Venecija (Italija)

Verona I Padova I Trst
+shopping Palma Nova

Termin

10. Oktobar I 4 dana
22. Novembar I 4 dana

Dešavanja
Obilazak Venecije, obilazak Verone, obilazak Padove, obilazak Trsta, Shopping.

Uplati I ratu u iznosu od 50KM i osiguraj svoje mjesto!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

Venecija – Venecija, glavni grad pokrajine Veneto, najromantičniji grad Europe koji već vijekovima oduševljava svojim brojnim kanalima i velebnim građevinama nesumnjivo nalazi svoje mjesto na popisu lokacija koja morate barem jednom u životu vidjeti. Grad se nalazi na 117 manjih otoka u močvarnoj venecijanskoj laguni u venecijanskom zaljevu na sjeveru Jadranskog mora.
U vrijeme karnevala grad je pun maskiranih ljudi. Svečanosti se ne održavaju samo na trgovima, već i širom ulica, ali i kanala, a postoje i raskošni balovi unutar nekih od najstarijh kuća Venecije. Najveći fokus karnevala je na veselju i zabavi uz odmak od svakodnevnice.

Verona – Sa preko dvije hiljade godina historije danas je Verona drugi najznačajniji centar regije Veneto jedne od najmnogoljudnijih, najbogatijih i najindustrijalizovanijih regija Italije. Verona je veliki je turistički centar ili je i vrlo živ i ekonomski razvijen grad. Ovaj romantični grad ugostio je priču o Romeu i Juliji, najlepšu i najtragičniju ljubavnu priču ikada ispričanu.

Padova – grad umjetnosti, bogate kulture, moderan je i živahan grad koji spaja povijesno-kulturnu baštinu, stoljetnu tradiciju, vjeru i blagostanje. Jedan od rijetkih gradova na svijetu s dva mjesta UNESCO-ve baštine: Botaničkim vrtom, najstarijim akademskim vrtom na svijetu, i ciklusima fresaka iz četrnaestog stoljeća, muzejom koji se prostire na osam civilnih i svetih mjesta.

Trst – mediteranski grad sjeverne Italije koji je na našim prostorima poznat kao nekadašnji centar šopinga za ljude sa Balkana. To je mijesto gdje su svi kupovali svoje prve farmerke, haljine, vjenčanice. U Evropi je bio i ostao izuzetno važan istorijski, kulturološki, turistički i trgovački grad i luka.

Live for the story.

Aranžman uključuje:

 • 2 noćenja u Veneciji u oblasti Marghera, u sobama sa vlastitim wc-om;
 • Prevoz turističkim autobusom na relacijama prema programu putovanja;
 • Usluge pratioca grupe za vrijeme trajanja aranžmana;
 • Administrativne troškove, troškove rezervacije u iznosu od 5,00 KM;
 • Polaske iz Sarajeva, Visokog, Kaknja, Zenice, Žepča, Maglaja, Doboja i Banja Luke;
 • Organizaciju putovanja u cjelini
 • Odlazak do shopping centra “Palmanova” i Trsta.

Aranžman ne uključuje:

 • Doplatu za polazak iz Mostara, Jablanice, Konjica – 15 KM po osobi
 • Obavezno međunarodno putno i zdravstveno osiguranje (putnici sami snose odgovornost da u slučaju neobezbeđenog putnog osiguranja ili na osnovu slobodne procjene graničnih vlasti, budu spriječeni da uđu na teritoriju države u koju putujemo) – 10,00 KM za sve dane –  plaćanje u agenciji;
 • Obaveznu boravišnu taksu koja se naplaćuje od 01.01.2018. godine (dnevno po osobi: 2 € – 4 KM –  plaća se u agenciji);
 •  Dodatno sjedište u autobusu – 80,00 KM ili doplatu za posebno sjedište u autobusu (sjedišta iza vozača, sjedišta iza 2. vrata) – 30,00 KM;
 • Fakultativne izlete (odlazak i obilazak Verone, Padove i Venecije i obilazak Trsta)  za koje će cijene biti naknadno objavljene i poslane putem linka;
 • Individualne troškove putnika kao i ulaznice za pojedine objekte.

PROGRAM PUTOVANJA (uz mogućnost izmjena):

 1. dan / Mostar – Sarajevo –Doboj – Banja Luka – Gradiška – Zagreb – Ljubljana – Venecija  (BiH – Hrvatska – Slovenija – Italija):

Sastanak grupe na dogovorenom mjestu u kasnim/noćnim satima. Noćna vožnja uz usputna zadržavanja radi odmora, osvježenja i regulisanja graničnih i carinskih formalnosti. Dolazak u Margheru (oblast koja se nalazi neposredno u blizini Venecije) je planiran u prijepodnevnim satima, zavisno od gužve na granicama i zadržavanjima tokom puta.

2. dan / Venecija

Dolazak u Veneciju (oblast Margheru). Nakon kraćeg odmora slijedi slobodno vrijeme ili fakultativni obilazak i upoznavanje sa glavnim historijskim znamenitostima Venecije u uskoj jezgri grada. U pratnji vodiča, obići ćemo jednu od najvećih i najočuvanijih bazilika u Veneciji Santa Maria Gloriosa dei Frari zatim pješačku turu nastavljamo ka najpoznatijem mostu Venecije odnosno prema Rialto mostu, obilazak nastavljamo prema Trga Santa Maria Formosa jednog od najvećih trgova u Veneciji s crkvom, nazvanom po posjetu Presvete Bogorodice, obilazak završavamo na Trgu svetog Marka gdje ćemo se upoznati se sa svi njegovim arihtektonskim ljepotma na kojem se nalazi veličanstvena bazilika svetog Marka, slavna Duždeva palata koja je bila sjediše Venecijanske Republike i izvanredni renesansi toranj sa satom., Nakon pješačke ture odlazak u smještaj, check in i slobodno vrijeme za odmor i individualne aktivnosti. Noćenje.

 1. dan / Venecija – Verona – Padova :

Slobodno vrijeme ili mogućnost fakultativnog odlaska u Veronu i Padovu. Po dolasku u Padovu organizovan obilazak grada, a nakon toga slobodno vrijeme za šetnju i uživanje u prelijepim ulicama grada. Padova je grad i istoimena općina u regiji Veneto, na sjeveru Italije. Glavni grad pokrajine Padova, te gospodarsko i komunikacijsko središte područja. U Padovi obilazimo : Trg Prato del Vale, bazilika Sv. Antonia, trg Gospode, trg voća, Palata pravde, trg Erbe. Nakon obilaska slobodno vrijeme. 

Nakon obilaska Padove vrijeme je za polazak prema Veroni, koja je glavni grad istoimene talijanske provincije i drugi najveći grad (poslije Venecije) u regiji Veneto, na rijeci Adige, u neposrednoj blizini jezera Lago di Garda, 100 km zapadno od Venecije.


Doživite grad romantike i istinske ljubavi šetajući kraj veronske Arene na Piazza Bra, preko luksuzne ulice Via Mazzini do Piazza Erbe. Slijedi trg koji odiše elegancijom – Piazza Signori ( Trg Gospode) na kome se nalazi spomenik Danteu Aligijeriju , zatim Santa Maria Antica ( Stara Bogorodičina Crkva) i nadaleko čuvena Casa di Giuletta (Julijina kuća). Slobodno vrijeme za šetnju gradom, čija su istorijska jezgra dio UNESCO-ve svjetske baštine. Povratak u Veneciju. Noćenje.

 1. dan / Venecija – TRST – Slovenija – Hrvatska – BiH –  Sarajevo:

Check out i polazak prema shopping centru Palmanova i slobodno vrijeme. Nakon shoppinga polazak prema Trstu. Dolazak u Trst, šetnja s vodičem uz obilazak najznačajnijih znamenitosti: Piazza dell’Unita, Fontana četiri kontinenta, Rimsko pozorište, crkva Santa Maria Maggiore. Slobodno vrijeme za obilazak trgovina i uživanje u nekadašnjoj omiljenoj shopping destinaciji. Nastavak putovanja prema BiH.

 1. dan:  BiH – Sarajevo:

Dolazak u BiH u prijepodnevnim satima (ovisno o zaustavljanjima na granici i pauzama).

Dolazak u BiH u ranim jutarnjim satima. KRAJ PROGRAMA.

 

Uz ovaj program putovanja važe “Opšti uslovi putovanja putničke agencije Let’s Go Travel & Events” – više informacija na letsgo.ba/uslovi.

Kako rezervisati putovanja?
• Popunjavanjem besplatne online prijave ispod, nakon što ispunite prijavu dobiti ćete e-mail s uputstvima za uplatu
• Plaćanje možete izvršiti u Let’s Go poslovnici ili putem računa!

ts-awesome-shield Fleksibilni uslovi rezervacije – u slučaju bilo kakvih otkaza putovanja, vraćamo vam uplaćeni iznos za putovanje

ts-awesome-comments-o Imate li pitanja? Pišite nam, mi smo tu za vas!  Pišite nam ovdje

ts-awesome-clock-o Ponuda ističe za:

Prijava za putovanje

Način plaćanja

 • Prva rata 30 KM prilikom prijave
 • Putnik ostatak duga plaća u cijelosti ili na rate u prostorijama agencije ili na tekući račun, najkasnije 10 dana pred putovanje.

Gdje se nalazimo ?

Ferhadija 17B Sarajevo

+387 (0) 60 33 26 444

+387 (0) 33 86 16 16

+387 (0) 33 86 16 17

info@letsgo.ba

 

Poslovno ime: Let’s Go Travel & Events
JIB: 4202215000016

ts-awesome-map-marker Ferhadija 17B  Sarajevo

ts-awesome-mobile-phone +387 (0) 60 33 26 444

ts-awesome-phone +387 (0) 33 86 16 16

ts-awesome-fax +387 (0) 33 86 16 17

ts-awesome-at info@letsgo.ba

Tekući račun: Raiffeisen 1610000158950031
​Licenca o obavljanju djelatnosti putničkih agencija i turoperatera 065-0-Reg-16-001811 od 11.05.2016.