Sofija I Plovdiv I UNESCO biseri Bugarske
Termin

30. Decembar – 5 dana I 2 noćenja

Program
Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogućio 100% odmor, zabavu i nezaboravna iskustva. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!
Paket aranžman

od 289KM

Na trenutne cijene iskoristite popust do 50KMts-awesome-check ovisno od kategorizacije smještaja i tipa sobe.

Hotel 1/4 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-bus  289KM 239KM uz popust od 50KMts-awesome-check 

Hotel 1/3 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-bus 299KM 249KM uz popust od 50KMts-awesome-check 

Hotel 1/2 ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-bedts-awesome-bus  309KM 259KM uz popust od 50KMts-awesome-check

Besplatan polazak iz svih gradova bez doplate!

Uplati I ratu u iznosu od 50KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje!

*Za prijavu je potrebno manje od 1 minut, prijavi se odmah i sačuvaj svoje mjesto.

Opis destinacije:

Sofija Drugi najstariji grad u Europi. Tražite li iduću destinaciju za odmor, Sofija bi se vrlo lako mogla pronaći na listi prvih koje ćete posjetiti. Tek nešto veća od Zagreba i manja od Budimpešte, Sofija svakom turistu pruža zaista dovoljno sadržaja za posjet. Ako vam je slika Sofije u glavi negativna, brišite ju odmah, a sigurni smo da bi već nakon prvog posjeta ovom gradu, Sofija mogla postati i destinacija u kojoj „bi lako mogli živjeti“.

Donosimo vam nekoliko razloga zbog kojih biste trebali izabrati baš Sofiju za svoje naredno putovanje: jeftinija je nego što mislite, grad živi 24h na dan, ima složenu povijest koju ćete odmah zavoljeti,  izvrsna je mješavina gradske kulture i povijesti, s prekrasnim krajolikom i planinom Vitosha udaljenom samo 30 minuta, 

Plovdiv – Nosi oznaku jednog od najstarijih gradova na svijetu, čime Europa inače ne prednjači, pa je tim više njegovo postojanje značajnije za naš kontinent. Smatra se da su ga podigli Tračani oko 4000 prije Krista. Kroz iznimno dugu povijest naseljenog mjesta Plovdivom su gospodarili Grci i Rimljani u doba antike. Bizant i Bugarska naizmjenično, zatim Otomansko carstvo i od kraja 19. stoljeća pripada pripada bugarskom teritoriju kroz razne državne oblike.

Svi koji su vladali gradom imenovali su ga drugačije, pa se povijest ovog grada stvarno očituje u raznolikosti. I to je ono što možete vidjeti i danas. Šetnja gradom prolazak je kroz više povijesnih razdoblja. U slučaju Plovdiva to su vrlo duga i različita razdoblja, pa dodate li arheološkim nalazištima i očuvanoj baštini malo mašte, moguće je da se u jednoj ulici osjećate kao da se nalazite istovremeno u više stoljeća.

UNESCO biseri BugarskeManastir sv. Ivana u Rili ili jednostavno Manastir Rila je najveći i najslavniji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se na sjeverozapadnom obronku planine Rila, u dubokoj dolini rijeke Rilska na 1.147 m nadmorske visine, 117 km od Sofije. Manastir je osnovan u 10. stoljeću, a ime je dobio po slavnom bugarskom pustinjaku sv. Ivanu Rilskom.

Smatra se najvažnijim bugarskim kulturnim, povijesnim i arhitektonskim spomenikom, te jednom od najvažnijih turističkih atrakcija u jugoistočnoj Europi. God. 1983. upisan je na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi zbog njegove važnosti u oblikovanju duhovnog i društvenog života u Bugarskoj, ali i kao primjer “bugarske renesanse” na prijelazu iz 18. u 19. stoljeće. Nalazi se i na poleđini bugarske novčanice od 1 leva iz 1999. godine.

Bojanska crkva sv. Nikole i Pantelejmona je srednjovjekovna bugarska pravoslavna crkva u sofijskom predgrađu Bojana. UNESCO je crkvu 1979. uvrstio na svoj popis Svjetske baštine.

 Live for the story.

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

 • Tri dana u Sofiji;
 • Dva noćenja u odabranom smještaju u centru Sofije u 1/2, 1/3 i 1/4 sobama (svaka soba ima svoj wc i wifi);
 • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Tuzle;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

ARANŽMAN NE UKLJUČUJE:

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje – 10 KM osobe mlađe od 60 godine, a 20 KM osobe starije od 60 godina;
 • Boravišnu taksu – 4KM po osobi/noć;
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica – 15 KM;
 • Fakultativne izlete: obilazak Sofije, odlazak i obilazak UNESCO bisera Bugarske, Plovdiv, noćni izlasci – cijene će biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 1. dan: 30.decembar 2023. /  BiH – Srbija – Bugarska – Sofija:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

 1. dan: 31. decembar 2023. / Bugarska – SOFIJA:

Dolazak u Sofiju je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku stvari ostavljamo u smještajne jedinice (zvanični check in je oko 15h), nakon čega slijedi fakultativni obilazak grada i upoznavanje sa Sofijom, obilazak glavnih gradskih znamenitosti. Čuvena katedrala Aleksandra Nevskog sa svojom zlatnom kupolom – jedna od najvećih pravoslavnih katedrala na svijetu i najpoznatija znamenitost Bugarske, zgrada Parlamenta, Trg Alexandra Batenberga – glavni gradski trg, crkva Svete Sofije – druga najstarija crkva u Sofiji iz 6. st., Predsjednička palača, Rotunda Svetog Juraja, ruska crkva Svetog Nikolaja, Narodno pozorište, crkva Svete Petke Samardžijske, te Banya Bashi džamija – jedina preostala aktivna džamija u Sofiji, poznata po svojoj kupoli koju je dizajnirao Mimmar Sinan. Povratak u smještaj. Nakon što se smjestimo u sobe, pred nama je slobodno vrijeme. Preporučujemo ručak/večeru u nekom od tipičnih bugarskih restorana.

DOČEK NOVE GODINE!

Dočekajte Novu godinu u nekom od mnogobrojnih klubova ili restorana s organiziranim dočekom i svečanim programom ili s pratiteljem putovanja na otvorenom u fantastičnoj atmosferi na gradskim ulicama i trgovima uz svečani vatromet. Noćenje.

 1. dan: 1. januar 2024./ Sofija – Plovdiv (fakultativno) – Sofija:

Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Plovdiv.

Najljepši grad Bugarske i antički grad stariji od Atene. Plovdiv ima preko šest tisućljeća bogatu povijest, te će s punom zaslugom u 2019.g. preuzeti titulu Europske prijestolnice kulture. Po dolasku idemo u obilazak najvećih znamenitosti starog grada među kojima se izdvajaju izuzetno dobro očuvani rimski amfiteatar, te rimski stadion iz 2st. koji je jedna od najvećih i najbolje očuvanih građevina na balkanskom poluotoku iz doba antičkog Rima. Slobodno vrijeme za uživanje u posebnoj atmosferi prelijepog Plovdiva. Prošećite starim dijelom grada i njegovim pitoresknim vijugavim uličicama sa starim bugarskim kućama, te brojnim crkvama i muzejima. 

Slobodno vrijeme. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska u neki od popularnih klubova. Noćenje.

 1. dan: 2. januar 2024. /  Sofija – izlet “UNESCO” biseri Bugarske / shopping – Sofija – BiH:

Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodan dan ili fakultativni odlazak do dvije najznačajnije UNESCO zaštićene znamenitosti izvan Sofije.

Prvo odlazimo do jedne od najvećih atrakcija Bugarske, SAMOSTANA RILA, kojeg je UNESCO zaštitio još prije 35 godina kao dio važan dio svjetske baštine. Samostan RILA se smatra jednim od najznačajnijih kulturnih, povijesnih i arhitektonskih znamenitosti, ne samo Bugarske, već i cijele jugoistočne Europe kojeg godišnje posjeti skoro milijun turista. Samostan se nalazi u predivnom prirodnom okruženju nacionalnog parka RILA, a u njemu i dan danas živi 60-ak redovnika. Na povratku u Sofiju ćemo posjetiti čuvenu srednjovjekovnu BOYANA crkvu, koja potiče iz 10 st., a koja puni sjaj dobiva u 13 st. za vrijeme drugog Bugarskog Carstva, koju je UNESCO prije skoro 40 godina uvrstio na popis zaštićene svjetske baštine kao jedan od najbolje očuvanih spomenika srednjovjekovne umjetnosti sa savršeno očuvanim freskama starim preko 700 godina. 

Povratak u Sofiju u poslijepodnevnim satima. S obzirom da je Sofija poznata kao shopping meka istočne europe autobus će putnike nakon izleta ostaviti ispred BULGARIA MALL, najvećeg shopping centra u Bugarskoj gdje se na nekoliko desetaka tisuća m2 nalaze stotine dućana. 

Polazak prema BiH je u poslijepodnevnim /večernjim satima. Noćna vožnja preko Bugarske, Srbije sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…

 1. dan: 3. januar 2024./ BiH – SARAJEVO:

Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima.

KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plaćanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Krug prijava završava za:

Napomena

NAPOMENA: 

 • Navedena cijena se odnosi na polazak iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja. Za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica i Tuzle cijena se uvećava za 15 KM;
 • Svaki putnik mora imati uplaćeno putničko zdravstveno osiguranje (vlastito ili uplaćeno putem agencije) bez obzira da li podliježe procesu viziranja BH pasoša ili ne;
 • Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i opštim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvatateletsgo.ba/uslovi.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.

×
Nova prijava