Vlašić

Travnik & Etno selo Čardaci

ts-awesome-check-circle Garancija najniže cijene!

ts-awesome-check-circle Lider u organizaciji putovanja!

ts-awesome-check-circle Preko 30.000 zadovoljnih putnika!

Termin

01. Mart 2 dana I 1 noćenje

Apartman/Villa

Dešavanja

Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogućio 100% odmor, zabavu i nezaboravna iskustva. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Promotivna cijena

od 69KM

 Promotivnim cijena za I kruga uplata za prvih 50 rezervacija!  

Rezervacija je potpuna uplatom I rate!

ovisno od aranžmana, tipa sobe

1/4 ts-awesome-bed+ ts-awesome-bus+ ts-awesome-dashcube   69KM 

1/2 ts-awesome-bed ts-awesome-bus+ ts-awesome-dashcube   89KM

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

OPIS DESTINACIJA:

VLAŠIĆ – Vlašić je visoka planinska prepreka, koja je nalik ogromnoj tvrđavi koja se nadnosi nad okolinom. Ona zauzima značajno mjesto u turističkoj ponudi ovog područja zahvaljujući njenim šumama, pašnjacima i brojnim izvorima. Najviši vrh Paljenik dostiže 1943 metara nadmorske visine. Ova planinska ljepotica nalazi se u samom srcu Bosne i Hercegovine, te je još u vrijeme Austro- Ugarske uprave bila prepoznata kao izvrstan turistički centar. Područje Devečani (1760m) i vrh Galice predstavljaju atraktivne ciljeve planinara, a raspolažu dobro obilježenim planinskim stazama. Na Babanovcu (1260m), koji je sa Travnikom povezana s faltnom cestom dugom 20 km, nalazi se poznati centar za zimske sportove, kojim raspolaže sa 5 skijaških liftova, staze za hodanje na skijama u ukupnoj dužini od 15 km i sa 4 skakaonice. Godinama je bila poznat a po internacionalnom Pokal Vlašić Evropa Kupu koji je 13 puta održan na 90-metarskoj skakaonici na kojem su pred 12000 gledalaca nastupali takmičari iz 10 evropskih zemalja, Japana i SAD, statusu Rezervnog aklimatizacijskog sportskog centra XIV Olimpijskih igara, te prestižnom priznanju Srebrena pahuljica.

Travnik –  grad kojeg je jedan od najvećih putopisaca Evlija Čelebija u 18. stoljeću opisao kao “grad sa tisuću vrela”, smješten je u samom središtu Bosne i Hercegovine, a zbog svoje prepoznatljive ljepote i istorije, predstavlja pravi užitak svim posjetiteljima u bilo koje doba godine. Od milja nazvan “muzej pod otvorenim nebom“, Travnik je 150 godina bio glavni grad bosanskog pašaluka, rezidencija 77 vezira i sjedište dva konzulata. Poznat je i po tome što se u njemu nalazi najveći broj očuvanih turbeta na području BiH – ukupno sedam. Srednjovjekovna Tvrđava Stari grad ili Travnička tvrđava smatra se najznačajnijim kulturno-povijesnim spomenikom. Podignuta je prije dolaska Turaka s ciljem obrane, pošto su Osmanlije sve dublje prodirali u kraljeve posjede. Danas je jedno od najvažnijih mjesta koje dnevno obilaze stotine turista, što zbog same Tvrđave, sto zbog pogleda koji se s nje pruža na vezirski grad i Lašvansku dolinu. Valja spomenuti da već dugi niz godina u Travniku djeluje Memorijalni muzej “Rodna kuća Ive Andrića“, kojom se podsjeća na vrijednost njegove literarne ostavštine. Ova najposjećenija „kuća“ u gradu svakodnevno dočekuje brojne turiste, domaće i  strane, te čuva od zaborava vrijedne dokumente i predmete književnog velikana koji je rođen baš u ovom gradu, 9. listopada 1892. godine. U istočnom dijelu Travnika, koji čuva ostatke bosanske tradicije, nalazi se i izvor “Plava voda“ , koja je ustvari i najkraća rijeka u BiH, poznata po svojoj ljepoti i čistoći. Travničani često kažu kako je to “najbolji klima uređaj na svijetu“. Tvrđava Stari grad, Zavičajni muzej Travnik, memorijalni muzej “Rodna kuća Ive Andrića“, miris najboljih ćevapa, Vlašićki sir, Plava voda, .. samo su neki od razloga zbog kojih je ovaj grad vrijedan divljenja. I svakako vrijedi da ga posjetite i uživate u njegovim čarima.

ETNO SELO ČARDACI – Možda će neki čovjek sklon šalama i igrama riječi pričati svojim prijateljima kako je spavao kod Morane, Nie, Rusalke, Bosanke, Danice, Perunike… Nema posjetitelja, odnosno gosta čarobnog Etno sela „Čardaci“ koji nije vidio i divio se originalnoj ideji smještaja u rustikalno opremljenim kućicama s bogatim etno motivima koji upravo nose imena nekih od staroslavenskih božanstava koja smo nabrojali. U središtu sela je Mačkov trg čija ploča, na ukusno arhitektonski riješenoj kući od drveta i kamena, upozorava: „Ne boj se ako ti put pređem!“Kada pređete preko drvenog mosta koji premošćuje Lašvu, na drugoj strani, iz Restorana „kod Mlina“, dopiru zamamni mirisi ribe sa žara od koje se pravi mnoštvo kombinacija na pladnju, kao i drugih specijaliteta. Restoran „kod Mlina“ jedinstven je primjer organičke arhitekture u BiH i zasigurno je jedno od najtoplijih arhitektonskih rješenja u kojima ste do sada bili. Prostor razigran postmodernističkom arhitekturom pokreta, kao da pleše na vodenoj podlozi, dok čvrsti tradicionalni materijali postavljaju smjernice zadane arhitektonskom idejom. Dok jednim dijelom izvire iz krajolika, poput kuća u slavnim knjigama i filmovima opisanom Hobitonu, Restoran „kod Mlina“ zaslužuje puno više pozornosti svih onih koji žele organizirati poslovne sastanke, proslave, konferencije, druženja, prezentacije ili, naprosto, večeri iznimno dobre atmosfere

Live for the story.

Aranžman uključuje

• 1 noćenje u odabranom smještaju u odabranim sobama
• Prevoz autobusima na relaciji Sarajevo – Vlašić – Travnik – Etno selo Čardaci – Sarajevo;
• Odlazak do Vlašića;
• Odlazak i obilazak Travnika;
• Odlazak do Etno sela Čardaci;
• Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
• Administrativne troškove, troškove rezervacije;
• Organizaciju putovanja u cjelini.

Aranžman ne uključuje

  • Individualne troškove putnika
  • Fakultativne izlete za koje će cijene biti naknadno objavljene;

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1. dan / BiH – Sarajevo – Vlašić:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u ranim jutarnjim satima – 07:30h. Jutarnja vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora (ukoliko je to potrebno). Dolazak na Vlašić je planiran cca 10:00h. Smještanje u sobe ukoliko iste budu slobodne, zvanični check in je od 12h.Slobodno vrijeme za uživanje u prirodnim ljepotama ove planine.

2. dan / BiH – Vlašić – Travnik – Etno selo Čardaci:

Odjava iz smještaja do 10:00h. Polazak prema Travniku je planiran oko 10:30h. Po dolasku u Travnik slijedi obilazak Travnika i uživanje u ovom gradu kojeg je jedan od najvećih putopisaca Evlija Čelebija u 18. vijeku opisao kao “grad sa tisuću vrela”. Tvrđava Stari grad, Zavičajni muzej Travnik, memorijalni muzej “Rodna kuća Ive Andrića“, miris najboljih ćevapa, Vlašićki sir, Plava voda, .. samo su neki od razloga zbog kojih je ovaj grad vrijedan divljenja. i svakako vrijedi da ga posjetite i uživate u njegovim čarima. Polazak prema Etno selu Čardaci planiran je oko 14:00h. Planirani dolazak u u Etno selo u poslijepodnevnim satima cca. 15:00h. Slobodno vrijeme za uživanje do polaska prema Sarajevu. Povratak je predviđen oko 17:00h. Dolazak u Sarajevo u večernjim satima cca 20:00-21:00h. KRAJ PROGRAMA.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem on-line prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plaćanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

Specijalna cijena uz popust za prvih 50 rezervacija!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

  • Prva rata 30 KM prilikom prijave
  • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.