Split & Trogir
jednodnevno
Termin

11. Juni I 25. Juni

Dešavanja
Obilazak Splita / obilazak Trogira  / krstarenje
Paket aranžman

ts-awesome-bus

39KM

(jednodnevno)

Opis destinacija

 

Split najveći hrvatski obalni grad, pravi je turistički biser. To svake godine otkriva i sve više gostiju, koji posjećuju ovaj grad prebogate baštine.
Hrvatski turizam dugo je vremena rastao i napredovao bez mnogo udjela najvećeg obalnog grada. Split je uvijek bio veliko tranzitno središte (štoviše, radi se o jednoj od najvećih putničkih luka na Sredozemlju), ali i mjesto u kojemu se zadržavalo kratko te nastavljalo put prema nekom od drugih obalnih odredišta ili dalmatinskim otocima. Uglavnom bi se kratko razgledala Dioklecijanova palača, koja se nalazi vrlo blizu autobusnog/željezničkog kolodvora i luke, i to je to.

No, početak novog tisućljeća označio je i početak novog razdoblja za splitski turizam. Ponuda grada pomalo je poboljšavana svake godine, riječ o još jednom biseru hrvatskog Jadrana počela se širiti Europom i ostatkom svijeta, uvedene su brojne nove zračne poveznice, a turisti su shvatili da se u Splitu vrijedi zadržati i koje noćenje, umjesto samo proći kroz njega za koji sat. Danas je Split jedno od naših najprepoznatljivijih odredišta, a Dioklecijanova palača, Riva, lijepe plaže i ostale atrakcije nadaleko su poznati. Uspjeh je tim veći ako se zna koliko je dugo Split muku mučio s nedostatkom smještajnih kapaciteta. Taj je problem posljednjih godina znatno smanjen, ali i dalje postoji velika potreba za novim hotelskim posteljama, koje će zasigurno pridonijeti daljnjem rastu turizma u dalmatinskom središtu.

Ništa čudno, jer ‘najlipši grad na svitu’, kako mu njegovi stanovnici rado tepaju, doista ima što za ponuditi. Dioklecijanova palača sjajno je očuvana i jedinstven je spomenički kompleks u svjetskim okvirima, koji je dospio i na UNESCO-ov Popis svjetske baštine. Povijesna jezgra, uglavnom razvijana unutar Palače, prepuna je atraktivnih znamenitosti – od najstarije svjetske katedrale, preko jedinstvenih Dioklecijanovih podruma do splitskog ‘dnevnog boravka’

Split se ponosi najljepšim hrvatskim stadionom, koji je čak i kopiran u dalekoj Maleziji. Prava zelena oaza započinje praktički u samom središtu grada, a Splićani mogu biti zadovoljni i lijepim plažama, što je pomalo neobično za grad te veličine.

Grad koji ima sve preduvjete za vrhunske turističke rezultate stigao je na svjetsku turističku kartu u velikom stilu i tamo bi se trebao i zadržati. Splićani se, s punim pravom, ponose svojim vrhunskim sportašima, a čini se da su uz njih dobili nove izaslanike koji će ga promovirati po svijetu – desetke tisuće turista prepunih dojmova o ‘najlipšem gradu na svitu’!

 

Trogir –  je jedan od najljepših hrvatskih malih gradova. Pravi je to grad-muzej, mjesto gdje iza svakog ugla izvire nova atrakcija i u kojem će ljubitelji povijesti i umjetnosti doći na svoje.

 

Zašto posjetiti Trogir?

 • Trogir je jedan u nizu gradova u Dalmaciji koji su pod zaštitom UNESCO-a, i to još od 1997. godine, a zašto je dospio na taj popis najbolje govori grad sam za sebe. Naime, Trogir su osnovali stari Grci, a s protekom stoljeća, postao je najbolje očuvani romaničko-gotički grad u Europi. Zapravo, pravi grad-muzej.
 • Osim dobro očuvanih zidina, kula i gradskih vrata, ovdje se može vidjeti i predivne gradske palače, brojne crkve i samostane, kao i katedralu s jedinstvenim portalom.
 • Osim kulturnog turizma, Trogir pruža i gastronomske užitke te onaj ‘pravi’ ljetni turizam – čisto more i lijepe plaže, koje se osim oko samoga grada nalaze i na obližnjem otoku Čiovu.

Zanimljivosti o Trogiru:

 • Trogir su, pod nazivom Tragurion, u III. stoljeću prije Krista osnovali grčki kolonisti s otoka Visa.
 • Trogir je jedno vrijeme kovao vlastiti bakreni novac, popularni baggatino.
 • U Trogiru je 1271. godine otvorena prva javna ljekarna na hrvatskom području.
 • Trogir se nalazi na obali Kaštelanskog zaljeva, a od obližnjeg otoka Čiova dijeli ga samo manji kameni most.
 • Katedrala sv. Lovre podignuta je početkom 13. stoljeća i gradila se puna četiri stoljeća, a ulaz joj krasi Radovanov portal iz 1240. godine, pravo srednjovjekovno remek-djelo.
 • Tvrđava Kamerlengo nastala je na prijelazu iz 14. na 15. stoljeće, a ime je dobila po činovniku kamerlengu, mletačkom blagajniku, koji je u dogovoru s knezom vodio financijske poslove.
 • U Trogiru se nalazi i okrugla kula sv. Marka iz 15. stoljeća, izgrađena zbog zaštite od Turaka.

Između Kamerlenga i kule sv. Marka nalazi se nogometno igralište Batarija.
 

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje – 4 KM osobe mlađe od 60 godine, 8 KM osobe starije od 60 godina
 • Fakultativni obilazak Splita – 5€
 • Fakultativni odlazak i obilazak Trogira – 10€
 • Krstarenje
 • GOLD PAKET (obilazak Splita + Trogir) – 12,5€
 • Individualne troškove putnika.
 1. dan: Sarajevo –BiH– Hrvatska – Split:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u kasnim /noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Split je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Split i kraćeg predaha slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak i upoznavanje sa  starogradskom jezgrom Splita u pratnji vodiča obilazimo: Srebrena vrata, Zlatna vrata, spomenik Grguru Ninskom, Dioklecijanovu palaču, katedralu sv. Duje, Peristil, sfingu na Peristilu, Pjacu – Narodni trg, HNK – Hrvatsko narodno kazalište, Marmontovu ulicu, Prokurative – Trg republike i čuvenu Rivu, koja je srce i duša Splita

Nakon obilaska starogradske jezgre, slijedi slobodno vrijeme za uživanje u Splitskim ljepotama i ispijanje podnevne kafe na Splitskoj Rivi .

Oko 14:30h fakultativni odlazak do Trogira. U srednjoj Europi smatran je najbolje sačuvanim romaničko-gotičkim gradom. Dvorac i kula okruženi zidinama sačinjavaju jezgru Trogira. Najznačajniji kulturni spomenik je trogirska katedrala, čiji je portal zapadnih vrata izradio majstor Radovan. Grad Trogir smješten je na obali Kaštelanskog zaljeva, na otočiću Trogiru između Čiova i kopna, spojen kamenim mostom s kopnom. Trogir oduševljava posjetitelje kulturno-povijesnim spomenicima i malim ulicama te umjetničkim zbirkama s brojnim remek djelima.

Povratak prema Splitu zbog putnika koji se nisu odlučili za fakultativni odlazak do Trogira- polazak prema BiH. Dolazak u BiH u nedjelju (10.03.) u ranim jutarnjim satima.

KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” koje sa uplatom prihvatate – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 20 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.