Prag – Zlatni grad

 Budimpešta –  jedan od najljepših srednjoevropskih gradova
Beč – glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte.
Dresden – jedan od najljepših njemačkih gradova

Termin
23. Novembar

5 dana I 2 noćenja

Dešavanja
Prag / Budimpešta / Beč / Dresden / shopping / krstarenje / izlazak / pubovi / obilazak znamenitosti / Karlov most / Hofkirche / najveći dvorac na svijetu / Prater
Promotivna cijena

PragZlatni grad’ i ‘grad stotinu tornjeva’, mjesto u kojem ćete se vrlo brzo izgubiti u njegovim živopisnim uličicama, osjetiti njegov gotički duh i oduševiti se brojnim mogućnostima koje vam pruža! Prag je jedan od najpopularnijih gradova u istočnoj Europi. Njegova privalačnost je u 600 godina staroj arhitekturi netaknutoj tokom ratova. Centar grada je pod zaštitom UNESCO-a. Grad sagrađen pokraj rijeke, Vltave, nikada nije prestao da očarava posjetioce, slikare, fotografe i pjesnike. Idealno je mjesto za zaljubljene i za one koji žele da se zaljube. Tako se priča, provjerite.  Prag je glavni grad Republike Češke, osnovan  na obali rijeke Vltave na uzvišenju Visehrad, koje se i danas smatra koljevkom Češke države. Kasnije se širio prema sjeveru i prema današnjem Novom mjestu, Starom mjestu, Maloj strani i Hradčanima. Grad je dostigao svoj vrhunac u vrijeme vladavine Karla IV tokom XIV vijeka, koji je izgradio Karlov most, započeo izgradnju katedrale Svetog Vita, kao i Karlov univerzitet koji predstavlja najstariji slovenski univerzitet. Grad, koji zbog svoje 500 godina stare arhitekture netaknute tokom ratova, danas predstavlja jedan od najljepših gradova istočne Europe i jednu od najatraktivnijih destinacija… Stotine tornjeva uzdižu se ponosno širom cijelog grada i čine ovaj “zlatni grad” zaista jedinstvenim. 10 razloga zašto posjetiti Prag:

Hradčany – Praški dvorac, Katedrala sv. Vida, Karlov most, Astronomski sat na Starogradskoj vijećnici, Václavské Námestí, Staro židovsko groblje, Petřín, Muzej voštanih figura, Křižíkove fontane, Praški specijaliteti..

BudimpeštaBudimpešta, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova, nastala je spajanjem Budima, stare ugarske prijestolnice na desnoj i Pešte na lijevoj obali Dunava (1873). Za samo par decenija Budimpešta je izrasla u istinski velegrad, drugi po značaju u Austrougarskoj carevini, dostojan Beča, sa impresivnim javnim građevinama, uređenim avenijama, prostranim parkovima na riječnim ostrvima, lijepim mostovima i metroom (1896) drugim u Evropi i trećim u svijetu, poslije londonskog i njujorškog.
Njena znamenita arhitektonska ostvarenja – Budimski dvorac, avenija Andraši sa Trgom heroja i Milenijumska podzemna željeznica – proglašeni su dijelovima svjetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO-a. Sa preko 120 izvora mineralne i ljekovite vode na užem gradskom području, Budimpešta je i banjski grad, sa nekoliko čuvenih kupatila izgrađenih u orijentalnom, neoklasičnom i art deko stilu.

Beč – glavni grad Austrije, njeno političko, ekonomsko i kulturno središte. Grad izuzetne arhitekture sa velikom ponudom istorijskih znamenitosti i spomenika. Bečku arhitekturu karakteriše šarenolikost stilova mnogobrojnih istorijskih epoha počevši od romanske Rupertove crkve, preko gotske katedrale Sv. Stefana iz XIII veka i barokne Karlove crkve. Istorijski najznačajninji muzejski eksponati danas se čuvaju u zdanju Hofburg. Među najznačajnijima su riznica Habzburške dinastije, eksponati od prvorazrednog značaja medju kojima se ističe kruna Svetog rimskog carstva i carska kruna Austrijskog carstva. Beč nosi epitet i muzičke prijestonice u kojoj su živjeli kompozitori kao što su Mocart i Betoven.

Dresden jedan od najljepših njemačkih gradova, glavni grad pokrajine Saske. Dresden zovu i “Firencom na Elbi”, jedan je od najuspjelije obnovljenih gradova Njemačke nakon što je u 2. svj. ratu gotovo sravnjen sa zemljom, i velika je riznica umjetničkog blaga.

Live for the story.

Aranžman uključuje

  • Dva noćenja u odabranom hostelskom smještaju u centru Pragu (Plus Prag hostel ) u dorm room // ¼ (četverokrevetnim) // 1/2 (dvokrevetnim) sobama s doručkom i wc-om ili dva noćenja u odabranom hotelskom smještaju (šira gradska jezgra – Fortuna West 3* ili njemu sličan ) u 1/3 (trokrevetnim) ili 1/2 (dvokrevetnim) sobama s doručkom;
  • Boravišnu taxu;
  • Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
  • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja.
  • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
  • Organizaciju putovanja u cjelini;
  • Odlazak do Budimpešte;
  • Odlazak do Beča.

Aranžman ne uključuje

 • Obavezno putničko zdravstveno osiguranje – 12 KM osobe mlađe od 60 godine, a 24 KM osobe starije od 60 godina;
 • Doplatu za ručak ili večeru – na upit;
 • Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 20,00 KM;
 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica
 1. dan: 23.novembar 2018. / BiH – Hrvatska – Mađarska – Budimpešta:

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.

 1. dan: 24. novembar 2018. / Mađarska – BUDIMPEŠTA:

Dolazak u Budimpeštu je u prijepodnevnim satima u subotu (24.11.), zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Budimpeštu slijedi fakultativni obilazak i upoznavanje sa ljepotama ovog predivnog grada u pratnji vodiča: Buda Castle (Budimski dvorac), Fisherman’s Bastion (Ribarska tvrđava na Budimu), Matthias Church (crkva sv. Matijaša), Széchenyi lánchíd (Lančani most), Országház (Zgrada mađarskog parlamenta), Szent István Bazilika (Bazilika sv. Stjepana) i Vaci utsa (glavna ulica u gradu). Nakon obilaska slobodno vrijeme. Moguće fakultativno krstarenje u večernjim satima. Polazak za Prag u 00:00h.

 

 1. dan: 25. novembar 2018. / Budimpešta Češka – PRAG:

Po dolasku u Prag slijedi check-in u hostel/hotel. (ukoliko bude moguće shodno slobodnim sobama).

Nakon kraćeg odmora slijedi fakultativni obilazak grada gdje ćete imati priliku da obiđete najznačajnije znamenitosti „Zlatnog grada“,  „Grada sa hiljadu tornjeva“, „Krova svijeta“ ili jednostavno Praga. Prilikom šetnje starogradskom jezgrom Praga uz pratnju vodiča obilazimo:  Stare Mesto (Stari grad), Staromestske namesti (Stari trg – najljepše i najživlje mjesto u Starom gradu), Orloj (Astronomski sat unutar Starog grada), Karluv most (Karlov most preko Vltave), Mala Strana (Mala barokna četvrt), Pražsky hrad (Praški dvorac – Guinnessova knjiga rekorda ga navodi kao najveći dvorac na svijetu, površine preko 70000 m2), Katedralu sv. Vida  i Vaclavske namesti (glavna gradska ulica). Nakon obilaska slobodno vrijeme. Moguće fakultativno krstarenje u večernjim satima. Povratak u hostel/hotel. Noćenje.

 

 

 1. dan: 26. novembar 2018./ Prag DRESDEN (fakultativno) – Prag:

Doručak. Slobodan dan u Pragu ili fakultativni odlazak do Drezdena. Polazak za Drezden je u 09:00h.

Drezden je grad na istoku Njemačke, te ujedno 4-ti grad po veličini u Njemačkoj. Po dolasku slijedi obilazak najznačajnijih znamenitosti u pratnji vodiča: Semperoper (Opera Semper – najakustičnija zgrada opere na svijetu), Zwinger (srednjovjekovni barokni dvorac), Hofkirche (crkva kraljevskog dvora Saksonije), Frauenkirche (Bogorodična crkva), Neumarkt (Trg u centru Drezdena), Bruhl’s Terrace (Bruhlska terasa – sa koje se pruža veličanstven pogled na rijeku Labu) i Furstenzug (Zid saskih vojvoda). Slobodno vrijeme do polaska prema Pragu (Let’s Go preporuka je da posjetite Primark). Polazak za Prag je u 18:00h. Povratak u hostel/hotel i noćenje.

 

 1. dan: 27. Novembar 2018. / Prag – BEČ:

Doručak. Polazak za Beč u 08:00h. Dolazak u Beč je u popodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Beč slijedi fakultativni obilazak grada uz pratnju vodiča koji obuhvata Burggarten (najzanimljiviji park u Beču), Heldenplatz (Trg junaka), Volksgarten (najljepši park u Beču), Parlament Austrije, Rathaus (Vijećnica), Burgtheater (Dvorski teatar), Hofburg (danas ured predsjednika Austrije), Kirche st. Peter (crkvu sv. Petra), Graben, St. Stephen’s Cathedral (katedrala sv. Stefana). Po završetku obilaska slobodno vrijeme. Povratak iz Beča za BiH u 20:00 ili 21:00h.

 

 1. dan: 28. novembar 2018. / Beč – Austrija – Mađarska – Hrvatska – BiH:

Noćna vožnja prema BiH. Dolazak u BiH u srijedu (28.11.) u prijepodnevnim ili popodnevnim satima.

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” 

Način prijavljivanja
• Popunjavanjem on-line prijave ispod
• Dolaskom u Let’s Go poslovnicu

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.