Prag – Zlatni grad

 Dresden – jedan od najljepših njemačkih gradova

 

Termin

02. Mart

.

Dešavanja
Prag / Dresden / shopping / krstarenje / izlazak / pubovi / obilazak znamenitosti / Karlov most /

 

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

 

Putovanje bez testova na Covid- 19 i karantina!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

 

Prag Zlatni grad’ i ‘grad stotinu tornjeva’, mjesto u kojem ćete se vrlo brzo izgubiti u njegovim živopisnim uličicama, osjetiti njegov gotički duh i oduševiti se brojnim mogućnostima koje vam pruža! Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Europi. Njegova privalačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj rijeke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posjetioce, slikare, fotografe i pjesnike. Idealno je mjesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, provjerite.  Prag je glavni grad Republike Češke, osnovan  na obali rijeke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra koljevkom Češke države. Kasnije se širio prema sjeveru i prema današnjem Novom mjestu, Starom mjestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vrijeme vladavine Karla IV tokom XIV vijeka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najljepših gradova istočne Europe i jednu od najatraktivnijih destinacija… Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom cijelog grada i čine ovaj “zlatni grad” zaista jedinstvenim. 10 razloga zašto posjetiti Prag:

Hradčany – Praški dvorac, Katedrala sv. Vida, Karlov most, Astronomski sat na Starogradskoj vijećnici, Václavské Námestí, Staro židovsko groblje, Petřín, Muzej voštanih figura, Křižíkove fontane, Praški specijaliteti..

Dresden jedan od najljepših njemačkih gradova, glavni grad pokrajine Saske. Dresden zovu i “Firencom na Elbi”, jedan je od najuspjelije obnovljenih gradova Njemačke nakon što je u 2. svj. ratu gotovo sravnjen sa zemljom, i velika je riznica umjetničkog blaga.

Live for the story.

Aranžman uključuje:

 • Dva noćenja u odabranom hotelskom – hostelskom smještaju  s doručkom ;
 • Prevoz autobusima prema planu i programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja.
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM;
 • Organizaciju putovanja u cjelini;
 • Odlazak do Budimpešte;
 • Odlazak do Beča.
 

Aranžman ne uključuje:

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju države u koju putujemo) – 12,00 KM za sve dane – plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Češkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (po osobi/noć:1,5 € – 3 KM –  plaća se u agenciji);
 • Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
 • Dodatno sjedište u autobusu – 120,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice i Konjica – 10 KM;
 • Fakultativne izlete:  obilazak Praga u pratnji vodiča, krstarenje u Pragu, odlazaka i obilazak Dresdena u pratnji vodiča, odlazak na Dvorac na Hradčanima – cijene će biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.
 

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 

 1. dan  /  BiH – Hrvatska – Mađarska – Češka – PRAG:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u poslijepodnevnim/večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. 

 1. dan / PRAG:

Dolazak u Prag u jutarnjim satima u petak (03.03.). Po dolasku u Prag te kraćeg odmora slijedi fakultativni obilazak grada gdje ćete imati priliku da obiđete najznačajnije znamenitosti „Zlatnog grada“„Grada sa hiljadu tornjeva“, „Krova svijeta“ ili jednostavno Praga. Prilikom šetnje starogradskom jezgrom Praga uz pratnju vodiča obilazimo:  Stare Mesto (Stari grad), Staromestske namesti (Stari trg – najljepše i najživlje mjesto u Starom gradu), Orloj (Astronomski sat unutar Starog grada), Karluv most (Karlov most preko Vltave), Mala Strana (Mala barokna četvrt), Pražsky hrad (Praški dvorac – Guinnessova knjiga rekorda ga navodi kao najveći dvorac na svijetu, površine preko 70000 m2), Katedralu sv. Vida  i Vaclavske namesti (glavna gradska ulica). Nakon obilaska slijedi check in u hostelu/hotelu te slobodno vrijeme. 

U večernjim satima mogućnost predivnog krstarenja Vltavom uz bogatstvo praških mostova koji je premoštavaju. Povratak u hostel/hotel i noćenje.

 1. dan / Prag – DRESDEN (fakultativno) – Prag:

Doručak. Slobodan dan u Pragu ili fakultativni odlazak do Drezdena. Polazak za Drezden je u jutarnjim satima. 

Drezden je grad na istoku Njemačke, te ujedno 4-ti grad po veličini u Njemačkoj. Po dolasku slijedi obilazak najznačajnijih znamenitosti u pratnji vodiča: Semperoper (Opera Semper – najakustičnija zgrada opere na svijetu), Zwinger (srednjovjekovni barokni dvorac), Hofkirche (crkva kraljevskog dvora Saksonije), Frauenkirche (Bogorodična crkva), Neumarkt (Trg u centru Drezdena), Bruhl’s Terrace (Bruhlska terasa – sa koje se pruža veličanstven pogled na rijeku Labu) i Furstenzug (Zid saskih vojvoda). Slobodno vrijeme do polaska prema Pragu (Let’s Go preporuka je da posjetite Primark). Polazak za Prag je u cca 18:00h. Povratak u Prag. Noćenje.

 

 1. dan /Prag Zoološkii vrt (fakultativno):

Doručak.  Odjava iz smještaja.  Slobodno vrijeme ili fakultativni izlet u ZOO vrt koji je otvoren 1931. godine. Vrhunski Praški zoološki vrt nije samo jedan od najznačajnijih atrakcija grada, već je među 10 najboljih zooloških parkova na svijetu (prema ocjenama posjetitelja). Zajedno s više od 4.800 životinja koje predstavljaju oko 700 vrsta – uključujući mnoge koji se smatraju blizu izumiranja – zoološki vrt zapažen je za njegovu ulogu u spašavanju domaćeg (i ugroženog) Przewalskinog konja. Izdvajamo uključuju priliku za vožnju naslonjača s prekrasnim pogledom na mnoge životinjske ograde, veliku izložbu žirafa, vrhunski salamander i prljavu unutarnju tropsku džunglu. Glavni ulaz u vrt se nalazi preko puta vile Troja, poznate turističke atrakcija Praga. Nakon obilaska ZOO vrta slobodno vrijeme do polaska. Polazak za BiH u večernjim satima 05.03. 

 

 1. dan  / Prag – Češka – Mađarska – Hrvatska – BiH:

Noćna vožnja prema BiH. Dolazak u BiH u ponedeljak (06.03.) u prijepodnevnim satima.

 

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

 

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

ts-awesome-check Za putovanje u Budimpeštu nije potreban test na Covid 19

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

 

Prijava za putovanje

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.