Sarajevo

Trebević & Jahorina & Bjelašnica

Termin
3 dana I 2 noćenja

31. Decembar

ts-awesome-check-circle  Smanjen kapacitet! Ispunjeni bezbjednosni protokoli vezani za epidemiološku situaciju.

Promotivna cijena

od 149KM

Iskoristi popust do 50KMts-awesome-check ovisno od kategorizacije smještaja i tipa sobe.

Hotel ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-busts-awesome-cutlery   149KM uz popust 50KMts-awesome-check 99KM

 

Putovanje bez potrebnih testova na Covid-19 i karantina!

Putovanje bez potrebnih testova na Covid-19 i karantina!

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

*Za prijavu je potrebno manje od 1 minut, prijavi se odmah i sačuvaj svoje mjesto.

Opis destinacija

Trebević je planina u jugoistočnom dijelu Bosne i Hercegovine. Nalazi se jugoistočno od Sarajeva, uzdiže se iznad sarajevskih mahala i preko Malog i Velikog Stupnja (1522 m) nadovezuje se na planinu Jahorinu. Najviši vrh Trebevića je vrh Sofe (1627 metara).Trebević predstavlja značajan turistički i rekreativni centar, koji je u proteklom ratu dosta uništen. Sa ovim izletištem grad je povezan asfaltnim putem i žičarom (koja je uništena u posljednjem ratu i nakon obnavljanja, ponovo puštena u rad 06.04.2018. godine, na dan grada Sarajeva) dužine 1700 m. Iz grada se preko Vraca zavojitom cestom, pored modernog kompleksa Sunnyland, autom dolazi do hotela Pino nature (nekada Prvi šumar). Odatle se dalje cestom stiže do planinarskog doma Napredak (1100 m) (desno – jug), do bob staze i žičare (lijevo – sjever) i ravno do kompleksa Brus (1150 m).

Jahorina je smještena u srcu Balkana, na spoju hladne kontinentalne i tople mediteranske klime, sa najvišim vrhom Ogorjelica 1916m nadmorske visine, zbog čega je veoma zdravo i prijatno provoditi zimske dane na ovoj planini. Jahorina se može pohvaliti najsavremenijim sistemom za osnježavanje kojim je povezano cijelo skijalište, odnosno 46km alpskih i 10km nordijskih staza. U svakom trenutku, perfektno uređene staze su povezane najmodernijim žičarama za prevoz skijaša i bordera, koje su ukupnog kapaciteta oko 17 000 skijaša na sat. Skijaši na Jahorini mogu izabrati skijanje na lakim stazama, stazama srednje težine kao i na teškim stazama koje su prilagođene iskusnijim I spretnijim skijašima. 46 km staza pokriveno je sa jednom kabinskom gondolom, tri šestosjedne žičare, jednom dvosjednom i sa tri ski lifta.

Bjelašnica je planina u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, pripada dinarskom planinskom sistemu. Susjedne planine su joj Igman sa sjeverne strane, koji se praktično naslanja na Bjelašnicu, te Treskavica i Visočica.Prostorno se masiv Bjelašnice može podijeliti na tri dijela. Prvi je centralni masiv sa najvišim istoimenim vrhom (2067 m) na kojem se nalazi i meteorološka stanica izgrađena 1894, prva u Bosni i Hercegovini. To je i najviša stalno nastanjena tačka u Bosni i Hercegovini. Ski Centar Bjelašnica raspolaže sa 10 kilometara dobro uredjenih skijaških staza pogodnih za sve alpske discipline i snowboarding. Vertikalnu infrastrukturu čine žičare i ski liftovi koji vas vode do startne pozicije od 2000 m, a cilj staze je na 1200 m nadmorske visine. Dio staza je osvjetljen visokokvalitetnom takmičarskom rasvjetom za noćno skijanje, a Ski Centar posjeduje i instaliran sistem za vještačko osnježavanje staza.

Live for the story.

Aranžman uključuje

  • 2 noćenja u hotelu u Sarajevu sa uključenim doručkom
  • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
  • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
  • Organizaciju putovanja u cjelini;

Aranžman ne uključuje

  • Individualne troškove putnika.
  • Fakultative izlete ( 3 planine + vožnja žičarom ) po 10,00 KM = 30,00 KM

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1. dan: Vaš grad polaska – Sarajevo:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u ranim jutarnjim satima – 08:00h. Jutarnja vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora (ukoliko je to potrebno). Dolazak u Sarajevo je planiran u prijepodnevnim satima. Po dolasku ukoliko sobe budu spremne odradit ćemo odma check in.

Nakon check-ina slobodno vrijeme ili fakultativni odlazak na jednu od tri BH planine – Trebević.

Povratak u hotel, slobodno vrijeme kao i slobodne aktivnosti za doček 2021. godine. Noćenje.

2. dan: Sarajevo – Jahorina (fakultativno):

2 dan našeg boravka u Sarajevo a prvi dan u novoj 2021. Godini. Idealan dan da fakultativno posjetimo našu drugu od 3 olimpijske planine – Jahorinu. Putnici imaju na raspolaganju da provedu slobodan dan u Sarajevu ili fakultativno da posjete Jahorinu.

Povratak prema Sarajevu u 16:00, slobodno vrijeme. Noćenje.

3. dan: Sarajevo – Bjelašnica (fakultativno):

3 dan našeg boravka u Olimpijskom gradu i prilika da i ovaj posljednji dan iskoristimo za posjetu još jednoj BH planini – Bjelašnici.

Nakon doručka putnici imaju slobodno vrijeme do polaska prema svom gradu ili da iskoriste slobodan dan i fakultativno posjetite Bjelašnicu.

Polazak iz Sarajeva prema Vašem gradu je oko 17-18:00h

KRAJ PROGRAMA.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Prvi krug prijava završava za:

Napomene

NAPOMENA:

  • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Zenice, Konjica, Jablanice, Kaknja, Doboja, Maglaja i Visokog dok se cijena uvećava za 10,00 KM za polaske iz Tuzle, Banja Luke i Mostara.

Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatate – letsgo.ba/uslovi.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.

×
Nova prijava