Beograd

Međunarodni beogradski sajam knjiga!

 Let’s Go je već 10 godina na ovoj destinaciji!

ts-awesome-check-circle Garancija najniže cijene!

ts-awesome-check-circle Lider u organizaciji putovanja!

ts-awesome-check-circle Preko 30.000 zadovoljnih putnika!

Termin

28. Oktobar

2 dana I 1 noćenje I Hostel 

1 dan I bez noćenja

ts-awesome-check-circle  Smanjen kapacitet! Ispunjeni bezbjednosni protokoli vezani za epidemiološku situaciju.

Dešavanja

Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogučio 100% odmor, zabavu i nezaboravnih iskustava. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Međunarodnom beogradski sajam knjiga, noćni izlazak, krstarenje, Avala + Dedinje, kružna tura

Promotivna cijena

od 109KM

 Promotivnim cijena za I kruga uplata za prvih 50 rezervacija!  

Rezervacija je potpuna uplatom I rate!

ovisno od aranžmana, tipa sobe

ts-awesome-bed Hostel ts-awesome-bus+ ts-awesome-dashcube   109KM

ts-awesome-busts-awesome-dashcube 49KM

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja, u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje!

Regionalni centar najboljeg provoda je opet u ponudi!
Već tradicionalno, Let’s Go vas i petu godinu zaredom vodi na najbolje žurke na Balkanu, sa preko 24000 zadovoljnih putnika stvoren je brand fantastičnih Let’s go žurki.
Želite doživjeti nešto novo, ili ponovno osjetiti Beograd noću?!
Tu smo za Vas!

Beograd Beograd je glavni grad Republike Srbije, metropola Balkana sa preko 1.500,000 stanovnika. Nalazi se na ušću Save u Dunav te je jedan od najstarijih gradova u Evropi. Jednom kada posjetite Beograd uvijek ćete se vraćati, posebno ako je povod posjeta Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Utisci o bilo kojem gradu su subjektivni, ali za Beograd postoji dosta stvari oko kojih će se svi koji su ga posjetili složiti. Bogat i živ noćni život, obilje ukusnih jela po niskim cijenama, neuobičajeno ljubazni i gostoljubljivi ljudi. Beograd ima dobru reputaciju za noćni život sa veoma dobrim razlogom. Bez obzira na to koliko godina imate, kakav je vaš životni stil i koliko novca želite da potrošite pronaći ćete nešto za sebe. Da Beograd osim noćnog života nudi i obilje drugih turističkih atrakcija, uvjerit ćete se sami. Postoje mjesta u Beogradu koje obavezno morate da vidite i osjetite. Ulice, trgovi, spomenici, parkovi, česme,… i druge znamenitosti koje zaslužuju preporuku. Beogradski sajam knjiga U kalendaru kulturnih dešavanja jugoistočne Evrope centralno mjesto krajem oktobra već decenijama pripada Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga. Beogradski sajam knjiga je prilika da se još jednom podsjetimo istinskih vrijednosti i knjizi damo značaj koji zavrjeđuje. Na  Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga biće predstavljeni istaknuti pisci i organizovana promocija programa organizatora i izdavača. Ova regionalno najveća manifestacija posvećena knjizi bavi se promocijom književnog stvaralaštva i obrazovanja, kulturnom razmjenom sa inostranstvom i pokretanjem aktuelnih književnih i društvenih pitanja. Neformalno poznat kao praznik knjige, Sajam knjiga svake godine ugosti najznačajnije domaće i brojne inostrane pisce i izdаvаče, koji predstаvljaju svoja stara izdanja i aktuelnu produkciju. Važno obilježje Sajma knjiga je bogat prateći program. Kroz brojne promocije, prezentacije, predavanja, okrugle stolove i tribune, stručnoj i širokoj publici učesnici predstavljaju niz tema važnih za književnost, izdavaštvo i kulturu.

Live for the story.

Aranžman uključuje

Opcija 2 dana

 • Jedno noćenje u odabranom smještaju u hostelu u Beogradu;
 • Prevoz turističkim autobusima prema planu i programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

Opcija jednodnevno

 • Prevoz turističkim autobusima prema planu i programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

Opcija 2 dana

  • Troškove obaveznog putničkog osiguranja – 6 KM
  • Obaveznu boravišnu taksu u Srbiji koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2€ – plaća se u agenciji);
  • Ulaznicu za sajam;
  • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene;

  krstarenje Dunavom i Savom (prevoz + ulaznica) 
  Izlazak – (prevoz + rezervacija)
  odlazak do Dedinja – MJ-a, Kuće cveća i Titovog groba (prevoz + ulaznice)
  odlazak do Gardoš kule
  Mogućnost uzimanja fakultativa pojedinačno ili u vidu paketa fakultativa po akcijskim cijenama.

  • Dodatno sjedište u autobusu – 40,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 20,00 KM;
  • Individualne troškove putnika.

Opcija jednodnevno

 • Troškove obaveznog putničkog osiguranja – 4 KM
 • Ulaznicu za sajam;
 • Fakultativni izlet – krstarenje Dunavom i Savom (prevoz + ulaznica);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 40,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 20,00 KM;
 • Individualne troškove putnika.

Opcija 2 dana 

 1. dan Sarajevo –BiH– Srbija – Beograd:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu oko ponoći ili neposredno nakon ponoći. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Beograd stvari ostavljamo u smještajne jedinice (ako sobe budu slobodne, odmah ćemo odraditi check in), nakon čega slijedi posjeta Sajmu knjige cca 4h (za putnike koji budu zainteresovani za sajam) ili zajednički obilazak grada i upoznavanje sa Beogradom, odlazak do Kalemegdana i posjeta beogradskoj tvrđavi koja je sadašnji oblik dobila u 18 st. Sa Kalemegdana se pruža predivan pogled na ušće Save u Dunav. Prilikom šetnje do Kalemegdana, prilika za upoznavanje sa ljepotama Beograda i njegovim značajnim objektima i ustanovama, kao što su park Tašmajdan, Narodna Skupština Srbije, Terazije, Trg Republike, te čuvena i najpoznatija ulica Beograda, Knez Mihajlova. Poslije posjete ili obilaska slijedi povratak u smještajne jedinice i smještaj. Nakon što se smjestimo u sobe, pred nama je slobodno vijeme, uz fakultativni odlazak na nezaboravno iskustvo krstarenja Savom i Dunavom u poslijepodnevnim satima u trajanju od 90 minuta. HIT putovanja: Prema našoj statistici 83% putnika ide na ovu fakultativu. Povratak u smještajne jedinice . Odmor. Poslije slijedi fakultativni odlazak u neki od beogradskih klubova ili splavova. Provod do ranih jutarnjih sati je zagarantovan. Ako niste bili u jednoj od Beogradskih kafana, klubova ili splavova kao da niste posjetili Beograd ! Naša statistika kaze da se 67% putnika vrati u Beograd samo zbog ovog provoda ! Povratak u smještajne jedinice i noćenje.

 

 1. dan Beograd (Muzej Jugoslavije, Kuća cvijća, Avalski toranj – fakultativno) – Srbija – BiH – Sarajevo:

Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodno vrijeme do povratka ili fakultativni obilasci i upoznavanje sa ljepotama i znamenitostima Beograda. Fakultativni odlazak do Dedinja, kompleksa Muzeja Jugoslavije. U pratnji vodiča posjetit’ ćete Stari muzej, Muzej 25. Maj, te naravno Kuću cveća, u kojoj se nalazi grob maršala Josipa Broza Tita i njegove supruge Jovanke. Prilikom posjete MJ-e, koji je inače najposjećeniji muzej u Beogradu, imat’ ćete priliku da vidite stvari koje su vezane za život Tita, od njegovog ureda, njegovih odijela, odlikovanja, poklona koje je dobio, neizostavnih štafeta i mnoštvo raznih predmeta i skulptura. Nakon povratka sa Dedinja, slobodno vrijeme. Fakultativni odlazak do Avale i Avalskog tornja, jednog od simbola Beograda koji se nalazi 25 kilometara od centra grada.

Toranj je visok 204 metra, na 119-om metru visine se nalazi caffe, dok se na 122-om metru nalazi vidikovac, odakle se pruža prelijep pogled na cijeli Beograd. Nakon povratka u centar grada, slobodno vrijeme, odmor do polaska prema Sarajevu i drugim polaznim destinacijama u BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim / noćnim satima. KRAJ PROGRAMA.

 

Opcija jednodnevno

 1. dan Sarajevo –BiH– Srbija – Beograd – Srbija – BiH – Sarajevo:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu oko ponoći ili neposredno nakon ponoći. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Beograd je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Beograd slijedi posjeta Sajmu knjige cca 4h (za putnike koji budu zainteresovani za sajam) ili zajednički obilazak grada i upoznavanje sa Beogradom, odlazak do Kalemegdana i posjeta beogradskoj tvrđavi koja je sadašnji oblik dobila u 18 st. Sa Kalemegdana se pruža predivan pogled na ušće Save u Dunav. Prilikom šetnje do Kalemegdana, prilika za upoznavanje sa ljepotama Beograda i njegovim značajnim objektima i ustanovama, kao što su park Tašmajdan, Narodna Skupština Srbije, Terazije, Trg Republike, te čuvena i najpoznatija ulica Beograda, Knez Mihajlova. Poslije posjete ili obilaska slijedi slobodno vijeme, uz fakultativni odlazak na nezaboravno iskustvo krstarenja Savom i Dunavom u poslijepodnevnim satima u trajanju od 90 minuta. HIT putovanja: Prema našoj statistici 83% putnika ide na ovu fakultativu.

Slobodno vrijeme do povratka prema Sarajevu i drugim polaznim destinacijama u BiH. Dolazak u BiH u kasnim večernjim / noćnim satima. KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” 

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem on-line prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

Specijalna cijena uz popust za prvih 50 rezervacija!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.