Trebinje

+ špilja Vjetrenica + aqua park Grad Sunca

Termin

12. Juni I cjelodnevna tura

Staff

Iza velikih događaja stoje sjajni ljudi.

Naš staff na ovom putovanju ima ocjenu  ts-awesome-users  5.0 od 5.
ts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-starts-awesome-star ts-awesome-star-half-o
Oni su ti koji će vaše iskustvo na ovom putovanju učiniti nezaboravnim!

Cijena

ts-awesome-bus + usluga vodiča

29KM

(cjelodnevna tura)

TREBINJE: Trebinje je grad u Istočnoj Hercegovini, u Bosni i Hercegovini. Trebinje je na glasu kao grad vina, sunca i platana te ga se smatra jednim od naljepših gradova u BiH. Kroz Trebinje protječe rijeka ponornica Trebišnjica. U Trebinju se nalazi 15 pravoslavnih crkava, dvije katoličke, dok su džamije spaljene tijekom rata u Bosni i Hercegovini, te je obnovljena samo Osman-pašina, i to 2005.

ŠPILJA VJETRENICA: se prvi put spominje polovicom I stoljeća nakon Krista u djelu “Povijest prirode” koju 77. godine objavljuje Plinije Stariji. Najsustavnija znanstvena istraživanja špilje provodi češki znanstvenik (biolog, geograf, speleolog, paleontolog) Karel Absolon u razdoblju od 1912. do 1914. godine, kada otkriva gotovo sve danas poznate špiljske kanale. Hidrološki je aktivan protočni speleološki objekt s čak 4 vodena toka, te više desetaka manjih periodičnih tokova s podzemnim jezerima. Smještena je na području južno-dinarskog krša, s ulazom na samom rubu Popovog polja. Uređena je za turističke potrebe prije 1940., a opsežno uređena i elektrificirana 1964. godine u duljini 1050m sa stazom uređenom 1800m. Od 1952. godine je zaštićeni spomenik prirode, a od 1965. u kategoriji specijalnih geoloških rezervata. Kandidirana je za preliminarnu listu svjetske baštine UNESCO-a 2004. godine.

AQUA PARK : Trebinjski Aqua Park, otvoren sredinom jula 2017. godine je dio adrenalinskog sadržaja kompleksa Grada Sunca i zajedno sa Dino Parkom zauzima prostor od 8 hektara. Svoju atraktivnost je dokazao rekordnom posjećenošću. Dnevna posjećenost je prelazila i brojku od 2000 ljudi na dan. Sadržaj Aqua Parka – Sunčana Vrela čine bazeni za djecu i odrasle, tobogani za različite uzraste i prateći ugostiteljski objekti. Bazeni omladinsko jezero, roditeljsko jezero, dječje jezero i veliki bazen su vodene površine koje su pravo sklonište od vrućine. Tobogani Black Hole Slide, Free Fall Slide, Big Twister slides , Rafting Slide1 , Rafting Slide 2 su imena 6 velikih adrenalinskih tobogana. Tu su i 6 tobogana za djecu pod jedinstvenim nazivom Kids slides. Aqua park sa kapacitetom od 2000 posjetilaca nudi cijelodnevnu avanturu i odmor kako za odrasle tako i za djecu. Zadovoljava zahtjeve za ljubitelje pasivnog i ljubitelje aktivnog odmora.

Live for the story.

Aranžman uključuje

• Prevoz turističkim autobusima na relacijama prema programu putovanja;
• Polaske iz Doboja, Maglaja, Zenice, Kaknja, Visokog, Sarajeva, Konjica i Jablanice;
• Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana;
• Administrativne troškove, troškove rezervacije;
• Organizaciju i tehničko vođenje putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

• Polaske iz Tuzle i Banja Luke; cijena za polazak se uvećava za 15 KM;
• Ulaznicu za Vjetrenicu – 13 KM;
• Fakultativni obilazak Trebinja uz vodiča – 5 KM;
• Odlazak do vinarije / manastira Tvrdoš – 10 KM;
• Odlazak i ulaznica za aqua park – 20 KM;
• Individualne troškove putnika.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1. dan / BiH – Sarajevo – Vjetrenica – Trebinje (aqua park Grad Sunca) – Sarajevo:

Sastanak grupe ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu u 06:00. Polazak prema odredištu uz usputna zaustavljanja prema potrebama grupe. Dolazak do špilje Vjetrenice planiran oko 10:00h. Obilazak špilje – #1 u svijetu po bioraznolikosti, 7.014m ukupna dužina kanala, 1.800m uređenih staza, 11,6°C prosječna godišnja temperatura. Nastavak vožnje prema Trebinju. Po dolasku u Trebinje slobodno vrijeme ili opcija fakultativnog obilaska grada s vodičem. Trebinje je na glasu kao grad vina, sunca i platana te ga se smatra jednim od naljepših gradova u BiH. Počinjemo obilaskom starog djela grada, hercegovačke Gračanice, slijedi centar Trebinja sa multietničkom arihtekturom (pravoslavna crkva, katolička crkva i džamija) i spomenik Jovanu Dučiću. Za Trebinje se kaže da je grad Platana i grad sunca. Slobodno vrijeme do povratka ili opcije odlaska do moderne vinarije u okviru hercegovačkog manastira Tvrdoš ili odlazak u aqua park. Cijeli splet zanimljivih sadržaja, bazena, adrenalinskih atrakcija i ugostiteljskih objekata zabavit će vas cijeli dan. Povratak u Sarajevo u 19:00 iz Trebinja, 19:30 iz aqua parka. Planirani dolazak oko 00:00h.

KRAJ PROGRAMA

Uz ovaj program putovanja važe „Opći uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events“ – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

NAPOMENA:

  • Navedena cijena odnosi se na polazak iz Sarajeva. Za polazak iz Visokog, Kaknja, Zenice i Doboja cijena se uvećava za 10 KM, a za polazak iz Banja Luke i Tuzle cijena se uvećava za 15 KM. Polasci će biti organizirani u slučaju zadovoljenog minimalnog broja prijavljenih putnika – (provjeriti u agenciji);

  • Svi putnici su obavezni da poštuju naredbe i preporuke kriznog štaba i da drže fizičku distancu. Maske su obavezne unutar autobusa;

  • Plan i program može odstupati od satnice u ovisnosti od gužvi na putu, potrebama putnika i radi drugih nepredviđenih okolnosti;

  • Molimo vas da se prije uplate putovanja upoznate sa programom putovanja i općim uslovima putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events koje sa uplatom prihvaćate – letsgo.ba/uslovi.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

  • Prva rata 30 KM prilikom prijave
  • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.