIT / NOVA GODINA:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u kasnim /noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Split je planiran u jutarnjim satima. Po dolasku stvari ostavljamo u smještajne jedinice do check in-a. Nakon toga slijedi fakultativni obilazak grada Splita gdje ćete imti mogućnost upoznati glavne znamenitosti grada i doživiti čari adventa te novogodišnje čari koje ovdje imaju sasvim drugu dimenziju. U obilazak krećemo od Srebrenih vrata, koja predstavljaju jedan od tri glavna ulaza u grad. Obilazimo Strossmayerov park, spomenik Grguru Ninskom i kroz Zlatna vrata ulazimo u zidine grada do Dioklecijanove palače-jednog od najbolje sačuvanih spomenika rimskog graditeljstva na svijetu. Prolazimo kroz Željezna vrata do Narodnog trga-Pjace, a zatim do Trga Republike i Rive. Obilazak grada završavamo na Marjanu-brdu koje predstavlja pluća grada sa najvišim vrhom od 178 metara. Predstavlja nezamjenjivu razglednicu grada i mjesto sa kojeg možete doživjeti Spit u svom njegovom sjaju, te stvoriti i zabilježiti potpuno atipične uspomene. Nakon fakultativnog obilaska grada slijedi zajednički odlazak u smještaj na check in. Nakon što se smjestite u sobe imati ćete slobodno vrijeme za odmor i pripremu za doček Nove 2023. godine uz SEVERINU! Povratak u smještaj! Noćenje.

 1. dan / Split – TROGIR (fakultativno) – Split::

Slobodan dan ili fakultativni odlazak do Trogira. Nalazi se 30-ak kilometara zapadno od Splita na obali Srednje Dalmacije. Grad koji ima zanimljivu historiju i Stari grad koji je uvršten u UNESCO svjetsku baštinu kao jedan od najbolje očuvanih romaničko-gotičkih gradova u srednjoj Europi. Nakon obilaska grada i slobodnog vremena za šetnju i osvježenje slijedi povratak u Split. Po dolasku u Split slobodno vrijeme za individualni program i priprema za mogući fakultativni odlazak u jedan od poznatijih splitskih klubova – repriza Nove godine. Split je fenomenalan grad za noćni život. Zabava do kasnih noćnih sati. Noćenje.

 1. dan / Split (shopping) – Hrvatska – BiH –  Sarajevo:

Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodno vrijeme do povratka prema Sarajevu i drugim polaznim destinacijama u BiH ili fakultativni odlazak do shopping centra „City Center one“. Nakon shoppinga slijedi okupljanje grupe i nastavak vožnje prema BiH. Dolazak u BiH u večernjim / noćnim satima. KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Krug prijava završava za:

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.

×
Nova prijava