Toskana

Bologna & Firenza & Pisa & Trst & Montecatini

Termin

29. Februar – 5 dana I 2 noćenja
07. Mart – 5 dana I 2 noćenja

Dešavanja
obilazak Bologne  Firenze & Pise & Shopping u Trstu

 Opis destinacija

Bologna

Bologna Ako želite osjetiti dašak srednjeg vijeka, onda je Bologna pravo mjesto za vas. Krcata renesansnim tornjevima, Bologna ima jednu od najboljih gastronomskih ponuda u Italiji i odličan spoj barova, klubova i znamenitosti. Iako je živahan, kulturno bogat i očaravajući grad, Bologna ipak nije preplavljena turistima kao ostale talijanske metropole poput Rima i Venecije. Što sve posjetiti u Bologni u slobodno vrijeme? Najstariju pekarnu – Gamberini. Dok ste u Italiji, radite sve kao i Talijani – naručite si šalicu kave i uživajte u slasnim pecivima. Vrijedi spomenuti i Portico di San Luca, najduže natkriveno stepenište na svijetu. Dok ste u Bologni bilo bi lijepo da probate pastu – bolonjez ili neki od vrsnih sireva, možda tortu od smokava ili jednostavno popijte čašu vina u omiljenoj lokalnoj gostionici Osteria del Sole.

Firenza

Firenza –Smješten u srcu Toskane, ovaj prekrasan renesansni grad, gdje povijest izvire na svakom koraku, privlači posjetitelje iz svih krajeva svijeta. Zadivit će vas njegova veličanstvena arhitektura, predivni vrtovi i pogledi od kojih zastaje dah. Imajte na umu da se u Firenzi sve vrti oko umjetnosti. Najbolji pogled na grad je s Piazzale Michelangelo. Najviše panoramskih fotografija napravljeno je s ovog vidikovca, tako da je ovo najbolje mjesto za ovjekovječiti vaše putovanje. Dobra stvar u Firenzi je što je sve na dohvat ruke. Kada stignete u stari grad, svi povijesni spomenici, galerije i muzeji nalaze se skoro na jednom mjestu. Piazza della Republica je još jedan trg koji vrijedi vidjeti. Možete ga prepoznati po velikom vrtuljku koji se nalazi na sredini trga. Pored trga ćete naći štandove sa suvenirima i jedan luksuzni shopping centar, La Rinascente. Pored firentinske katedrale s Giottovim zvonom možete pronaći i trgovinu Magnum sladoleda gdje sami možete izabrati svoju kombinaciju.

Pisa

Pisa – Kad vam netko spomene Pisu, vjerojatno prva stvar koja će vam pasti na pamet je Kosi toranj, jedan od najprepoznatljivijih talijanskih simbola. S razlogom, jer Kosi toranj, uostalom kao i cijeli „Trg čuda“ na kojem se nalazi, ostavlja bez daha! Takvu arhitekturu teško ćete vidjeti igdje drugdje, pogotovo ako uzmete u obzir da je najveći dio tih djela izgrađen u 12. ili 13. stoljeću. Sami Kosi toranj, koji je zapravo 56 metara visok zvonik Katedrale, gradio se gotovo dva stoljeća, ima 7 katova i jednako toliko crkvenih zvona. Kako se cijelo područje nalazi na tlu koje je vrlo nepogodno za takvu gradnju, počeo je tonuti i nikad nije postao okomit kako je prvotno bio zamišljen.

Shopping Trst

Trst – Kako je Firenza grad vizuelnih umjetnika (slikara, skulptora, arhitekata itd), tako je i Trst grad književnih umjetnika. James Joyce je živio u Trstu, isto kao i Sir Richard Francis Burton i Italo Svevo. Upoznajte se sa velikim imenima književnosti koja su obilježila ovaj grad. Ne propustite zalazak sunca s rive. Iako lijep i tokom dana, noću Trst doživi svoj puni sjaj, uz aperitiv i sa dobrim pogledom. U Italiji morate poznavati jezik kafe. Kultura ispijanja ovog toplog napitka nadaleko je čuvena u čitavoj Italiji, pa tako i u Trstu. Illy je baš tršćanska kava i možda i najpoznatiji brand grada. Proizvodnju kave pokrenuo je još davne 1933. Francesco Illy, a isti je čovjek dvije godine poslije izumio prvi automatski aparat za kavu, kojeg možemo nazvati “pretkom“ današnjih espresso aparata. Danas se kava Illy, prodaje u više od 130 zemalja diljem svijeta.

 

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • 2 noćenja u odabranom hotelskom smještaju u Montecatini Termama s doručkom;
 • Prevoz autobusima prema planu i programu putovanja;
 • Odlazak u Bolognu;
 • Odlazak u Trst;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja;
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5 KM; 
 • Organizaciju i tehničko vođenje putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putno osiguranje se preporučuje za ulazak na teritoriju zemalja EU, te putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbjeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju istih) – 10,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu u Italiji koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (po osobi/noć: 2 € – 4 KM –  plaća se u agenciji);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Polaske iz Jablanice, Konjica, Mostara, Tuzle i Banja Luke; cijena se uvećava za 15 KM;
 • Fakultativne izlete: obilazak Bologne u pratnji vodiča; odlazak do Firenze i Pise i obilazak uz vodiča, obilazak Trsta u pratnji vodiča, cijene za sve fakultativne izlete će biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 1. dan: BiH – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim/noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

 1. dan: Italija – BOLOGNA – Montecatini Terme:

Dolazak u Bolognu u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku slijedi fakultativni obilazak i upoznavanje sa ljepotama ovog predivnog grada u pratnji vodiča: Bologna je grad poznat po najstarijem univerzitetu u Europi, osnovanom 1088. godine, a obići ćemo Trg Maggiore, trg i fontana Netuno, bazilika San Petronio, crkva San Domenico, kosi tornjevi Asinelli i Garisenda iz 12. vijeka, zvonik Santo Stefano… Nakon obilaska slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

Polazak za Montecatini Terme i dolazak u smještaj u popodnevnim satima. Smještaj u hotel (po hotelskim pravilima iza 15:00h). Slobodan dan za individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan: Montecatini Terme – PISA – FIRENZA – Montecatini Terme:

Doručak. Slijedi fakultativni odlazak i obilazak Pise i Firenze u pratnji vodiča:

Firenza – razgledavanje središta grada (dio Unescove svjetske baštine): gotička crkva sv. Križa – franjevačka crkva gdje su sahranjeni Mikelanđelo, Galileo i Makijaveli, katedrala Santa Maria del Fiore iz 15. vijeka, Piazza del Duomo, Via dei Calzaiuoli, Piazze della Signoria, glavni gradski trg, Palazzo Vecchio, Logia del Lanzi, galerija Uffizi koja čuva najveću zbirku talijanskih renesansnih slika, Ponte Vecchio, srednjovjekovni most preko rijeke Arno duž kojeg se nalazi mnoštvo draguljarnica, zlatarni i prodavnica suvenira. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

Pisa – razgledavanje Campo dei Miracoli, trg na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti Pise: Kosi toranj, katedrala Uzašašća Blažene Djevice Marije i krstionica sv. Ivana te groblje Composanto s velikim mramornim arkadama. Slobodno vrijeme za individualne aktivnosti.

U kasnim poslijepodnevnim satima povratak u smještaj. Noćenje.

 1. dan: Montecatini Terme – Trst – BiH – Sarajevo:

Doručak, check out i polazak prema Trstu. Šetnja uz obilazak najznačajnijih znamenitosti: Piazza dell’Unita, Fontana četiri kontinenta, Verdijevo kazalište, Rimsko kazalište, crkva Santa Maria Maggiore, brdo San Giusto. Slobodno vrijeme za obilazak trgovina i uživanje u nekadašnjoj omiljenoj shopping destinaciji. Nastavak putovanja prema BiH.

 1. dan: BiH – Sarajevo:

Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima (ovisno o zaustavljanjima na granici i pauzama). KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.