Zlatibor

Višegrad

 Let’s Go je već 7 godina na ovoj destinaciji!

ts-awesome-check-circle Garancija najniže cijene!

ts-awesome-check-circle Lider u organizaciji putovanja!

ts-awesome-check-circle Preko 30.000 zadovoljnih putnika!

Termin

24. Novembar I 2 dana – 1 noćenje

ts-awesome-check-circle  Smanjen kapacitet! Ispunjeni bezbjednosni protokoli vezani za epidemiološku situaciju.

Zanimljivosti
Jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Srbiji. Ruža vjetrova i predivan miris borova učiniće Vaš boravak na Zlatiboru nezaboravan.  Program putovanja nije obavezan, ali je osmišljen kako bi omogučio 100% odmor, zabavu i nezaboravnih iskustava. Spakujte svoj kofer, mi ćemo se pobrinuti za ostalo!

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

Putovanje bez potrebnih testova na Covid-19 i karantina!

Zlatibor – Planina i vazdušna banja Zlatibor je jedno od najpopularnijih turističkih mjesta u Srbiji. Ruža vjetrova i predivan miris borova učiniće Vaš boravak na Zlatiboru nezaboravan. Zahvaljujući specifičnoj klimi i vazdušnim strujanjima – kontinentalnim i mediteranskim, koji se mogu naći samo ovdje, nezagađenom vazduhu, zdravoj i čistoj vodi, velikom broju sunčanih dana u godini, prelijepim skijaškim terenima, Zlatibor se razvio u čuveni ljetnji i zimski turistički centar, sa najdužom turističkom tradicijom među planinama u Srbiji. Ta ćudnovata klima Zlatibora je povoljna za liječenje bronhija, astme i drugih alergijskih oboljnja, idealna je za boravak djece i starijih osoba i poboljšanje opšte fizičkog stanja čovjeka. Mnogo ima na Zlatiboru i u njegovoj okolini što bi duši prijalo, što bi je odmorilo i oporavilo od silnih rana zadobijenih u životnim borbama! Zlatibor se nalazi u jugozapadnom dijelu Srbije, na nadmorskoj visini od 700 do 1500 m. Najviši planinski vrhovi su: Tornik (1496 m) i Čigota (1422 m). To je talasasta visoravan ispresjecana bistrim riječicama i potocima, dijelom pokrivena borovim, jelovim i smrčevim šumama, a dijelom pašnjacima, dok su planinski dijelovi razmješteni po obodima. Zlatibor je jedinstvena vazdušna banja, sa nevidljivom fabrikom crvenih krvnih zrnaca, što ga čini poznatim planinskim odmaralištem i klimatskim lječilištem.

Live for the story.

Aranžman uključuje

 • Jedno noćenje u hotelu;
 • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Organizaciju putovanja u cjelini;
 • Odlazak i obilazak Višegrada.

Aranžman ne uključuje

 • Putničko zdravstveno osiguranje – 6 KM osobe mlađe od 60 godine, a 12 KM osobe starije od 60 godina;
 • Obaveznu gradsku taksu za Zlatibor –  1.50 € po noćenju/po osobi – plaćanje u agenciji;
 • Doplatu za dvokrevetnu sobu – 15 KM;
 • Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
 • Doplatu za polaske iz drugih gradova (pogledati napomene);
 • Dodatno sjedište u autobusu – 40,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata)20,00 KM;
 • Fakultativne izlete: cijene će biti naknadno objavljene;
 • Individualne troškove putnika.
 1. dan: BiH – Sarajevo – Srbija – ZLATIBOR:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u ranim jutarnjim satima. Jutarnja vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
Planirani dolazak na Zlatibor je u prijepodnevnim satima, a zatim slijedi slobodno vrijeme za odmor ili fakultativni odlazak na izlet i obilazak Stopića pećine do prijave u hotel. Stopićа pećinа je riječnа pećinа, kroz koju protiče Trnаvski potok. Sаstoji se od tri speleološkа i hidrološkа horizontа: periodično poplаvljeni, riječni horizont i nаjmlаđi horizont pukotinа. Klimа u pećini je pod uticаjem spoljаšnje klime, zimi je hlаdno, а ljeti toplo. Pećinа je dobilа ime po zаseoku Stopići, koji pripаdа selu Rožаnstvu. Prve pisаne podаtke o Stopićа pećini, ostаvio je Rаdosаv Vаsović, 1901. godine… i Strogojne -dvаdeset šest kilometаrа od turističkog centrа Zlаtibor, u selu Sirogojno je jedini muzej nа otvorenom u Srbiji “Stаro selo”. Rаdovi nа formirаnju ovog muzejа počeli su 1979. godine. Nа lokаciju od pet hektаrа, pored crkve Svetog Petrа i Pаvlа, prevučene su iz svih dijelovа Zlаtiborа stаre brvnаre, kаko bi se ovdje prezentovаle i čuvаle. Muzej čine dvije cjeline. Prvа je skup kuća koje su sаčuvаle svoj prvobitni izgled i nаmjenu, i one sаčinjаvаju stаlnu muzejsku postаvku, formirаnu u dvije zlаtiborske okućnice. Drugu grupu čine kuće koje su sаčuvаle svoj prvobitni izgled, аli im je nаmjenа promjenjenа, аdаptirаnа su i prilаgođen turističkim potrebаmа. To su dvorаnа, prodаvnicа suvenirа, krčmа, аpаrtmаnske zgrаde… Nakon obilaska povratak u hotel i slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. U večernjim satima planirana je MUZIKA UŽIVO UZ VEČERU u hotelu. Noćenje.

 1. dan:  Zlatibor – Srbija – BiH – Višegrad – Sarajevo:

Doručak. Odjava iz hotela i slobodno vrijeme do polaska prema Višegradu. Po dolasku slijedi obilazak grada i poznate ćuprije na Drini, most Mehmed – paše Sokolovića… slobodno vrijeme, ponovno okupljanje grupe i nastavak vožnje prema Sarajevu i drugim gradovima u BiH. Planirani dolazak u Sarajevo je u večernjim satima. KRAJ PROGRAMA.

 

 

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” koje sa uplatom aranžmana prihvatate – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem on-line prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu I – rate
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

Specijalna cijena uz popust za prvih 50 rezervacija!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, u cijelosti vam vraćamo uplaćeni iznos za putovanje!

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.