OBAVIJEST – ISTANBUL

Poštovani putnici,

Vjerujemo da ste već polahko počeli sa spremanjem kofera za naše dugo očekivano putovanje u Istanabul kako bi nakon ove situacije sa Coronom promijenili mjesto i osjetili čari Istanbula.

Agencija ima obavezu da putnike obavijesti o svim detaljima oko putovanja najkasnije 5-7 dana pred putovanje što ovim putem i radimo.

Bitno je da se upoznate sa trenutnom situacijom vezanom za ulazak u Bugarsku koja je na našem putu do Istanbula. Jučer, 27. jula smo dobili zvaničnu informaciju od Bugarskog konzulata. Trenutna odluka Bugrske jeste da svaki strani putnik prilikom ulaska u Bugrasku, bilo da je to boravak u istoj ili je tranzit kroz istu, mora da posjeduje negativan PCR test koji ne smije biti stariji od 72h. Iznos samog testa je više skoro puna cijena našeg aranžmana koji ste Vi uplatili i ne želimo kao agencija da Vas izlažemo dodatnim troškovima pogotovo sad u ovim teškim vremenima.

Posljednji razgovor koji smo obavili jutros sa ambasadom Bugarske i vijesti koje imamo iz tog razgovora jesu da je ova odluka za PCR test na snazi do 31.07. kad će se razmatrati o novoj odluci, odnosno da li će se produžiti sa odlukom koja je trenutna ili će se sve zabrane ukinuti.

Pošto je 31.7. praznik kao i 01.08. mi ispred agencije smo insistirali da dobijemo kontakt telefon na koji ćemo moći saznati više informacija o novoj odluci i dobili smo dežuni telefon koji će nam predočiti nove odluke koje stupaju na snagu 01.08. Mi ispred agencije vjerujemo i nadamo se da će sve zabrane biti ukinute i da ćemo naše puotvanje održati onako kako smo i planirali. Bilo kakve izmjene da se dogode (koje isključivo ovise od odluke Bugarske) mi ćemo blagvremeno javiti kao što Vam javljamo i ovu odluku jer kod nas je putnik i njegovo zadovoljstovo na prvom mjestu. Međutim mi kao agencija trebamo biti spremni na sve mogucće situacije. U nastavku maila šaljemo vam neke od mogućih scenarija realizacije našeg putovanja.

1. Da Bugarska vlada 1.augusta revidira odluku dozvoli nesmetan tranzit i boravak u Bugarskoj u našem slučaju Sofija za sve građene BiH što u konačnici znači da ćemo mi naš plan i program realizovati kao što smo i planirali. Bez potrebnog testa na Covid-19 U prilogu posta imate sve napomene sa planom I programom koji uključuje Sofiju i polazak 03.augusta

2. Da Bugarska vlada 1.augusta revidira odluku dozvoli nesmetan tranzit bez boravak u Bugarskoj za naše građene i bez potrebnog negativnog testa na Covid-19. U ovom slučaju plan i program bi se morao realizovati bez Sofije sa polaskom 4.Augusta.

3. Da Bugarska vlada ne revidira postojeću odluku što bi za naše građane značilo da se može proći kroz Bugarsku i ostati u Sofiji predviđenih oko 9h ali uz negativan PCR test koji košta 100EUR.

U kontaktu smo sa našim partnerima u Istanbulu od njih imamo potpunu podršku i garanciju da novčana sredstva koja su uplaćena neće propasti, a isto tako smo u stalnoj konekciji sa Bugarskim konzulatom u Sarajevu i u Istanbulu vezano za samu relaizaciju putovanja! U tom slučaju bi realizacija putovanja bila u nekom od narednih termina. Srdačan pozdrav. Vaš Let’s Go

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.