Budimpešta

 Budimpešta (Mađarska) – “Pariz Istoka”, kraljica Dunava, jedan od najljepših srednjoevropskih gradova!

 

Termin

12. Maj 2022.
13. Maj 2022.

.

Dešavanja
Obilazak Budimpešte, noćno krstarenje Dunavom, odlazak u Tropicarium, ZOO vrt, shopping, Szecheny toplice.

 

Uplati I ratu u iznosu od 30KM i osiguraj svoje mjesto!

 

Putovanje bez testova na Covid- 19 i karantina!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

 

Hotel  ts-awesome-comment-o 

 

Ovaj objekt smješten u samom srcu grada ima izvrsnu ocjenu lokacije: 8,9

 

Hostel  ts-awesome-comment-o 

 

Ovaj objekt smješten u samom srcu grada ima izvrsnu ocjenu lokacije: 9,4

 

Budimpešta Neki će reći kako je Budimpešta jedan od najljepših gradova na svijetu. I vjerojatno će biti u pravu jer ovaj grad zrači posebnom energijom. Prekrasna mađarska metropola puna je kulture i lijepih krajolika. Uz sve to neodoljivom je čini i izvrsna hrana te pristupačne cijene. Budimpešta pruža osjećaj sigurnosti i tople ušuškanosti stoga ne samo da se nalazi vrlo visoko na popisu najpoželjnijih turističkih destinacija, ona je jedan i od najpoželjnijih gradova za život. Ugodna klima, Dunav koji protječe kroz grad i nosi u sebi relaksirajuću snagu i moćno dostojanstvo predstavlja adut na koji je teško ostati ravnodušan. Budimpešta je također postala i centar obrazovanja studenata iz cijelog svijeta što joj je udahnulo novi polet i entuzijazam. Različite kulture, različiti jezici i različiti snovi spojili su se na mjestu koje spaja Istok i Zapad. Na mjestu koje vrijedi istražiti ili posjetiti barem jednom u životu.

Live for the story.

Aranžman uključuje:
• Tri ili dva dana u Budimpešti;
• Dva ili jedno noćenja u odabranom smještaju u Budimpešti;
• Prevoz autobusima visoke turističke klase prema planu i programu putovanja;
• Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja i Doboja;
• Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
• Organizaciju putovanja u cjelini.

 

Aranžman ne uključuje:
• Obavezno putničko zdravstveno osiguranje – 10 KM osobe mlađe od 60 godine, a 20 KM osobe starije od 60 godina;
• Boravišnu taksu;
• Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
• Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica i Tuzlu – 10 KM;
• Fakultativne izlete: obilazak Budimpešte, krstarenje Dunavom, odlazak u Tropicarium i ZOO, odlazak u termalno kupalište, noćne izlaske – cijene će biti naknadno objavljene;
• Individualne troškove putnika.

 

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

1. dan: 28.1./10.2./3.3. | BiH – Hrvatska – Mađarska – Budimpešta:
Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u večernjim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti.
2. dan: 29.1./11.2./4.3. | Mađarska – BUDIMPEŠTA:
Dolazak u Budimpeštu je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta. Po dolasku u Budimpeštu stvari ostavljamo u smještajne jedinice (ako sobe budu slobodne, odmah ćemo odraditi check in – zvanični check in je oko 15h), nakon čega slijedi fakultativni obilazak grada i upoznavanje sa Budimpeštom. Obilazak započinjemo na Ribarskoj utvrdi, gdje možete kušati najbolju krempitu u Mađarskoj. Nakon toga idemo do Budimskog dvorca, spuštamo se i prelazimo Dunav, prošetamo Vaci ulicom i Vorosmarty trgom i naš obilazak završimo pored bazilike Sv. Stjepana. Poslije toga slijedi povratak u smještajne jedinice i smještaj. Nakon što se smjestimo u sobe, pred nama je slobodno vrijeme, ili fakultativni odlazak na večernje krstarenje Dunavom. Jedna od najvećih europskih rijeka dijeli grad na dva dijela – urbanu Peštansku stranu i prirodniji i pitomiji Budim, stvarajući dva potpuno različita pogleda. Svjedočit ćete prekrasnom pogledu na osvijetljenu Budimpeštu, fascinantnu zgradu parlamenta, baziliku i veliku tržnicu u Pešti, a s druge strane budimski dvorac, ribarska utvrda i Gellert kupatilo. Povratak u smještajne jedinice i noćenje.
3. dan: Budimpešta – Tropicarium – ZOO:
30.1.2022.
Doručak. Check out oko 10:00h. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Tropicarium + shopping centar Campona i u zoološki vrt u Budimpešti.
Svaki dan u godini u Tropicariumu možete sresti životinje iz cijelog svijeta. Vidjet ćete lijene aligatore, egzotične ptice, zanimljive gmazove i male majmune, čudne insekte, stotine šarenih slatkovodnih i morskih riba nadohvat ruke, a glavna atrakcija su morski psi u 1,4 milijuna litarskom akvariju.
Tunel dug 12 metara kroz koji plivaju morski psi prizor je koji ostavlja bez daha.
U prašumi iznad glave aligatora svakih 15 minuta počinje padati tropska kiša.
Pridružite nam se u ovom nezaboravnom iskustvu!
Zoološki vrt u Budimpešti je jedan od najvećih na svijetu. Ima 1072 vrste životinja i smješten je u samom centru Budimpešte.
Slobodno vrijeme. Polazak prema BiH je u poslijepodnevnim /večernjim satima. Noćna vožnja preko Mađarske, Hrvatske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…
12.2./5.3.2022.
Doručak. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u Tropicarium i shopping centar Campona i Szecheny toplice.
Svaki dan u godini u Tropicariumu možete sresti životinje iz cijelog svijeta. Vidjet ćete lijene aligatore, egzotične ptice, zanimljive gmazove i male majmune, čudne insekte, stotine šarenih slatkovodnih i morskih riba nadohvat ruke, a glavna atrakcija su morski psi u 1,4 milijuna litarskom akvariju.
Tunel dug 12 metara kroz koji plivaju morski psi prizor je koji ostavlja bez daha.
U prašumi iznad glave aligatora svakih 15 minuta počinje padati tropska kiša.
Pridružite nam se u ovom nezaboravnom iskustvu! Slobodno vrijeme.
Budimpešta se sa svojim termalnim tokom nalazi na prvom mjestu u Europi, a kao spa grad poznata je još od 1930-ih godina. Pored dvorca Bude i pogleda na parlament koji se odražava u Dunavu kao najpoznatijih razglednica Budimpešte, mađarska se metropola može pohvaliti s više od 100 vrućih termalnih izvora koji se nalaze ispod grada. U Budimpešti kultura termalnih kupelji ima povijest dugu gotovo dva tisućljeća, o čemu svjedoče razne arheološke iskopine iz rimskih vremena. Osim kupaćeg kostima trebat će vam i japanke i peškir. Najveći obožavatelji ljekovitih voda koje obiluju mineralima odlaze u Széchenyi, Rudas, i Lukács, gdje se mogu i piti, pa i ponijeti kući ako ponesete bocu.
Noćenje.

4. dan: Budimpešta – BiH:

31.1.2022.
Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. KRAJ PROGRAMA S JEDNIM NOĆENJEM.

13.2./6.3.2022.
Slijedi napuštanje soba – check out. Slobodan dan ili fakultativni odlazak u ZOO. Zoološki vrt u Budimpešti je jedan od najvećih na svijetu. Ima 1072 vrste životinja i smješten je u samom centru Budimpešte.

Polazak prema BiH je u poslijepodnevnim /večernjim satima. Noćna vožnja preko Mađarske, Hrvatske sa usputnim kratkim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i odmora putnika…
5. dan: 14.2./6.3. | BiH – SARAJEVO:
Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima. KRAJ PROGRAMA.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plačanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja zbog pandemije virusa ili stupanja na snagu mjera karantene, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje  Više o opciji 

ts-awesome-check Za putovanje u Budimpeštu nije potreban test na Covid 19

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

 

Prijava za putovanje

Način plaćanja

  • Prva rata 30 KM prilikom prijave
  • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.