Zakintos (Grčka)
ts-awesome-check Ljeto za mlade 2018
Termin

9. noćenja

22.august – 02.septembar 2018

Dešavanja
6 noćnih žurki / Obilazak grada Zante / Igre bez granica & pjena party / Sportski dan na vodi i kupanje na plaži St. Nicolas / Žurka na brodu / Krstarenje – plaža Navagio & Blue caves
Promotivna cijena

Last minute cijena (za 10 posljednjih mjesta)

499KM

Regularna cijena 600KM

Hotel / Apartman  ts-awesome-bed 

Opis destinacije

ZAKINTOS – treće po veličini, od sedam većih jonskih ostrva, a ujedno i jedno od najljepših grčkih ostrva, leži u južnom djelu Jonskog mora. Široke pješčane plaže sa zalivima i egzotičnim uvalama i 123 km obale, godinama privlače sve veći broj posjetilaca.

Priroda je Zakintosu podarila idilične pejzaže na sjeveru, istoku i jugu ostrva, a na zapadnoj strani veliki broj morskih pećina, krševitih uvala, strmih litica duž obale. Maslinovo ulje, ribizle, grožđe i limun su osnovni proizvodi. Najpoznatija plaža na ostrvu je Navagio sa finim bijelim pjeskom, tirkiznim morem i poznatom olupinom broda, koja je i zaštitni znak Zakintosa. Ostrvo je i najveći prirodni rezervat na Mediteranu jedne vrste morskih kornjača, zvane “Caretta caretta”, koja na pješčanim plažama na jugu Zakintosa polaže jaja. Glavni grad Zakintosa je Zante, koji je smješten oko širokog i plitkog zaliva podno brda Bohali.

LAGANAS – najveći i najživlji grad na jugozapadnom djelu ostrva, centar svih dešavanja i omiljena destinacija mladih širom Evrope. Udaljen je 7 km od aerodroma i 8 km od glavnog grada Zantea. Obala Laganas ima 5 km dugu piješčanu plažu. Na plaži se nalazi veliki broj barova, restorana i taverni u kojima možete potražiti osvježenje i spas od sunca. Vodeni sportovi su ovdje popularni, ali su ograničeni zbog kornjača Caretta Caretta, koje u jednom djelu plaže polažu jaja.

Zaštitini znak Laganasa su žurke, provod i noćni život. Čuveni Bar street u Laganasu uveče postaje sjecište hiljade mladih, koji se do ranih jutarnjih sati provode u najboljim klubovima i barovima ostrva.

Kao magnet, Laganas privlači sve više posjetilaca, željnih odličnog provoda i najboljih žurki koje ovde traju bez prestanka, pa tako Zakintos opravdano nosi epitet „grčka Ibica“.

Da li ste znali?

 • Grčki bogovi Artemida i Apolon izabrali Zakintos za odmor i boravak zbog prijatnih klimatskih uslova, predivnih plaža, kristalno plavog mora i čarobnih zalazaka sunca.
 • Zaštitni znak Zakintosa je Navajo plaža sa čuvenom olupinom broda, do koje možete doći isključivo brodićem.
 • Zbog bogatog i izvanrednog noćnog života i provoda, ostrvo nazivaju „grčkom Ibicom“.
 • Lokalni specijalitet je jelo po imenu „skordostoumpi“, jelo od plavog patlidžana, bjelog luka I goveđeg mesa.
 • U Laganasu nalazi preko 100 lokala (klubova, barova..) namijenjenih provodu, sa najboljim koktelima.

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • 9 noćenja u izabranom smještaju u Laganasu u 1/2, 1/3, ¼ sobama, studijima ili apartmanima
 • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio i video oprema, A/C)  na relacijama prema programu
 • Polaske iz Sarajeva, Jablanice, Konjica, Mostara, Zenice i Doboja
 • Prevoz trajektom na relaciji Kilini – Zakintos – Kilini
 • Usluge pratioca grupe za sve vrijeme aranžmana
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije i ako su predviđeni programom – troškove transfera
 • Organizaciju putovanja u cjelini

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje – 2 KM po danu – plaćanje u agenciji
 • Obaveznu boravišnu taksu u Grčkoj koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 1 € – plaća se u agenciji)
 • Polaske iz Tuzle i Banja Luke; cijena se uvećava za 15 KM i polasci će biti organizovani u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (provjeriti u agenciji)
 • Fakultativne izlete
 • Individualne troškove putnika

1.dan / Sarajevo – BiH – Crna Gora – Albanija – Grčka:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u jutarnjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
2 – 10. dan / Grčka – Kilini – LAGANAS:

Dolazak u luku Kilini na Peloponezu. Ukrcavanje na trajekt i vožnja do ostrva Zakintos. Dolazak na ostrvo u mjesto Laganas, smještanje u hotele i vile, boravak na Zakintosu 9 noći… Laganas je poznat po mnogobrojnim noćnim klubovima, restoranima, tavernama i barovima gdje noćni provod traje do ranih jutarnjih sati. Nesumnjivo je da će u njemu svako pronaći odličnu kombinaciju odmora i dobrog provoda. Dan možete iskoristiti za uživanje u čarima mora, sunca i pijeska na prelijepim plažama i punjenje baterija za lud provod u večernjim satima.

Boravak na Zakintosu pruža obilje mogućnosti. Iskoristite priliku da u potpunosti istražite ovo divno ostrvo. Mnoštvo kamenih uvala sa predivnim pješčanim plažama i tamnih pećina u koje duboko uranja more, bogata vegetacija, prelijepa arhitektura, brojne radnje, butici i još mnogo toga su nešto što zaista treba vidjeti i doživjeti. Doživljaj možete upotpuniti i izletima na čuvenu plažu Navajo, posjetom gradu Zante i na mnoge druge načine…

11.dan / LAGANAS – Kilini – Grčka – Albanija – Crna Gora – BiH:

Napuštanje soba u jutarnjim satima. Pakovanje stvari u autobuse i napuštanje ostrva Zakintos. Vožnja trajektom od Zakintosa do Kilinija i dalje preko Grčke uz usputne pauze za odmor, osvježenje… Sumiranje utisaka i prepričavanje doživljaja i događaja tokom noćne vožnje do BiH.

12.dan / BiH – SARAJEVO:

Nastavak putovanja preko Albanije i Crne Gore i dolazak u Sarajevo u podnevnim satima (u zavisnosti od situacije na graničnim prelazima i putevima). KRAJ PROGRAMA.

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 20 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.